Ако някой ви каже, че ревността е признак за любов, значи той не е обичал.

Ревността е признак на егоизъм и неувереност.
Тя е причината за много скандали и раздели.
Как да се борите с нея, какво да правите, ако партньорът ви се окаже ревнивец?

Едва ли има жена, която да не е била ревнувана. Един-два-три пъти е приятно, но ако изблиците зачестят, замислете се! Ревността е проява на неуверените мъже. Това чувство не зависи от социалния успех на човека. Еднакво ревниви могат да са както живеещите в относителна бедност, така и крупните бизнесмени.

Ако човек не е уверен в себе си, той се старае да компенсира това чувство за сметка на друго. Затова, ако на мъжа му се струва, че той не е достатъчно добър за избраницата си, която е умна, красива, независима и не ѝ липсват ухажори, то той може да си намира маса поводи за подозрение. При това те му изглеждат напълно реални.


Няколко съвета, които може да ви се сторят наивни, но са доказали своята резултатност:


  • Не се отказвайте от общуването с приятели. Ревнивецът не ви позволява да излизате на кафе или ресторант? Поканете ги на гости тогава. Старайте се компанията да е преобладаващо женска. Може да им прозвучи смешно, но помолете две-три от приятелките си да се възхитят на семейната ви идилия и на съпруга ви в частност. Нищо не гъделичка самочувствието на мъжа така приятно, както би го направило женското възхищение.


  • Поставете го на своето място: "поревнувайте" и вие. Попитайте го защо е решил да се прави на Отело? Може би съди по себе си? Нека се отчита защо автомивката му отнема три часа и каква е причината за зачестилите срещи със съученички.


  • Провокирайте го. Кажете му, че не можете да живеете между четири стени и когато ви се иска да излезете, съседът ще ви закара на пазар, а стар приятел ще ви върне. Той не иска да ви загуби и ще се постарае да завоюва вниманието ви отново. Тогава вие ще можете да поставяте условията, изисквайки да спре с нелепите подозрения.


  • Намекнете му, че ревността не е показател за мъжественост и че винаги сте мечтали за самоуверен мъж. Ако не разбира от намеци, бъдете по-конкретна: "Съпругът на Яна толкова я ревнуваше, че тя в крайна сметка го напусна – не можеше да живее с толкова неуверен мъж".


  • Опитайте се да превърнете всеки изблик на ревност в шега. Нека привиква с това, че ревността е смешна и безсмислена.    Главното, което трябва да помните е, че лечението от ревност е дълъг процес, който изисква цялото ви търпение. Помислете добре дали сте склонни да го проведете, като при това резултатите не са напълно гарантирани.


    Image: Viorel Sima / 123rf.com

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 17:38 от Редактор*