Бременността е трудна. Няма да го подслаждаме и да се преструваме, че е период единствено на безгрижие и щастие. Това не е така и е много вероятно да подложи на стрес двойките, очакващи дете.

За много бракове бременността е един от най-трудните периоди и голямо изпитание. Хормоните бушуват и тежките думи понякога могат да се изплъзнат от устата по-бързо от обикновено.

Ето няколко идеи за постигане на спокойствие и щастие през тези дълги девет месеца.


1: Мъже, бъдете търпеливи!

Да, трудно е да си търпелив към някой с неутолим глад към хранителни комбинации, само при мисълта за които ви става лошо. И разбира се, тя ги иска в най-неподходящо време 9 точно, когато играе любимият ви отбор, в неделя късно вечер или през нощта...


Помнете две неща: вие обичате тази жена! Вие сте този, който е създал живот с нея и сега е ваша отговорността да покажете своята любов, състрадание/милосърдие и жертвоготовност (понякога). Другото, което трябва да запомните е, че тя има нужда от вас. Бременността е труден момент в живота на жената. Нивата на хормоните ѝ се променят драматично, настроението ѝ се люшка от една крайност в друга, често е сръдлива, а понякога несигурна. Дори когато ви е вбесила до крайност, се опитайте да си спомните, че и вие го правите и твърде вероятно без причина. Успокоявайте я и ѝ показвайте, че я обичате, тя се нуждае от тази увереност сега повече отвсякога.


2: Мъже, проявявайте разбиране!

Питала ли ви е наскоро, дали все още ви привлича? Тя вероятно се чувства потисната и неуверена поради трупането на килограми, което е нормално и разбираемо. Наддаването на тегло е желателно за всички жени, тъй като то е съществено за нормалния растеж на плода и на база теглото ѝ отпреди бременността ще се увеличи с 12 – 20 кг. Помислете за това и я окуражавайте.

Наистина, помислете какво можете да направите за психическото благополучие на вашето момиче. Повечето жени са разочаровани от няколкокилограмовите колебания, а представете си какво е наддаването на 15 – 20 кг в продължение на девет месеца.
 И не само, че кантарът ѝ става враг №1, но и внезапно е поразена от тези лоши демони, наречени стрии.
 Тя може да се фокусира върху тези неща и понякога да се чувства тромава и непривлекателна, да не е в състояние да изпитва сексуално желание. Не трябва да ѝ се сърдите, когато вие имате желание за секс, а тя не. Това няма нищо общо с вас.


3: И накрая – мъже, вълнувайте се!

Бебетата са невероятни. Те променят живота ви и това не е лошо нещо. Да, може да загубите част от съня си, може да не правите секс толкова често, но когато за първи път бебето ви се разплаче за вас или протегне ръчички към вас – всичко това е безценно.
Вашата половинка вероятно изпитва смесени чувства към бебето. Тя може да бъде на моменти развълнувана, а на моменти ужасена от драматичните промени, които ще настъпят в живота ѝ и връзката ви.
Когато тя иска да усетите ритането на бебето за милионен път в един ден – направете го. Бебето е част от вас двамата и въпреки че не разполагате с никакви физически отговорности за неговото благосъстояние на този етап, тя ще иска да се чувствате съпричастен.

Бременността е трудна.
Подпомагайте половинката си! Не я оставяйте без подкрепата, от която толкова много се нуждае през този етап от живота си! Тя ще ви се отплати. Успех и поздравления!

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 13:00 от Редактор*