Ноемврийчета напети весело растат 2 :)

• 12 740
  • 310
  •   1
Отговори
# 165
Тони обича да го оставям по коремче.Вири главичка,но след това я килва и пак наново.И ужасно много лиги му текат.
Пък на нас не са ни мерили главичката преди на консултацията. Thinking
Открих,че Тони когато пие сок от ябълка ака в зелено,а когато пие морков - жълто-оранжево.
А относно количките.На нас ни дадоха една триколка.Не си спомням марката,но е ужасна.В смисъл огромна.За да ти върши тази количка работа,трябва ви джип. Иначе тя е комбинирана и виждам доста майки с нея.Удобно вози.Аз обаче съм решила тъй като се очертава след Великден да летим,ще купим една лятна,дето се сгъва и става на чадър/почти де/.Тогава Тони ще е към 6- месечен,живот и здраве и вече ще може да седи.

# 166
Искам нещо да ви питам.Вие приспивате ли бебетата си? Защото ние през деня се приспиваме.След яденето в 21 часа се започва едно дълго приспиване.Тони изпуска бибата и започва да си я иска.И добре че стаята,където той и ние спим е свързана с хола и е по-лесно притичването. #Puppy dog Редуваме се с таткото.

# 167
  • Germany
Ние се приспиваме само през деня. Вечерта след къпането си заспива сам:). Но през деня е ужас.

# 168
  • София, Младост
Ние се приспиваме и през деня и вечер. Заспива по коремче върху мене и после я премествам лекичко в креватчето. До сега само два-три пъти  зспивала сама

# 169
Ние мразим да сме по корем, ревеме страшно Close

# 170
Цитат на: maria_maria
Искам нещо да ви питам.Вие приспивате ли бебетата си? Защото ние през деня се приспиваме.След яденето в 21 часа се започва едно дълго приспиване.Тони изпуска бибата и започва да си я иска.И добре че стаята,където той и ние спим е свързана с хола и е по-лесно притичването. #Puppy dog Редуваме се с таткото.

О, да, и още как Simple Smile Ако не я приспя заспиване няма Simple Smile Аз даже преди време цяла тема бях пуснала по въпроса и се оказа, че  маса народ си приспива бебетата Simple Smile Обаче не ме питай в три четири през нощта как я приспивам по половин час че и повече .. Sad

# 171
Цитат на: 2 в 1
Тони, в твоето албумче "Погача" ли видях столче за кола на Бертони? Слагаш ли вече Таничка в него и по колко време я оставяш да седи? На мен ми се струва, че на моето и най-легналото(45градуса) положение си е май доста седнало и съм я слагала вътре само за някоя друга снимка.
С какви колички сте и доволни ли сте? На мен ми дадоха една на Хаук, ужасна и тежка. Търпение нямам да дойде март и да купим лятна, За сега ми хвалят Чиполино "Пикадили"(абе не съм сигурна дали беше Чиполино, но модела е този) и една аз харесах Маг Ингланд - "МОДА", вие имате ли някакви наблюдения за летните колички?

Ами не знам дали е в нашето Simple Smile На нашите снимки е кошница, а не столче за кола (то и за такова става де, но по идея е кошница Simple Smile) и е Чиполино. Като цяло извивката му е доста голяма и не се регулира - позицията е все едно да сложиш бебето седнало (да кажем към 90 градуса). Обаче аз съм сложила две хавлии точно на извивката и отгоре една пелена и така е извито като дъга. Искам да ти кажа, че Таня като има колики само тази кошница ме спасява, защото като я сложа да спи вътре и крачката са и леко присвити към коремчето и спи в пъти по-добре. Освен това мога да я люшкам в него и много бързо заспива Simple Smile Но гледам да не прекалявам все пак, за да не и стане нещо на гръбчето. Оставям я по максимум 3-4 часа на ден, а през нощта в никакъв случай - ако се налага я гушкам и така. Иначе я слагам в кошницата и така я мъкна из апартамента и мия чинии, проскам и каквото още се сетиш Simple Smile
А шезлонгите (не кошница, а шезлонг) били ортопедични и бебето можело да седи по колкото си искало вътре. Но аз това много късно го разбрах и вече ни бяха подарили кошницата.
Количката ни е Чиполино Бевърли, мисля, че тежи към 12кг (ама ще излъжа), но на мен ми супер удобна и не ми тежи (но аз съм по якичка по принцип:)), а и не се налага да я мъкна по стълби - има само 6-7 стъпала над които трябва да я пренеса и останалото с асансьор. Комбинирана е и коша и се върти. Единият чифт гуми също.

