Морската ви почивка ще трае едва седмица, а багажникът на колата едва се затваря от куфари, сакове, чанти и торбички? Как да запазите идеалния баланс – багажът да не е огромен по обем, но и да не страдате от отсъствието на любимите вещи?

  Помнете, че при почти всички авиокомпании лимитът за багаж е 20 кг, така че, преди да платите таксата за свръхбагаж, помислете дали са ви нужни и петте чифта дънки, както и любимият халат (подобен ще ви чака в хотела).

  Две седмици преди отпътуването започнете да съставяте списък, който неизбежно ще бъде коригиран.


  Разбира се, всяка почивка си има особености:

  • За седмица пасивно търкаляне по плажа ще са ви напълно достатъчни една рокля, по две туники, потници и къси панталонки. Вземете поне 2 чифта бански. Ако ще ходите на нудистки плаж, те не са ви необходими, но ако ще прекарвате повече време на шезлонга, няма да ви е много приятно с мокър бански.
  Ако имате намерение вечер да излизате по заведения, ще трябва да предвидите нещо модно и секси, макар че бял потник и ярка бижутерия на фона на новопридобития тен са прекрасен тоалет за дискотека.
   Даже и в топлите страни нощите са прохладни, така че лека жилетка или тънко сако няма да са ви излишни.

  • Колкото до обувките - джапанките са ясни. Маратонки или мокасини - решете вие, но трябва да имате затворен вариант. За вечерните излизания ще ви трябва нещо на токчета - вземете секси сандалите, хайде, те заемат съвсееем мъничко място.

  • Козметиката е нещо, което наистина заема много място в женския багаж. Разбира се, в петзвездните хотели има всичко - шампоан, балсам, сапун, но... знаем, че това съвсем не е достатъчно, пък и не всички почиват там. Плажно мляко, лосион за след плаж, балсам за тяло...о, куфарът не се затваря? За начало, махнете всичко в големи опаковки - защо ви е шампоан от 450 ml? Една седмица можете да изкарате и на тестери, събирани от списания, нали така?

  • Аптечка. Дай, Боже, да не ви потрябва, но нищо не се знае. Никога не е ясно как ще реагира организмът ви на определена храна или дори на водата в селището, където отивате. Вземете лекарства против повръщане и разстройство, антипиретик, аналгетик, лепенки. Препарат, отблъскващ насекомите, друг, облекчаващ сърбежите и възпалената след слънчевото изгаряне кожа, в случай, че не успеете да се предпазите.
  Не забравяйте билетите, ваучерите, личните си документи и доброто си настроение!

  Image: digitalart / FreeDigitalPhotos.net[/list]

  Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 18:18 от Рaдост