За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 565
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
И аз имам въпрос за мъниците в ясла- нашата ще е на година и два месеца някъде като я приемат ( дано) и тръгне на ясла сега есента.
Та, ако не могат сами да се хранят все още, лелите ги хранят, нали? Предполагам, че повечето дечица на тази възраст не са се усъвършенствали в яденето сами, сега се сетих и се запритеснявах 😊
За храненето помагат, ако въобще не може само, трябва да кажете. По принцип са 3-4 сестри, няма как да хранят 20+ деца изцяло. Ако знаят, че някой не може, се стараят. При нас държаха да може да пие от чаша. Шишета за вода бяха забранени.

# 166

Здравейте, на бебчо му излязоха тези пъпчици по лицето. На 40 дни е. Притесняват ме тези двечките белите, дали да се консултирам с педиатъра?

# 167
Няма тревожно, ще се оправи, бебешко акне.

# 168
  • Седмото небе
Точно така изглеждаше при нас бебешкото акне. Че даже и към косичката бяха тръгнали. За около месец отминаха. Няколко пъти ползвахме един испански крем с цинк, бързо се оправи с него. Да вярно, че малко се изсуши кожата, но след няколко мазания с хидратант на Мустела всичко беше чудесно.
Няма нищо притеснително, ще мине и това Wink

# 169

Здравейте, на бебчо му излязоха тези пъпчици по лицето. На 40 дни е. Притесняват ме тези двечките белите, дали да се консултирам с педиатъра?

Прилича ми на бебешко акне, според мен не се притеснявай.

# 170
  • Германия
Добро утро. Ето нещо различно: бяхме при педиатърката на консултация. Иска да ни прати с малката на клиника за отслабване. Какво мислите? Главата ми, ще гръмне, не мога да се успокоя. До къде стигнахме. Не са пускали изследвания, детето е здраво, тича и си играе, незнам от къде идва наддаването, като я пазя стриктно. Не е ли вариант да посетим диетолог, да ми кажат кога, какво, как да яде? Мислите ли, че решението и е много крайно. Та тя е още бебе, какви клиники?..

# 171
Meli, ако не се лъжа и преди си спомянавала за проблем с теглото на детенцето.
Според мен първо трябва да се направи консултация с детски ендокринолог, за да се види дали няма някаква хормонална причина за това напълняване.
Какво и е примерното меню за деня?
По колко грама изяжда горе долу на ядене?

# 172
  • Германия
Ще ти отговоря веднага, защото откакто е родена водя записки всеки ден.😀  Сутрин от известн време яде кисело мляко с плод, по-малко от 200г. На обяд зеленчуци с месо(предимно пилешко и пуешко, не яде свинско) 250 до 300г. Казвам 300, защото понякога яде доматена супа, а тя е рядка и папва повечко. След обяд грис, дует или пропуска. Вечер хапва супа, признавам си слагам по един сухар, ако е много рядка. Крем супа от броколи например, няма нужда от сухар. Ако не е супа, яде мусака с кисело мляко, спанак с кисело мляко и така гледам да разнообразявам. И шише мляко за преди сън. Между храненията не яде нищо.

# 173
Добро утро. Ето нещо различно: бяхме при педиатърката на консултация. Иска да ни прати с малката на клиника за отслабване. Какво мислите? Главата ми, ще гръмне, не мога да се успокоя. До къде стигнахме. Не са пускали изследвания, детето е здраво, тича и си играе, незнам от къде идва наддаването, като я пазя стриктно. Не е ли вариант да посетим диетолог, да ми кажат кога, какво, как да яде? Мислите ли, че решението и е много крайно. Та тя е още бебе, какви клиники?..
Извинявай но колко месеца бебето ви.
Моето бебе е на 7 месеца беше 9700 кг 73 см
Сега е на 7 месеца и половина.

# 174
  • Германия
1,9г

# 175
А детето на каква възраст е, колко см и колко кг? Може да е споменавано назад, но не съм обърнала внимание?И на мен на последната консултация ми казаха да им намаля храненето. На 1г и 4м са, по 86 см, 13 кг. Били с размерите на 2 годишни деца. А по-едричката не се спира по цял ден. Изписаха ги от еодилното по 2200,толкова теперих докато започнат да качват, пък сега...

# 176
1,9г
То много зависи колко кг и см се е родило детето.
Какво хапва също.
Сега колко килограма е и колко см е детенце то ви.

# 177
  • Германия
На нас ни казаха, че е с размери на първокласник. 20кг 98см. Страшно много са килограмите, но съотношението ръст и тегло, не е ли малко успокояващо? За да наддава така, трябва да има нещо, някъде, което е или аз не се справям или има нещо нередно с организма. Но чак по клиники с толкова малко дете..

# 178
Клиника за отслабване за бебета? Тия немци да не ги е ударила короната в главата, що за щуротии? Разпитайте ги за диети и режими, но не им се вързвайте.
п.с. Сега виждам, килограмите са доста наистина. Проверете хормоните.

# 179
Сигурно в тези клиники точно с диетолог ще говорите и ще обсъдите храненето. Най-вероятно ще пуснат и изследвания, за да се потърси причина. А вие с таткото как сте, високи, едри, наднормено тегло? И като деца как сте били?

Общи условия

Активация на акаунт