Да прочетем мъжките мисли

Невинаги мъжът се осмелява да каже какво не харесва в жената, какво не му достига. Причините могат да бъдат различни: от елементарен страх и неувереност в себе си до нежеланието да ѝ причини болка. Затова представителите на силния пол често използват намеци и то невинаги разбираеми. Как да разберем какво иска да ни каже нашият избраник с тази или онази фраза или действие?

Мъжете не са по-малко загадъчни от жените. И даже в тези случаи, когато им е много по-лесно да говорят направо, те намекват, намекват, намекват... А после се разствойват, че жените им не ги разбират.

Как да разшифроваме мъжките намеци?


Парите
 • Мъжът твърди, че трябва повече време да се прекарва на чист въздух, да се разхождате и т. н. Това невинаги означава, че е романтичен – той просто няма пари.
  Не, не си мислете, че той е твърде стиснат. Нали се опитва да се грижи за вас, а и вие обичате разходките. Но веднага щом заговорите за това, че е време да хапнете някъде, той започва да ви разказва за ползата от чистия въздух и задушната обстановка на околните ресторанти.
  Причина за такова поведение може да бъде баналната липса на пари в този момент по една или друга причина. Затова се опитайте да му намекнете, че парите не са най-важното в живота.

 • Още щом заговорите или просто намекнете, че имате желание за автомобил, той започва да ви разказва страшни истории за катастрофи. Или започва да ви развива теорията, че е по-изгодно да се хваща от време на време такси, отколкото да се поддържа собствен автомобил. Тогава вие можете просто да му намекнете, че и сама можете да си го купите и поддържате, защото не всеки мъж печели достатъчно, за да купи автомобил за семейството си.

Домакинството
 • Той ви разказва за липсата на хигиена в заведенията за обществено хранене. Намеква ви, че домашната храна е по-добрият вариант. Подобни намеци обикновено започват след началото на семейния живот, а не в периода на ухажване. Мъжът счита, че е глупаво да се харчат пари за хранене навън, когато могат да се използват за по-нужни и полезни неща – от битова техника до почивка на море.
  От друга страна, отказът от периодични вечери извън дома също не е добър вариант. Следователно тук трябва да се намери златната среда – например веднъж месечно да се ходи на ресторант. Това няма да се отрази фатално на бюджета ви. Обяснете му, че всяко семейство има нужда от малки празници без особен повод.

 • Той изведнъж започва да събира на видно място списания с кулинарни рецепти; по телевизията, вместо новини, гледа кулинарни програми и оживено ги коментира. Намеква ви, че готвите зле или еднообразно.
  Този намек е достатъчно ясен и очевиден. Само не устройвайте сцена на принципа "Ако не ти харесва как готвя, готви си сам!". Помислете, може би храните мъжа си с полуфабрикати или супа, която стои в хладилника от цяла седмица?
  Така че опитайте се да сготвите нещо вкусно. Това не е така сложно. Така ще спестите излишните скандали, а и мъжът ви ще пожелае да ви се отблагодари по някакъв начин.

 • Той казва, че някои двойки ходят на почивка поотделно и това помага на страстта да не угасне. Намеква ви, че трябва да си починете един от друг.
  Наистина, струва си да си починете един от друг от време на време. Но естествено, разумно – без да си губите ума и без да се поддавате на различни изкушения. Няма смисъл да му вдигате скандали, обвинявайки го, че иска да кръшка. Ако той действително искаше да ви измени, нямаше да ви съобщи за своите намерения.
  Тук можете да намерите здравословен компромис – вие да си отпочивате в компанията на приятелките си, а той – с неговите приятели. Може също поотделно да погостувате на родителите си през уикенда, но на почивка ходете заедно. Постарайте се да го убедите, че сте работили цяла година, за да можете след това да се насладите на пълноценен отдих с любимия човек.


Сексът
 • Той постоянно ви насочва вниманието към жените, които вървят, държейки се за ръце; кара ви да гледате лесбийско порно, твърди, че това го възбужда.
  Намекът е ясен – мъжът ви иска или тройка, или поне да ви гледа как го правите с друга жена.
  Няма нищо удивително в такова желание, както и в страха открито да си го признае. Еднозначна рецепта за реакцията ви на подобен намек няма. Всичко зависи от вашите разбирания по въпроса.
  Само не реагирайте твърде рязко и категорично. Ако имате против подобни забавления, намекнете му, че сексът между трима има и друг вариант.

 • Той ви носи различни книги за секса, предлага ви да гледате еротични и порнофилми, даже филмът "Сексът и градът" вече не го дразни.
  Намеква ви, че интимният ви живот има нужда от разнообразие, че не правите нещо както трябва и че има нужда да го обсъдите с приятелките си.
  Не реагирайте твърде бурно и негативно на такива намеци – опитайте се да разберете какво може да не му харесва или му предложете да поговорите спокойно за това, което не го устройва. По-добре е да говорите направо и веднага, докато не е станало късно.


За съкровеното
 • Разказва ви, че на негови познати им се е родило дете и сега те имат много проблеми, караници, разногласия... Намеква ви, че още не е готов да стане баща.
  Съгласете се, че раждането на дете е твърде отговорна крачка и липсата на готовност за това може да се отрази отрицателно на детето. От друга страна, такъв намек може да се разбере и като нежелание изобщо да имате деца, което едва ли ще ви се хареса.
  Затова се постарайте по всякакъв начин да уточните иска ли той деца по принцип. И при положителен отговор му кажете, че наистина точно сега не е подходящият момент. Естествено, ако това наистина е така.

 • Той често си спомня за миналото, за училище, за университета, за родителите си. Намеква ви, че не му давате достатъчно топлина и с вас не се чувства комфортно.
  Да, това е носталгия. Но всяка носталгия има своите причини и възниква само тогава, когато човек в дадения момент се чувства зле.
  Поговорете с него за това, нека ви разкаже да добрите времена, за да разберете какво не му харесва сега. Само не питайте направо, в началото ще трябва да действате също така завоалирано като него. А след това вече може да говорите направо.

 • Говори ви за ползата от сутрешното бягане и фитнеса. Намеква ви, че трябва да се погрижите за фигурата си.
  Както и в случая с храната – това е банален и очевиден намек. Не е изключено, говорейки за това, мъжът накрая да го превърне в шега, забелязвайки не съвсем адекватната реакция от ваша страна.
  Помислете, а може би това не е лоша идея – да се погрижите за фигурата си? Това няма да ви навреди, а и загубата на привлекателност е една от главните причини за съпружеските измени.
  Като вариант му предложете да тренирате заедно. Вероятно и той не е стройният красавец, който е бил по-рано. Така вие не само ще прекарвате повече време заедно, но и ще внесете разнообразие в съвместния си живот.


Щом в отношенията се появят намеци, това означава, че имате проблеми. Но не се плашете – без тях животът би бил твърде скучен, а тяхното разрешаване само укрепва отношенията.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 12:58 от Редактор*