Ноемврийчета напети весело растат 2 :)

• 12 742
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
  • Germany
Ами ние и без това го будим да го къпем / той си иска 6 часа от 19 до... ама аз съм упорита и го дигам/, а не мога да си представя след това да не яде... ще ни побърка.

# 181
мони, те много ожадняват от къпането Simple Smile таня е умряла за вода след баня Simple Smile но изпива към 50мл и кротва Simple Smile

# 182
  • София, Младост
Цитат на: T o n i
Цитат на: maria_maria
И ужасно много лиги му текат.

А понякога даже кашляли от нея като се опитват да я глътнат :

Ние даже ходихме на лекар по този повод, защото реших, че съм я разболяла нещо и кашля, но я преслушаха и казаха че няма нищо и най-вероятно се дави от слюнката

# 183
Цитат на: Si Key
Цитат на: mtz
Я кажете по колко е нормално да расте главичката на бебоците. На Рая главата се беше увеличила с 1 см. на първата консултация, на втора още не сме ходили. Чудя се дали е нормално, нали трябва да се шашкам все за нещо, сега пък ми се струва, че главата и не е достатъчно голяма  

За главичката и аз не знам как е нормално да бъде, но ще се поинтересувам следващия път.

здравейте, аз бях пуснала една такава тема преди няколко дни за6тото ние имаме подобен проблем само4е на6ата е по голяма сега 6те ви дам едни ориентировъ4ни размери

# 184
при раждане 32,5-37,7см
2 седмици 34-38см
4 седмици 35-40см
6 седмици 36-40,2см
8 седмици 37-42см
10 седмици 37,7-42,5см
12 седмици 38,5-42,5
14 седмици 39,2-44
16 седмици 39,8-44,5
18 седмици 40,2-45,2
20 седмици 40,8-45,8
22 седмици 41,3-46
24 седмици 41,7-46,5
26 седмици 42,2-47

но все пак трябва да е съразмерна с тялото,якъде около 1,5см на месец

# 185
Здрасти от нас!
 bye Идваме да се отчетем след консултацията. Laughing Вече сме 6300кг и 59 см, което ще рече с кило и двеста напред и 5см отгоре #Milti. Мисля че добре вървим като се има предвид че сме само на кърма. eat  Предупредиха ни да внимаваме за рахит с тия килца Sign Exclamation . Караха ни се че не пием сокчета още защото вече било време за пюре а ние се офлянкваме за соковете още  People No Good , направихме се н гръмнати #Silly , какво да се прави, решила съм да започна късно и т'ва си е  33uu .
Препоръчаха ми да и правя профилактика срещу гриповете с един оксцилококциум разтворен във вода  веднъж седмично  costumed050 .
 1stroller За количката, нашата е Маг Ингланд Принцес и с нея ще си караме и лятото. Тежка е но нямам възможност да купувам друга Wink .
 newsm32 И Ива реве като я сложа по коремче, в началото се пули, после почва да мрънка, следва ръмжене и завършваме с рев и яко зачервяване newsm61 . Днес ми казаха по често да я слагам за да укрепва и да й нареждам играчки отпред, така щяло да й е интересно и да стои, нещо в което се съмнявам. Rolling Eyes
Заспива си винаги сама newsm46 , ако е в мен се закача, гука ми и се смее и така по скоро се разсънва отколкото да се унася.
Главицата ни е пораснала с 1,5 см за месец, а гърдите с 2 см, вече ще купуваме сутиени Laughing  Laughing  Laughing .
След баня се мажем с бебешко олио на Нивеа и правя един масаж който видях в сайта на Биберон, много е сполучлив защото Ива се кефи невероятно и ме гледа като омагьосана Tired  без да мрънка и да дриска по хавлията както правеше до скоро Wink .
Днес ни ваксинираха и препоръчаха АКО СЕ НАЛОЖИ- да правя компрес риванол и вода едно към едно, и за Т да дам Панадол бебе, но аз реших да се застраховам и направих компреса още като се прибрахме и то с неразреден риванол, и преди малко й дадох 2.5мл от Панадола за всеки случай. А най ме е яд за къпането  bath1 - ще й е кривичко тази вечер на шушулката, нали си има вече навици. Wink

# 186
  • тук-там
И моята мацка много се кефи на масажчето с олио. Аз я масажирам много интензивно, показа ми как една познта рехабилитаторка, и съм сигурна, че това е причината да се кефи душицата. Иначе ние сме вече 6 кг и 62 см. Подновихме гардероба изцяло, защото сме баят дългички. Много обича да спи по корем, но аз не смея да я оставям за цялата нощ все още. Веднъж я бях сложила на дясно и на сутринта я намерих по корем, пробва май да се обръща вече. Иначе вие въртите ли ги бебешорите през три часа? Аз не го правя през нощта, защото ме е страх да не я събудя, така че изкарва по 7-8 часа на една и съща страна. Да ви се оплача, Рая много настървено си смуче палеца и отказва биберона - залъгалка. Страхувам се да не и стане навик, май по-настойчиво трябва да и бутам биберона. По едно време пробвах да я залъгвам с цица, ама тя почти постоянно търси нещо да смуче, така че не върви.

# 187
  • София
Цитат на: 2 в 1
Тони, в твоето албумче "Погача" ли видях столче за кола на Бертони? Слагаш ли вече Таничка в него и по колко време я оставяш да седи? На мен ми се струва, че на моето и най-легналото(45градуса) положение си е май доста седнало и съм я слагала вътре само за някоя друга снимка.
С какви колички сте и доволни ли сте? На мен ми дадоха една на Хаук, ужасна и тежка. Търпение нямам да дойде март и да купим лятна, За сега ми хвалят Чиполино "Пикадили"(абе не съм сигурна дали беше Чиполино, но модела е този) и една аз харесах Маг Ингланд - "МОДА", вие имате ли някакви наблюдения за летните колички?

