За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 580
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
И аз не съм купувала комарник за количката, също имам усещането, че ще задушава (в смисъл, че ще спира циркулацията на въздуха).

# 511
Ползвах комарник миналото лято, бяха 5-6 месечни, аз предимно обикалях една горичка до нас, там беше най-хладно. Та им го слагах докато спят, че постоянно се въртяха насекоми. В същата тази горичка ни ухапа стършел и тогава педито ми се навика по телефона защо децата са били без комарник.
За дрехите-постоянно се притеснявам да не са много навлечени, че аз съм си топлолюбива,но като гледам останалите деца моите са най-голи. Преди два дни на опашката на кухнята видях един баща с дете в количка (около годинка ми се стори) , което спеше. Не стига, че беше с дълъг клин, а беше и увито с едно доста дебело одеало, с каквото завивах аз зимата. Навън беше над 30 градуса със сигурност. Ама всеки се преценя за своето дете в крайна сметка.

# 512
Аз купих комарник,който никога не съм използвала.Пръсках количката и детето със Занзи спрей.Лепях и едни лепенки за комари на дрешките.
Моето е от тези, които все е голо и босо 😂
За сметка на това пък масово засичам навлечени деца, но пък всеки да си гледа децата както иска.У дома климатиците са на 21-22гр макс и малката е по памперс.

# 513
Който няма причина, не слага комарник. Ясно, че ако не живеете на места с комари, няма да ползвате нито вкъщи, нито на количка. Само за сравнение, 7 годишната ми дъщеря се прибра с 25 ухапвания за 40 минутна разходка, намазана с репелент, разбира се. Е, познайте дали ще рискувам да изведа бебето без комарник. Разбира се не говоря за разходка в 12 на обяд при 100 градуса навън.

# 514
Имаме мрежа на прозореца, иначе живи ще ни изядат. Забравих да взема мрежата на количката, но ние така или иначе не ходим никъде по тъмно, така ме за сега сме ок.

# 515
Езика съм си гълтала и припаднах на обществено място и един мъж ми го извади,след Урбазон ,който беше след много ухапвания.Вкъщи слагаме райд изпарител,навън само на чико машинката ,но досега два пъти е била ухапвана от комар,та затова съм спокойна.

# 516
Тази машинка върши ли работа ?
Езика съм си гълтала и припаднах на обществено място и един мъж ми го извади,след Урбазон ,който беше след много ухапвания.Вкъщи слагаме райд изпарител,навън само на чико машинката ,но досега два пъти е била ухапвана от комар,та затова съм спокойна.

# 517
Според мен да .

# 518
Аз май броени пъти съм ползвала комарника на количката. Единият път спеше и за да не я кацат мухите. Grinning Иначе ползвам Бочко, занзи и тия миришещите значки. Не съм забелязала ухапвания от комар засега.

На някой случвало ли му се е подобно нещо? Отдавам го на зъби /горните кучешки не са пробили напълно/, ама вече взех малко да притръпвам, защото се случва от 3-4 дни. Приспивам малката с кърмене. В момента, в които се разкачим и до 5мин се почва едно активно преглъщане, прокашляне - та чак днес си повърна обяда. Прави ми го само на приспиването за деня и вечерното. Вечерно време като се разбужда за мляко и не съм я чувала така да прави.. Другото, което е като суче и после като се разкачим и малко й "хърка" носа, като запушен. Но не ми прилича на хрема, която да се стича към гърлото. Скоро ще се видя и с ЛЛ. Та и нея ще питам.

# 519
Мия,последния зъб при нас беше подобно.Хъркаше с хрема,която и аз мисля че не се стичаше към гърлото.В началото мислих че е вирус,после реших че е алергичен ринит,но като видях зъба стана ясно .А и личната ми каза,че може да е спад в имунната система поради никнене.

# 520
Здравейте мами, някой може ли да ми каже кой модел подложки са по удобни?

# 521
+ 1 за машинката на Чико.
Ако щете ми вярвайте, за първи път бяхме на селото на ММ с негови роднини. По едно време, гледам едната търси нещо из шкафовете и я питам какво. Отвърна, че търсела мрежа, да метне върху количката, в която бебето спеше-късен следобяд. Тогава се сетих, че имам и за първи път я сложих. Срам ме хвана, но какво пък😂

# 522
Как съчетавате или редувате слънцезащитен спрей и спрей против комари, когато сте на разходка?

# 523
  • Пловдив
Към момента слагам слънцезащитен само на лицето, за сомари на крачета, ръчички и глава.
За морето ще нанасям слънцезащита навсякъде, а за комари на разходките надвечер/вечер

# 524
Преди да излезем мажа със слънцезащитен. А навън ако преценя, че има нужда пръскам със спрея за комари върху откритите части без лицето. Даже и малко върху дрехите пръсках последният път.

Нашето се оказа задна хрема.. и това от един климатик, пуснат за 1ч на 26 градуса. Animal Hear No EvilScream второ лято ще караме без климатик.

Общи условия

Активация на акаунт