Бъдете разумни!

Няма жена, която поне веднъж да не е одумвана от лелите пред блока било заради късата пола, или заради високите токове... Дори да не обръщаме внимание на техните приказки, трябва да се вслушаме в думите на лекарите, а те предупреждават: опитвайки се да подчертаем своята женственост и сексуалност, неволно нанасяме удар именно по тях...

Кои са разумните компромиси?

Високите токчета

Разбира се, че на висок ток всяка жена изглежда изящна и елегантна. Но при височина, по-голяма от 5-6 сантиметра, органите, разположени в малкия таз, променят положението си. С времето, при всекидневно обуване на токчета, това може да доведе до сериозни патологични състояния. Освен това, рано или късно, в основата на палеца израства костно образувание (бунион), причинено от притискането на костите в областта на пръстите.

Разумният компромис: "Елегантните дни" се редуват с небрежен или спортен стил, когато кракът се разполага в удобни спортни или леки обувки. Ако ви предстои ден "на крак", разумно е да предпочетете именно такива обувки. Ако работата ви изисква ежедневното носене на токчета, до офиса може да пътувате с друг тип обувки.

Ортопедите съветват да сменяме типа на обувките поне три пъти дневно, за да се предотврати натоварването на стъпалата. Старайте се да ходите боси при всяка възможност - у дома, по тревата в двора, по различни видове настилки.

Талията на показ

Късите блузки и късите поли с паднала талия не само че не стоят добре на всекиго, а и носят съществен риск за здравето. Та нали освен пъпа, който е обектът за показване, в същата област на тялото се намират и бъбреците. Ако е топло, риск няма. Но зимите в нашата страна не са особено ласкави и съществува реална опасност този орган да бъде простуден. Хроничният цистит и пиелонефритът се лекуват дълго и трудно, а при бъдеща бременност могат да възникнат и други проблеми.

Разумният компромис: Позволяваме си показването на съблазнителна плът само в топлите сезони. Ако синоптиците предвиждат застудяване или планирате да се приберете вкъщи в прохладните нощни часове, наметнете си нещо леко - риза или тънка жилетка, които да покриват талията.

90 - 60 - 90

Трудно е да се намери жена, която поне веднъж да не е била на диета. А има и такива, за които това е перманентно състояние. Борбата с килограмите протича с променлив успех, защото периодично диетата се проваля. И това е нормално - вкусовите усещания са много по-силни, когато ароматните вещества са разтворени в мазнини. Затова пълномасленото мляко и сметаната ни се виждат по-вкусни от обезмаслените. Затова пържените месо, риба и картофи са далеч по-апетитни от печените, а салатите с майонезен сос - от тези с обикновен зехтинов дресинг.

Лишавайки се от мазнини и "обричайки се" на безвкусна храна, ние постоянно сме в лошо настроение. Това ли искаме наистина - да сме слаби, но раздразнителни? Така едва ли ще засилим женското си обаяние, а и предпочитанието на мъжете към много слаби жени е силно преувеличено.

Разумният компромис: Да не се опитваме да достигаме "идеалното тегло" - като в таблиците, като на приятелката или като собственото ни преди 10 години и две деца, а да се вслушваме в здравия разум и в тялото си. Що се отнася до диетите - по-добре да намалим порциите, отколкото изцяло да се откажем от мазнините и въглехидратите. По-добре два разтоварващи дни в месеца, отколкото два месеца на строга диета и после - два дни разточителни угощения.Image: Viorel Sima / 123rf.com

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 18:26 от Редактор*