Кога се възстановява корема и съвети за "вълшебните" упражения

Раждането е един от най-вълнуващите моменти в живота на жената. Няма нищо по-хубаво от първата среща с новороденото.

 Обикновено едно от първите неща, към които жените поглеждат след подаването на бебето, е да видят колко е спаднал коремът им. Толкова е депресиращо, когато се изправите за първи път и видите увисналата кожа. Той често просто виси там като празна торба. Много жени мечтаят да разкарат възможно най-бързо мазнините от корема си и да го стегнат.


Първият и най-важен начин да отслабнете е кърменето.

Това е и оптималният начин на хранене за бебето ви, защото няма адаптирано мляко, което да съответства на кърмата.

Кърменето е процес, който спомага за по-бързото възстановяване на майката след раждането. То стимулира хормони, които помагат на матката да контрахира и да възвърне формата и размерите си от преди бременността. Матката ежедневно на­малява размерите си и постепенно на 20-ия ден след раждането се прибира в малкия таз. В края на пуерпериума /следродилен период/ матката е малко по-голяма от преди забременяването – само 60 – 80 грама по-тежка.

Кърменето помага да изгаряте повече калории. Ще трябва да приемате около 300 допълнителни калории на ден, докато кърмите. Уверете се, че следите калориите и не правете грешката, която някои жени правят с мисълта, че могат да ядат каквото си искат, защото кърмят. Ако искате да загубите мазнините от корема, кърменето е лесен и естествен начин за отслабване след бременността.


Другият проблем, с който жената трябва да се справи, е да стегне мускулите на коремната стена.

Най-добре е, след като свалите мазнините, да започнете комплекс от упражнения, включително такива, засилващи коремната преса за по-бързо прибиране на корема.

Подходящи упражнения са:

  • Стягане на долните коремни мускули – повдигане на краката от легнало положение, което натоварва коремния мускул, който е разположен хоризонтално на нивото на тазовата кост
  • Стягане на горните коремни мускули /повдигане на торса от легнало положение/
  • "Ножица" – краката се повдигат от тилен лег на 30 градуса от земята
  • Седалищно повдигане
  • Кегълс /за стягане на тазовото дъно/
  • диафрагмено дишане
  • От легнало положение краката се вдигат нагоре и се изписват цифрите от 1 до 10 и обратно


Мускулите на корема ви трябва да се съкратят, преди да се стягат. Когато вдишвате, гърдите и коремът ви трябва да се разширяват (издуват), а когато издишвате – да се прибират.
 Започнете с малко на брой повторения, като постепенно ги увеличавате.

Успех!

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 18:02 от Редактор*