Автор: Радост Николова


Да узнаем характера на детето според часа на раждането му

Сутрин или вечер?

Оказва се, че от това в коя част на денонощието се е родило детето, зависи неговият характер. Поне така твърдят астролозите.

Да се опитаме да разберем какъв ще е той при нашето дете, ако то е родено:


 • Между 00:00 и 2:00 часа през нощта


По това време на денонощието се раждат най-любознателните хора, тези, които се намират под покровителството на планетата Меркурий. Това са децата лидери, активни и енергични, които винаги се стремят да бъдат в центъра на вниманието. На майките на такива деца астролозите препоръчват да развиват способностите им за възприемане на информация, за да имат успехи в училище и да формират у тях лидерски качества.


 • Между 2:00 и 4:00 часа


В средата на нощта се раждат трудолюбивите личности. Ако детето ви се е появило на белия свят между 2.00 и 4.00 часа през нощта, целият му живот ще премине под покровителството на Венера. Планетата на любовта ще му дари способността да печели пари и да постига целите си с труд и талант. Тези деца са много любвеобилни и благодарение на своята мекота и общителност могат да спечелят благоразположението на околните и да получат желаното.


 • Между 4:00 и 6:00 часа


Ако детето се е родило между 4.00 и 6.00 часа, неговата планета покровителка е Марс. Това е планетата на лидерите, която непременно ще поведе рожбата ви към успехи. Децата, родени по това време на нощта, са независими, упорити, честни. За тях са подходящи най-вече ръководните длъжности. За да обуздаете малкия командир, възпитавайте го колкото се може по-меко, учете го да се доверява на другите деца и на възрастните.


 • Между 6.00 и 8.00 часа


По това време на денонощието се раждат децата, покровителствани от Нептун. Това са крехките и раними души, които едва ли ще се втурнат в битки за лидерската позиция. Те по-скоро ще отстъпят, отколкото да се борят. От такива деца израстват хора с богат вътрешен свят, които предпочитат уединението пред светския живот.


 • Между 8:00 и 10:00 часа


Тогава се раждат децата, които са под покровителството на Уран. Това са най-обаятелните деца. Те винаги привличат хората, нуждаещи се от помощ, топла дума или просто от човешко общуване. Главни техни качества са хуманизмът, простотата и човечността. Често от такива деца израстват хора, които активно участват в благотворителни мероприятия.


 • Между 10:00 и 12:00 часа


От късната сутрин до обед властва Сатурн, който дарява децата, родени по това време, с принципност и дисциплинираност. Това са хора честолюбиви, които поставят пред себе си високи цели и притежават огромна активност и сила. Това са бъдещи политици, държавни служители и чиновници.


 • Между 12:00 и 14:00 часа


Планетата Юпитер покровителства децата, родени по обед. Това са хората  вечни пътешественици по душа. За тях е важно да получават информация, да общуват с нови хора, да получават непрекъснато свежи впечатления. Те имат силата да променят живота си, заминавайки в друга страна, или кардинално да сменят професията си. Добре е такива деца да бъдат приучавани към дисциплина от най-ранно детство.


 • Между 14:00 и 16:00 часа


Това е времето на раждане на волевите и силни деца. Това са часовете на Плутон, който дарява своите подопечни с умението по-леко от останалите да преживяват неуспехите и житейските трудности. Всеки нов проблем закалява детето, прави го по-силно и мъдро. Такова дете непременно трябва да бъде научено да си поставя адекватни цели и да му се показва как да ги достига.


 • Между 16:00 и 18:00 часа


Това е периодът на действие на Венера. Целият живот на децата, родени в този промеждутък, е да намерят своята истинска любов. С годините те развиват уникалното свойство да разбират другите хора. Много често се поставят на тяхното място и въз основа на това достигат до правилните изводи и до изход от ситуацията. Лекотата в общуването и стремежът да намерят другата си половинка ги подтикват към твърде ранни бракове.


 • Между 18:00 и 20:00 часа


Вечер се раждат децата, на които активно въздейства Меркурий. Това е планетата на ума, идеите и новите начинания. Тези хора никога не се отчайват, умеят да намират решение даже в най-безизходните ситуации. От такива деца израстват предани приятели и любими. Такова дете трябва да бъде непременно научено да решава не само чуждите проблеми, но и своите собствени.


 • Между 20:00 и 22:00 часа


След 20 часа започва да действа Слънцето, което дарява децата, родени по това време, със "слънчеви" черти. Те непременно израстват общителни и амбициозни, търсачи на приключения и удоволствия. Много от тях стават артисти, организатори, хора, за които личностната самореализация е най-важното през целия им живот. Запишете такова дете на кръжок по художествена самодейност - нека пее и танцува, това е неговият път.


 • Между 22:00 и 24:00 часа


Това са децата, които се намират под влиянието на загадъчната и изменчива Луна. Родените по това време имат философска настройка на ума, стремят се към стабилност и хармония. Още от най-ранно детство те са силно впечатлителни, подложени на страх и съмнения, затова трябва да се отделя внимание върху емоционалната и психологичната страна на тяхното възпитание. За тях е трудно със собствени сили да достигнат до покоя и радостта, трябва да бъдат научени да различават доброто и злото и да работят над адекватната оценка на заобикалящата ги действителност. Не трябва да се преживява, ако кариерата им не се развива бързо. Такива хора не могат да работят само заради парите. Те търсят в отношенията с колегите си преди всичко емоционална връзка и спокойствие.Image: http://www.stockfreeimages.com/

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 17:45 от Редактор*