# 172
Аз каката много я приспивах и бях станала на клоун само,за да заспи.И си казах,че с второто няма да бъде така.Но сега какво става,всичко се повтаря. #Puppy dog
Обикновено го гушвам и той заспива в мене.Но като го пренеса в леглото , след 10-15 минути се буди и айде всичко наново.

# 173
И ужасно много лиги му текат.

Нашата педиатърка ни каза, че бебета точно сега започват да отделят повече слюнка и понеже не знаели какво да я правят тя си изтича Simple Smile А понякога даже кашляли от нея като се опитват да я глътнат Simple Smile На мене доста смешничко ми стана честно казано Simple SmileSimple Smile

# 174
Аз каката много я приспивах и бях станала на клоун само,за да заспи.И си казах,че с второто няма да бъде така.Но сега какво става,всичко се повтаря. #Puppy dog
Обикновено го гушвам и той заспива в мене.Но като го пренеса в леглото , след 10-15 минути се буди и айде всичко наново.

Дааа - същата работа Simple Smile И обикновено се случва през нощта, когато най-много ми се спи и понякога съм на косъм да изпадна в истерия Simple Smile

# 175
Цитат на: Si Key
Лори като я обърна по корем, лежи известно време, вири главичка и крачета барабар с нея, но като се умори започва да мрънка. Не спи по корем като е самичка, но няколко пъти заспива върху мен по коремче. Иначе като я хвана през гърдичките и тя така си вирва главата, направо прави чупка в кръста Grinning [/color]

Абе аз съм го казвала вече ама пак да кажа - Лори с движенията е много advanced Simple Smile
А кога е родена между другото ?

# 176
Цитат на: 2 в 1
А Жужка последните дни спи май само по коремче, много рядко като спи и ако се разпъшка я обръщам, ама почти през всичкото време спи така. Преди казаха, че е опасно (децата не можеха да си въртят сами главичките, ама сега ..........) как мислите дали има някакъв проблем, ами като я боли коремчето и само така я облекчава?!?
Момичета вие наближавете третия месец, кажете ми че вече ви намалят коликите, че вече ще се гръмна. Онзи ден си дадох почивен ден и се шляех почти половин ден по улиците (е и работа малко имах де), та срещнах доста познати с бебета които (6 човека) ми казаха, че бебетата им имали колики до 5-тия месец . не искам, няма пък, няма да го понеса. нали уж са "тримесечни" колики.

Мен ако питаш оставяй я да си спи по корем, но само през деня, за да можеш да я гледкаш. В смисъл, че е хубаво да я наблюдаваш да не хване да си забие главицата за беля...
А коликите - откакто почнах да и давам тая плодово-млечна смес сякаш са по-малко коликите. не знам дали е от нея или просто е период на почивка и утре отново ще ни погнат...
На повечето бебета до края на третия месец наистина им минавали коликите. Обаче нашата педи разправя, че нейната щерка ги имала до 6-я #Shocked

# 177
А аз искам да ви питам как реагират бебетата ви като ги мажете с козметиката, зехтин или кой там с каквото го маже след баня ? Таня опищява целия квартал Sad Айде като има пъпки решаваме, че е от пъпките. Но факт, че като ги няма не пищи толкова, ама пак пищи Sad

# 178
  • Germany
И нашия не го обича мазането и след това обличането ама аз си го обяснявам с това, че е гладен. Ние го къпем и след това яде и е нормално да протестира че му губим времето с разни глупости вместо да даваме папото:)))

# 179
Цитат на: Moni
И нашия не го обича мазането и след това обличането ама аз си го обяснявам с това, че е гладен. Ние го къпем и след това яде и е нормално да протестира че му губим времето с разни глупости вместо да даваме папото:)))

И аз си мислех, че може да е от това и започнахме да я къпем по средата между две хранения и пак същата работа..

Общи условия

Активация на акаунт