Автор: Яна Косева


Когато бебето ви зарази

Вероятно ще се разболявате толкова често, колкото и бебето ви - шест до девет инфекции на дихателните пътища годишно. Докато педиатърът ще изпише най-подходящото лечение за бебето ви, ето как вие можете да третирате - и победите - вашата настинка.


Бъдете агресивни

Приемът на витамин С (до 250 мг дневно) и използването на спрей за нос с цинк при първите признаци на хрема може да съкрати продължителността на настинката и да я направи по-малко заразна, казват лекарите. (Ограничете приема на цинк от 25 до 40 мг на ден, ако кърмите). Въпреки че няма доказателства, че ехинацеята намалява времетраенето на настинката, има данни, че подсилва имунната система и може да искате да я приемате като допълнително средство за борба с болестта.

Наздраве

Вода, сок и айрян могат да ви помогнат да се чувствате по-добре, а топли напитки като чай и пилешка супа намаляват конгесията на мукуса (иначе казано, втечняват сополите ви и така помагат на запушения нос). Пилешката супа също помага да бъдат блокирани химикалите, които задействат симптомите.

Действайте

Лекарствата против настинка и грип контролират кашлицата и запушения нос, останалите помагат за по-бързо възстановяване. Ако се съмнявате дали имате настинка/грип, или ако симптомите са упорити или се влошават, посетете лекаря си за преглед.Image: FreeDigitalPhotos.net

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 17:19 от Редактор*