ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 226
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
  • sofia
Честит празник, Зазу! Ако има нещо несбъднато- да го бъде и здравето да е винаги твой приятел!🍀🌹

# 406
  • София
Зазу, честита да си! Много весел празник!
Мария, уплаши ми се окото докато изчета плановете на Ния за лятото. 
Моят най-вероятно ще нищоправи, което може най-добре. Подхвърлих идея за някакъв лагер, отказа. Не искал с непознати да ходи.
 Ще сме на море и обмисляме два три дена след него някъде другаде, може би в Родопите. Бяха планувани за Пловдив и Хилс оф рок, но пак го отмениха.
Днес му беше писмения изпит за лайстунг и нямаха училище, утре ще са за 2 часа, а в четвъртък ще ритат. Щяха да ходят на зоопарк, но се оказало много сложно откъм организация,  разрешения, декларации и др щуротии.

# 407
  • София
Честита да ни е Зазу Simple Smile
Наборът се е сдобил с 5ца на устно изпитване по японски. Сега още по-ясно си давам сметка какви щети нанесе на обучението му ДО. Добре че се върнаха ПО, та малко от малко да влезе в крачка пък дори и накрая на годината.
За лятото сам си е определил по 30 думи и 10 канджита на ден да преговаря. Ако това направи - берекет версин, както се казва на чист български.

# 408
  • у дома...
Грийн, можеш ли това последното да го сглобиш на японски? Joy

# 409
  • Между гори и планини
Ваканцията е много кратка за качествена почивка и достатъчно дълга да се забрави наученото (особено по български от моя хубостник).
вижте каква хубава снимка е направил някой, без Фотошоп. Дъгата започва от нашата улица.

# 410
  • Sofia
Доня, в двора на палатка приемаш ли гости, няма да се налага да ги следиш дори:) През деня ще ходят по баирите, няма да ти съдават никакви грижи:)

# 411
  • Между гори и планини
Приемам 😂 аз от кога каня, но никой не иска да идва .

# 412
  • Sofia
Приемам 😂 аз от кога каня, но никой не иска да идва .
Ще, ще:grinning:

# 413
  • Някъде в Европа...
Зазу, честита да си! Много здрава, много щастлива и всичко, което си отлагала миналата година -тази да е факт.

Вижте на какво попаднах:
https://www.maikomila.bg/%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%ba-%d0%b8-% … %b0-%d1%81%d0%bb/
Искрено съчувствам на майчетата на седмокласници тези седмици...

При нас - нама да ходим на Пампорово. Не можахме да намерим транспорт. Никое търновско дете, което се познава с моето, няма да ходи. Отмених резервацията..Май аз съм по-разочарована от детето 😌, вече се виждах от сряда там 😃...Взеха да ми се въртят едни идеи да забягваме към Анталия на почивка края на месеца...Синковецът вече е ваканционно настроение, оценките са ясни, макар и неоформен по нищо официално. Много добър ще му е....Доволна съм впредвид, че не съм го видяла да си дава зор по нищо, нито пък да отделя време, според моите представи, за учене....Надяваме се другата уч. година да е вече истинска...А, тази - просто искам да свърши....

# 414
Грийн, а какво е канджи? Стана ми интересно.
И моят не иска на лагер с непознати. Всъщност, едно лято отиде, шести за седми клас. По негово желание беше тогава, чак не можех да повярвам. Ама това беше.

# 415
  • София
Канджитата са йероглифите. На японски се пише с два вида сричкова азбука и канджи. Май почти всички канджи могат да се изписват и със срички.
AIR, времето за Пампорово го дават много кофти и ние сега убеждаваме набора да се откаже. Както и ще пътуваме за Италия в края на месеца, не искам да рискува и да се контузи на мокър терен.

# 416
  • София
Зазу, честита да си! Много здраве, щастие и поводи за усмивки! 🍀🎂🌷

# 417
  • Някъде в Европа...
AIR, времето за Пампорово го дават много кофти и ние сега убеждаваме набора да се откаже. Както и ще пътуваме за Италия в края на месеца, не искам да рискува и да се контузи на мокър терен.
Да, точно това ми каза днес синковеца - "мамо, може да е за добро, сега там било много зле времето и няма да е хубаво за каране". Имал някакви интернет-познати, които вече били там и карали, те му казали, че дори и сняг имало ....
Щом е така - дано и вие постигнете това, което желаете...

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 22:17 от AIR

# 418
  • София
Да ви кажа времето явно наистина е доста зле за подобни мероприятия.
Колежката ми се е записала на Витоша 100, този път и за двете дисциплини (а тя е по-скоро бегач) и днес беше силно притеснена, че няма да изсъхне до уикенда, и ще е опасно. Някой от миналогодишните топ 3 колоездачи си е счупил пръст на ръка тези дни при падане на планинска колоездачна тренировка.

# 419
В Родопите е влажно. Като гледам времето още поне 10 дни ще е такова с ежедневни валежи. Нито за планина, нито за море е особено приятно в момента.
Ние май ще се отдадем на градски туризъм засега. Надявам се до втората половина на юли да става за море Wink Имам идея за чужбина ама непланирано - според прозорците и намаляването на ограниченията - имам готови поне 2 програми, които не сме реализирали - може някоя да е през туроператор, че те си следят промените и ще ми е по-спокойно.
Иначе сме фенове да си пътуваме сами и правим програмата според желанията и настороението ни. Много е трудоемко предварително ,но пък е много приятно да не се влачим в групи, дето винаги има някой нерзбрал и изчезнал... Последният път една дама я загубихме в Истанбул, та я чакахме 1 час 50 човека ...в автобуса... да си напазарува и да я намерят после. Бях на ръба да я удуша таз госпожА. Направо им се чудя на такива шемети - на преклонна възраст, без да знаят език, без да могат да се ориентират на място, без да могат да си вдигнат мобилния /щото роуминга скъп и са ги изключили/ - тръгват сами в непознат град да си търсят акъла...

Общи условия

Активация на акаунт