Нашата количка е Маг Ингланд Принцес и аз много си я харесвам. Има зимен и летен вариант, а отделно и порт бебе към нея. От Маг-овете е най-леката 9кг.
Иначе за през деня в нас си ползваме шезлонг за Лори. Това е много удобно и полезно нещо. Има няколко степени - легнало, полулегнало и седнало положение. По-натам като се започне с пюретата ще ми е много удобно да храня в него Лори;)

# 188
  • София
Цитат на: maria_maria
Искам нещо да ви питам.Вие приспивате ли бебетата си? Защото ние през деня се приспиваме.След яденето в 21 часа се започва едно дълго приспиване.Тони изпуска бибата и започва да си я иска.И добре че стаята,където той и ние спим е свързана с хола и е по-лесно притичването. #Puppy dog Редуваме се с таткото.

Аз не я приспивам Лори, оставям си я сама да заспи обикновено, но тя си е караконджулче и през деня си се кокори. А в последно време ми се хили и не ще да спи, ама аз й се радвам Grinning

П.П. Забравих да кажа, че като стана през нощта да я храня, после си я гушкам при мен и тя така заспива по-бързо, пък и на мен си ми е приятно да си спинка при мен. Много обичам да я гушкам дреболинка;)

# 189
  • София
Цитат на: Si Key
Лори като я обърна по корем, лежи известно време, вири главичка и крачета барабар с нея, но като се умори започва да мрънка. Не спи по корем като е самичка, но няколко пъти заспива върху мен по коремче. Иначе като я хвана през гърдичките и тя така си вирва главата, направо прави чупка в кръста Grinning [/color]

Абе аз съм го казвала вече ама пак да кажа - Лори с движенията е много advanced Simple Smile
А кога е родена между другото ?

Казвала си ми, да Grinning На 9 ноември е родена, много мъничко преди Таня.

# 190
  • София
А аз искам да ви питам как реагират бебетата ви като ги мажете с козметиката, зехтин или кой там с каквото го маже след баня ? Таня опищява целия квартал Sad Айде като има пъпки решаваме, че е от пъпките. Но факт, че като ги няма не пищи толкова, ама пак пищи Sad

Лори си го понася много добре мазането, стига само да не е много гладна. Обикновено имам чувството, че се кефи, защото ние използваме тогава и да я масажираме, нали е по-мазничко. А като й мажа личицето с бебешки крем Нивеа, понякога така си опъва главата, все едно да я намажа по-добре. Абе ще ми става кокона определено  Stuck Out Tongue  Grinning

# 191
Мазането и ние много го обичаме!!
Вие ме хвърляте в духовата с вашите килограми  Shocked  Ние сме родени колко много преди вас, 3500, а сега сме едва 5100, обаче 64 см. Не знам на какво се дължи, само на кърма сме, а в началото заради дългата жълтеница не наддавахме добре, може би за това е така.

За количката и аз съм с Маг Ингланд Принцес комбинирана, обаче хич не ми харесва, много е тромава (учточнявам, че не съм карала друга, та може за всички така да кажа  Confused )

# 192
  • тук-там
Цитат на: evpraksia
Мазането и ние много го обичаме!!
Вие ме хвърляте в духовата с вашите килограми  Shocked  Ние сме родени колко много преди вас, 3500, а сега сме едва 5100, обаче 64 см. Не знам на какво се дължи, само на кърма сме, а в началото заради дългата жълтеница не наддавахме добре, може би за това е така.

За количката и аз съм с Маг Ингланд Принцес комбинирана, обаче хич не ми харесва, много е тромава (учточнявам, че не съм карала друга, та може за всички така да кажа  Confused )

Аз мисля. че сте екстра с килограмите, а на сантиметри да не говорим. Важно е да мърда или на тегло, или на ръст (а може и на двте, разбира се). Моята Рая се роди 4.5 кг. и я изписаха 4.100. В момента е 6 кг - демек е напълняла 1.9 кг. за 2 месеца, мисля, че е нормално. За това време на см. е порастнала 9 - от 53 на 62. За ръстът педито каза, че сме малко напред, ама като чета, колко е дръпнала твойта щерка, май не сме единствените.

# 193
mtz, а залъгалката ви силиконова ли е? Жужка категорично отказваше да приеме една силиконова на Чико, но пък сега е неразделна с две каучукови.
Ох, какво и е на бебка?! криви се, лигави се и се опитва да налапа и двете ръце едновременно (и това започва веднага след хранене което означава че не е гладна), ако падне бибката се чува мощно мляскане и я сварвам да се опитва да налапа цялото юмруче. Все едно зъби вади, което е много малко вероятно за тази възраст. И пак плаче на сън, но пък не ми прилича на колики (не се гърчи, само изпищява или пък плачка без да се буди)
За банята рева настава при обуването на чорапките илли тирличките (абе ненавижда ги това дете и това си е). До скоро мразеше и носовия аспиратор ама вече му свикна и си трае. А за мазането и е все тая ... просто си кротува

# 194
  • тук-там
Само каучуковата признава, но не се залъгва дълго с нея. Плюе я и налапва палеца или целия юмрук. Аз я бутам и тя пак я плюе, за сега не успявам да я излъжа. И Рая се слюнчи много и звучно си смуче пръстите, ама на тази възраст е нормално, просто не ми харесва да яде олиото по ръцете си. За това се опитвам да я приуча към залагалката, после пък ще я отучвам, ама кво да се прави, бебешка му работа.

Общи условия

Активация на акаунт