За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 572
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Мели, 300 грама е общото количество храна за обяд или като даваш месо е 200-300 грама, не разбрах добре

# 181
  • Германия
Аз, ще откажа предложението, но ме притеснява след това да не съжалявам. Незнам до къде може да стигнем с това наддаване. Обясних, че аз също съм била много едра, като дете, цялата ни рода е такава. Много лесно качвам кг. Родила съм се 5,500, бебе гигант. Тя не е много дебела, личи и че има повече килограми, но е и висока. Просто е едра.
Дух, общо количество, около 200, ако е нещо с месо. Като картофена яхния с пилешко  например. Цялото ядене е толкова. Няма хляб, няма десерт, няма сокчета.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 09:01 от Meliiii

# 182
На нас ни казаха, че е с размери на първокласник. 20кг 98см. Страшно много са килограмите, но съотношението ръст и тегло, не е ли малко успокояващо? За да наддава така, трябва да има нещо, някъде, което е или аз не се справям или има нещо нередно с организма. Но чак по клиники с толкова малко дете..
Според мен защо не се консултираш със педиатърката в бг мама питай специалиста др Янкова мисля че беше.
Първо се посъветвай със нея ако искаш опиши й всичко и ще решите какво да правите.
То може и да си е и ген моя бебо е 9700 кг на 7 месеца 73 см.
Дядо му е 190 см и е едричък баща му е почти 180 см и е едър аз не съм много ниска и още имам да свалям от раждането кг.
Явно е до ген .

# 183
Малката от скоро пак се буди вечер,рита,върти се сумти предполагам зъби...кучешки в момента долните....при вас как излязоха точно се зарадвах че ги вади по-леко и ето☹️

# 184
Аз не бих отказала, бих отишла да разпитам, да се направят изследвания, да се отхвърли здравословна причина, иначе няма да ми е спокойно. Наистина може да проверите щитовидната жлеза. Все пак като идете не е задължително след това да правите каквото и да е.

# 185
Meli, преди да откажеш, разпитай каква точно е идеята на тази клиника.
В България малко сме свикнали като чуем за клиника за отслабване, да се сещаме за др. Емилова и нейната програма с чай и плодове.
Но в Германия е възможно да става дума за съвсем друго.
Това, че нещо е генетично, не значи, че е нормално. Има много състояния и заболявания, които същи се предават по генетичен път. Добре е да се направят изследвания и да се потърси причината за проблема. Ако в тази клиника имат подходящата апаратура и специалисти, замисли се дали да не приемеш.

# 186
А защо не започнете спорт, нещо, което ще е забавно и за детето? Плуване, някакъв вид детска йога, танци. Вероятно просто липсва достатъчно движение, за да се балансират нещата.

# 187
  • София
Meliiii, някак да поискате второ мнение? Някакъв специалист? Да се пуснат все пак някакви изследвания да няма нещо скрито.
Кг ми се струват повечко да, но и детето си е високо. Въпреки че племенницата ми е бая едричка за възрастта си (води с една глава повечето) и винаги си е имала дупенце, но пък тя хапва доста в детската градина и си иска и допълнително, като си у тях не се сеща чак толкова много. Сега е около 110см и някъде 24-5кг, но вече е на 5г.

С едно момченце на нейната възраст (твоето дете) често се срещаме. Сега след 2 седмици прави 2г и е среден към дребен, родителите са едри доста иначе - 80см и 11кг (има си все пак леко пухкави крачка).

# 188
  • Германия
Танче, тъкмо писах и аз в темата на докторката, брагодаря ти.
Не съм отказала категорично клиниката. Но, разберете много се стреснах, като чух "клиника". Ще искам да я прегледа друг специалист със сигурност.

# 189
Meli, а лекарката обясни ли ти какво представлява тази клиника и каква е идеята?
Ако там са събрани диетолози, ендокринолози и други специалисти, които имат отношение към проблеми с теглото не виждам нищо страшно. Simple Smile

# 190
Танче, тъкмо писах и аз в темата на докторката, брагодаря ти.
Не съм отказала категорично клиниката. Но, разберете много се стреснах, като чух "клиника". Ще искам да я прегледа друг специалист със сигурност.
Не се паникюсвай всичко ще бъде наред.
Момиченце ли е или момченце.
Ако не беше пандемията всичко да затворят миналата година и моето бебче ще ше да се роди във Германия.
Но си дойдохме Март месец.
Не се притеснявай всичко ще се нареди .
Дай боже всичко да се оправи .

# 191
  • Германия
За сега не ми е казала, какво е що е. Каза ми, че ще карат детето да спортува. Предполагам плуване, танци, какво друго може да спортува дете на тази нъзраст.

# 192
И аз не виждам нищо страшно, не знам ти какво си представяш, че е тази клиника, но според мен точно диетолози, ендокринолози, с които да обсъдите режим на хранене, да направите изследвания...

# 193
  • Германия
Представям си го, като болница, в която ще ни държат един месец, без да се виждаме с баща и, с близките ни. Ще я държат гладна и ще я карат да тича по цял ден. Ама сериозно ви казвам.

# 194
Ами отидете и разберете. Няма да ви заключат вътре, ако не ви устройва, си тръгват 🙂
Ако не в тази клиника, бих отишла на преглед при ендокринолог отделно.

Общи условия

Активация на акаунт