Комични и опасни ситуации. Как да ги избегнем?

Холивудските филми се опитват (а и успяват) да представят романтиката като сбор от няколко жеста, реплики и действия, които винаги действат на жените. Разбира се, дамите искат да усещат любовта на партньора, неговите загриженост, кавалерство и такт могат да разтопят сърцето им, но дали подходът, който той е избрал, е най-правилният?
Предлагаме няколко съвета към мъжете, които биха им спестили неловки ситуации, сълзи от обида и дори раздяла с любимата:
Не я пренасяйте през прага, не я носете към леглото и въобще... по-добре стойте, здраво стъпили на земята
В изблик на нежност вие я целувате, ръцете ви се спускат надолу, страстта пламва изведнъж, вие я вдигате, за да я понесете към леглото и тогава... о, кръстът! Това го няма във филмите, нали? В най-добрия случай ще стигнете благополучно до леглото, но през цялото време тя ще мисли дали ви е казвала колко килограма е всъщност и как смятате, дали не е много тежка?

Розата - царицата на цветята

Безспорно, трудът, който ще вложите, за да откъснете венчелистчетата от 10-15 рози никак не е малко, но замислихте ли се кой ще изчисти намачканите листенца, останали след две потни тела? Защото някак не можем да си представим картина, в която вие обирате боклука и перете петната по чаршафите, а тя, скръстила ръце, ви хвърля одобрителни погледи...

Оооо, шоколад... Пак ли...

Тя обожава шоколад, така ли? Сигурни ли сте? Значи ли това, че трябва всеки ден да ѝ носите, "за да я изненадате"? Повечето жени обичат шоколад, но и доста от тях внимават за линията си. Смятате ли, че и е лесно ден след ден да устоява на изкушението, което ѝ поднасяте? Ако поне веднъж ви е задавала въпроса: "Мислиш ли, че съм дебела?", това означава, че оттогава е на диета и трябва да престанете със сладките подаръци.

Времето във ваната си е само нейно

Класическата вана е за един човек и в случая това е вашата дама. Няма как и двамата да сте вътре, и да ви е удобно. Оставете я насаме - когато е във ваната, дори мислите ѝ ги няма, не е редно вие да сте там. Ако държите да се мокрите заедно с нея, поканете я да вземете душ заедно. Или купете джакузи за двама.

Свещите, пожарната и още нещо...

Наистина е много романтично да влезеш в стая със запалени ароматни свещи - на трепкащата им светлина не се забелязват някои от недостатъците на тялото и кожата. Обаче... жените са странни същества - те мислят какво би станало, ако по време на любовната игра неволно бутне някоя от тях? Дали пожарната ще дойде навреме и няма ли да е срамно да ви заварят така? От друга страна, никак не е романтично да тръгнете да гасите 20-30 свещи, преди да започнете това, за което сте влезли в стаята...

Не я хранете, тя е голямо момиче

Повечето жени обичат да опитват от храната в чинията на другите. Отрежете ѝ късче, предложете ѝ вилицата си, но не се опитвайте да я храните, тя може и сама. Представете си, че изкусителната хапка падне върху прекрасната рокля, купена специално заради вас? Кой ще е с провалена вечер, дали не и двамата?

Съзнаваме, че леко пресолихме. Но трябва да признаете, че всичко изброено е клише.

Опитайте се да бъдете романтични, но по различен начин:
  • Запомнете какво я радва. Тя ще се почувства като принцеса, ако след дългия работен ден се прибере вкъщи и вие ѝ отстъпите табуретката, за да си вдигне краката.
  • Звънете ѝ през деня. Веднъж, не повече. Тя ще знае, че мислите за нея и ще се чувства защитена.
  • Слушайте я, когато говори. Това ще ви отвори вратите към сърцето ѝ. И не само...
  • Споделете с приятелите си колко е красива, умна, талантлива или поне едно от трите. Може и да не ви се вярва, но това ще стигне до нейните уши и ще я зарадва.
  • Опитайте се да постигнете примирие с домашния ѝ любимец. Не е задължително да обичате плюшеното нещо, което тя нарича куче, но можете от време на време да му носите играчка.Трудно е да си мъж - и силен, и нежен, и секси, и добър, и приятел, и любовник, и баща, и учител, и... Но можете да положите усилия, нали?

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 13:27 от Редактор*