Теория и практика

"Идеалният мъж не пие, не пуши, не играе хазарт, не спори и не съществува."

Ако си мислите, че идеалният мъж е този, който не пие, не бие и носи цялата си заплата вкъщи – нищо подобно! Мъж, който не отговаря даже на един от тези критерии, въобще не става за съпруг. Можем да го наречем партньор, съжител, мъчител или проклятие, но не и съпруг. Тук ще говорим за средностатистическия мъж – положителен и незлоупотребяващ с нищо. За да разберат колко близо е той до съвършенството, психолозите са разработили критерии, по които може да бъде оценен.


Първа част: Теоретична

Сравнете вашия "ненагледен" с еталона за идеалния съпруг. За всяко съответствие поставете по един плюс.

1. Когато жената помоли идеалния мъж да направи нещо вкъщи, той отговаря с "да" или "не", като винаги любезно обяснява причината на отказа си и не се впуска в безкрайни упреци на тема "Как може да ме притесняваш, когато съм толкова изморен" или "Ама точно сега ли, когато има толкова важен футболен мач???".

2. Ако жена му разказва нещо, той я слуша внимателно, без да чете същевременно вестник или да гледа телевизия, а своята крайна заинтригуваност потвърждава с междуметията "аха-аха", "даааа" и възклицанията "Кой би помислил такова нещо?", "Нима?" и "Не може да бъде!".

3. Излизайки от дома, винаги пита дали не трябва да се купи нещо от магазина, или дали има дрехи за прибиране от химическото чистене.

4. Във всички конфликти на жена си с приятелки или колеги в работата той винаги взема нейната страна и не ѝ мъти главата с понятия за висша справедливост и обективност.

5. Той винаги и без специален повод ѝ купува бонбони, цветя, парфюм, ананас, книга или кутия сладолед.

6. Той никога не обещава това, което няма да може да изпълни.

7. Той винаги забелязва, ако жена му е разстроена от нещо или изморена, и пита с какво може да ѝ помогне. И помага.

8. Той никога не превключва с дистанционното каналите на телевизора пред носа на гледащата сериала си съпруга.

9. В ресторанта, по време на официална вечеря или на банкет, въпреки етикета той винаги сяда до жена си и ѝ отделя повече внимание, отколкото на всички останали гости, взети заедно.

10. Вечер той взема душ и ползва дезодорант, всеки ден сменя чорапите си и винаги сваля капака на тоалетната чиния.

11. В почивните дни става рано и ѝ носи кафето в леглото или прави закуска за цялото семейство.

12. От време на време я прегръща, милва и целува, без неговите ласки непременно да завършват със секс.


А сега пребройте плюсовете и изчислете резултата:

10 и повече плюса: Можете да се радвате, на вас силно ви е провървяло. Вашият мъж е идеален, доколкото изобщо е възможно това за жив човек. Ах, той все пак с нещо не ви допада? Може би просто изпитвате комплекс от собствената си непълноценност.

7 – 9 плюса: Вашият мъж се нуждае от известно усъвършенстване. Но може да се живее с него и така.

2 – 6 плюса: Предстои ви много работа по изявата и закрепването на неговите достойнства. Засега той не е особено пригоден за съвместен живот: груб, неотзивчив, пренебрегва вашите интереси.

1 или 0 плюса: Непонятно е защо живеете с този чужд за вас човек? Той се отнася към вас с пълно безразличие. Като начало го поканете някъде на кафе на неутрална територия и се запознайте с него истински. И ако той ви харесва много, пристъпете към неговата обработка и шлифовка.


Част втора: Практическа

Знаете ли защо мъжете встъпват в брак? Мислите, че е заради редовния секс и децата? Не познахте! За редовен секс и съвместно детераждане бракът не е задължителен, с това човек може да се занимава и без подпис в гражданското. Той се жени, защото има нужда от жива душа, която да го цени високо, да го хвали ежедневно и да го поощрява. Вашето възхищение е много важно за него, повече, отколкото бурния секс. Нито един мъж няма да си тръгне от фригидната, равнодушна към креватните подвизи жена, ако тя изпитва искрен възторг от неговия интелект, остроумие, уменията му да ремонтира брави или да играе белот. Естествено, той ще си намери любовница, но след като отдаде дължимото на природата, ще побърза да се върне там, където го ценят и хвалят – при одобряващата и всичко разбираща съпруга.

Запомнете: когато мъжът е насърчаван, той е способен да премести планини. Или да пусне прахосмукачката. Най-сигурният начин да промените мъжа си в желаната от вас насока е да не му мрънкате, да не му пилите на главата и да не му заповядвате, а да дочакате момента, когато той случайно ще направи за вас това, което ви се иска – например да оправи вечер леглото. Тогава го похвалете от цялата си душа.


Ето как действа мъдрата жена, която се стреми да превърне обичания от нея мъж в идеален:

1. Тя никога не казва на съпруга си: "Видя ли, аз нали ти казах!", а намира нещо положително във всяка негова грешка. Например, ако търсейки в планината вилата на ваши приятели, той се отбие от пътя и семейният автомобил затъне в дълбокото, пълно с тиня и водна леща блато, умната жена ще отбележи: "Ако не се бяхме заблудили, никога нямаше да видим това прекрасно езеро!".

2. Когато мъжът е раздразнен и огорчен от нещо, тя не му досажда с въпроси, опитвайки се да разбере дали се сърди на нея, а спокойно изчаква лошото му настроение да отмине.

3. Тя благодари на мъжа си за изхвърления боклук, за измитите съдове и изгладеното бельо и никога не застава в поза: "А на мен никой никога не ми благодари за домакинската работа!" или "Ти направи това не за мен, а за семейството, затова не очаквай никакви благодарности!".

4. Тя винаги се смее на шегите му и никога не му дава непоискани съвети.

5. Когато мъжът се обръща към нея с молба, тя се съгласява да му помогне, без да изтъква колко много жертва за него и съхранявайки доброто си настроение.

6. Ако тя му откаже нещо, не се впуска в протяжни оправдания, защо е постъпила именно така, а не иначе, и не го провокира към изясняване на отношенията.

7. Тя винаги следи дали той има достатъчно чисти чорапи, ризи и долно бельо.

8. Тя го пита какво да му приготви за закуска или за вечеря.

9. Тя не флиртува в негово присъствие с чужди мъже.

10. Тя отдава предпочитания на мъжа си пред децата – моли дъщеря си да отстъпи креслото на баща си или сина – да намали музиката.

11. Тя не го ревнува от работата му, пуска го в командировки и не му вдига скандали за извънредния труд.

12. Ако той се чувства виновен за нещо и я моли за извинение, тя му прощава и повече не се връща на тази тема. Ако обидата не е преминала, тя откровено разговаря с него по този въпрос.

Тактиката по усъвършенстването на съпруга действа само комплексно – не съблюдавайте само някои точки, които са ви особено симпатични, пренебрегвайки останалите. Резултатът ще бъде видим след 3 месеца ежедневни усилия, а максималният ефект ще бъде постигнат след 8 месеца и ще продължи цял живот. Естествено, стига да не промените поведението си.Image: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 13:13 от Mamma