Няколко съвета, които ще ви спасят от семейна война

Е, прекрасно! Майка ви се е настанила на дивана и гледа любимия си сериал, който е едва до 159 серия и краят му изобщо не се вижда. Тук пристига баща ви (мъжът, синът) и игнорирайки всички възражения, превключва на някакъв екшън. И на никого даже не му минава през ума, че вие искате да гледате реалити шоу или пряко излъчване на международен музикален конкурс... Позната ли ви е тази ситуация?

Как да устроим живота си така, че "и вълкът да е сит, и агнето - цяло"? Или, по-скоро, и Ван Дам – герой, и Ламия – най-после омъжена?

Тук трябва да се отбележи, че два телевизора не са изход. Защо? Защото скоро ще ви писне и от сериали, и от комедии, и от всичко останало. Нима не сте забелязали, че е по-интересно да гледате телевизор с някого, както и да ходите на кино с компания? Защо? Защото човек не може да живее извън обществото. Все с някого трябва да се обсъдят важни въпроси като например този, че мъжът на Ан-Мари най-накрая ще я напусне ("Ох, от половин година го чакам!") или че новият вратар на любимия ви отбор за нищо не става.


Тогава какво да направим? Има няколко варианта.

Първо, на някого от вас ще се наложи да отстъпи. Нали този филм е премиерен, а концерта ще го излъчат поне още 15 пъти? Действително, защо не погледате филм на ужасите, вместо "Лека нощ, деца"? Не е зле да се въоръжите, защото е възможно действително да се разразят бойни действия!

Второ, поканете си гости. Тогава, волю-неволю, ще ви се наложи да гледате това, което желаят те. И всичките ви мисли ще бъдат насочени към жадувания момент, когато ще ги изпратите да си ходят и най-накрая ще въздъхнете изморено: "Хайде да си пуснем някой канал за природа..."

Трето, научете се да четете. Само 30 букви да научите, това е напълно достатъчно, за да прочетете, да кажем, вестник. Освен това, пресата може да се чете поотделно. В смисъл, някой чете женско списание, друг - спортен вестник, трети решава кръстословици...

Четвърто, можете да изхвърлите телевизора. Или да го развалите. Но това ще доведе до ущърб за вашето материално благополучие и ще образува нерви на мъжа ви (сина ви, баща ви). Изхвърляйки го (телевизора, естествено!) от петия (седмия, двайстия) етаж, трябва да сте убедени, че никой, който преминава по улицата, няма да стане жертва на вашата семейна война.

И последно. Може би си струва, все пак, да отидете на театър или на ресторант?Съветите, естествено, са шеговити. Но повярвайте, телевизорът не е повод за кавги. Той е просто източник на информация, запомнете го. И това много ще ви помогне, когато се опитате да обясните на любопитните си приятелки (които не могат да се стърпят да не го споделят с целия свят) какви са причините за натрупания прах върху екрана.


Image: digitalart / FreeDigitalPhotos.net

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 17:34 от Редактор*