Раждането на един баща

Чували сте за промените в настроението, апетита и общите неразположения, с които любимата ви ще бъде "благословена" през деветмесечния си път към майчинството.
Има неща, които всеки бъдещ татко трябва да знае. Част от това знание може да бъде придобито само чрез опит.

Поради неинформираността си твърде много бъдещи бащи позволяват на стреса и тревогите да развалят удоволствието на този уникален път в живота им. Което има последващ ефект и за половинките им.
Не позволявайте това да се случи и на вас.


33 неща, които всеки мъж трябва да знае

1. От момента, в който нежната ви половинка обяви бременността си, ТЯ ще бъде център на внимание, не вие. Свикнете с това.
2. Когато дойде бебето, ТО ще бъде център на внимание, не вие. Е, все пак ще имате 9 месеца на разположение да приемете новата си съдба.
3. Вие сте напът да направите майка си и баща си баба и дядо за първи път? Пригответе се за противоречиви чувства. Няма такова нещо като „млади“ баба и дядо, дайте им малко време, за да се справят с шока.
4. Бременността е страхотно преживяване - в първите няколко седмици. След скрийнинги, морфологии, генетични тестове и лекции за седалищното раждане, ще бъдете изпълнени със смесица от безпокойство и въодушевление за останалата част от живота ви. Прегърнете родителите си.
5. Половинката ви често ще сменя мнението си за всичко, но вие винаги ще се съгласявате с нея.
6. Обонянието ѝ дотолкова ще се изостри, че ще се изкушите дали да не ѝ предложите да се присъедини към екип за издирване и спасяване.
7. Тя ще има апетит като на мъж. Не се конкурирайте.
8. Казвайте ѝ колко е красива всеки ден. Тя няма да ви повярва, но въпреки това ѝ го казвайте.
9. Бъдете внимателни с думата "ние". Например никога не казвайте "Ние нямаме абсолютно нищо против амниоцентезата."!
10. Заради смяна на настроението (нейното, не вашето) тя може да ви прати да спите на дивана в дневната. Причина може да бъде и най-малкият неуместен коментар или дори забравен мръсен чорап.
11. Опитайте се да не говорите много за вашето бебе в службата. Ще имате предостатъчно време за това, когато се приберете у дома при половинката си.
12. Когато тя ви каже, че е време да се обадите на лекаря и да отиде в болницата, значи, че е време да се обадите на лекаря и да отидете в болницата.
13. Най-изненадващото нещо, което може да излезе от жена ви по време на раждането, е низ от проклятия, насочени към вас, майка ви и майката на майка ви.
14. В една вселена далеч, далеч оттук хората спят през цялата нощ и често остават в леглото цяла сутрин. След това стават родители. Ще бъдете изненадани и изумени колко добре може да функционирате с толкова малко сън.
15. Кажете на всички за раждането. Това е един от малкото пъти, когато хората ще се радват искрено на късмета ви.
16. Малко след раждането вие и съпругата ви ще излезете сами. В средата на вечерта бебето ще започне да ѝ липсва ужасно. Не се притеснявайте, това не трае вечно.
17. Ще закъсате с парите. Няма да си купите нищо за себе си в продължение на една година и ще обмисляте от какво друго бихте могли да се лишите. Но! Винаги ще има пари за детско кошче, три седалки за кола, две колички и повече играчки в ярки цветове, отколкото можете да изхвърлите.
18. Първата седмица след раждането ще заобичате готовата храна.
19. Разбира се, че държите бебето погрешно. Трябва да го правите като нея!
20. След третата сменена пелена това ще ви изглежда като най-нормалното нещо на света.
21. Нещата, от които мислите, че ви се гади: бебешкото ако, бебешката урина и бебешкото повръщане, ще ги имате всичките върху тениската си.
22. Не лягайте по гръб, държейки бебето високо над вас в позиция "самолетче". Те повръщат!
23. Вече знаете защо всички онези татковци се разхождат с памучни парчета на рамото.
24. Напълно нормално е да се взирате в спящото бебе в продължение на часове. Дори е нормално да го записвате с камерата през двата часа, докато то спи.
25. Вие няма да се изтощите. Никой мъж не го прави.
26. За дълго време вашата рожба ще харесва най-много майка си. И вашият ред ще дойде - просто ще е много по-късно.
27. Ще дойде ден, когато ще бъдете герой за вашето дете. Наслаждавайте се, тъй като няма да продължи дълго.
28. Какъвто и лош етап да преживява отрочето ви, вие ще намерите решение. И тъкмо когато го направите, ще се окаже, че то ще е влязло в нов, още по-объркващ период.
29. Вие ще получите повече съвети от вашите приятели без деца. Родителите обикновено свиват рамене и казват: "Ще отмине."
30. След поредица от семейни посещения ще се научите да цените "Всички обичат Реймънд".
31. В рамките на шест месеца след раждането ще възобновите някакво подобие на сексуалния си живот. С малко късмет, той ще бъде с жена ви, вместо с ръката ви.
32. Не хленчете за това, колко труден е бил денят ви. Това е важно, господа! Колкото и тежък да е бил, тя може да ви надцака. И не само това. Може да включи и подробности, които иначе не знаете и не искате да чуете.
33. Вие сте уморени. И стресирани. Но не отваряйте кутията на Пандора. Отчетете факта, че това е някой, който не спи по цяла нощ, гледайки спящото ви уязвимо тяло. Не ѝ давайте причина да ви задуши с възглавницата за кърмене!

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 12:07 от Mamma