Да си баща не е никак просто. Нека подредим нещата и да видим как близките ни се подготвят за тази задача – роднини, приятели, познати – всички те могат да ни дадат много информация.

Някои от мъжете понасят много леко очакването, а други го преживяват по-тежко. За да се справите с проблема, поискайте съвет от мъжете, които вече имат деца и опит в отглеждането и възпитанието им. Те могат да разкажат много за преживяванията си преди раждането на първото им дете.

Може да откриете, че приятелят, когото познавате като много уравновесен, преди раждането на дъщеря си се е пропил от притеснение, а след като е видял, че всичко с бебето е наред, се е избавил от този порок. Не сте очаквали подобна емоционалност, нали?

Друг, който е много припрян в работата си, очаква спокойно вкъщи раждането на сина си и едва след обаждане от родилния дом, отива да посети съпругата си и новороденото.

Всички хора реагират различно. Най-добрият съвет към бъдещите татковци е същият, като при бъдещите майки - не се вълнувайте твърде много. Вземете се в ръце и мислете положително. Раждането на детето ще донесе в живота ви радост и веселие. Мисълта, че ви предстои да станете баща, ще ви вдъхнови за подвизи. Те могат да бъдат в професионалната ви сфера, но могат да са и на домашния фронт. Бебето е голям стимул, току-виж у вас се събудил дремещият кулинар и отмените съпругата си в кухнята, за да може тя изцяло да се отдаде на майчинството.

Има много примери за поведение за бъдещите татковци. Всички те искат да станат добри бащи. Мисълта, че сте дали живот на друг човек, ви прави отговорен. Този малък човек ще порасне и ще ви обича. Вие само се надявате, но не сте уверен, че ще стане така. Това е мисълта, която не ви дава покой.Любовта е велико чувство. Отдайте и се и обичайте детето си. То ще го усети и ще ви отвърне със същото. Тогава ще усетите чисто мъжката радост - радостта да бъдеш баща.

Забавни и весели съвети относно "изкуството" да бъдеш бъдещ татко или


Как се живее с бременна жена - I част

Как се живее с бременна жена - II част

Как се живее с бременна жена - III част

Как се живее с бременна жена - IV част

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 13:23 от Редактор*