Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 69 896
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Имам пратка от джолсе чрез ggbg, изпратена с FedEx на стойност около 300$. Получих имейл от FedEx с искане за EORI номер. Аз, разбира се, нямам такъв. Има ли някой с подобен опит? Ще съм благодарна на всеки съвет.

# 466
Здравейте! Имам пратка от джолсе чрез ggbg, изпратена с FedEx на стойност около 300$. Получих имейл от FedEx с искане за EORI номер. Аз, разбира се, нямам такъв. Има ли някой с подобен опит? Ще съм благодарна на всеки съвет.
Отиваш в митницата и ти издават безплатно.

# 467
Отиваш в митницата и ти издават безплатно.
Нямам никаква възможност да ходя до митницата. Не съм от София и съм с бебе. Има ли друг начин или да оставя да върнат пратката.

# 468
Онлайн с КЕП.

# 469
Или отидете до митницата във вашия град.

# 470
След като пратката е задържана в друга държава (след като е с GGBG), ЕОРИ номер, издаден от българската митница ще свърши ли въобще работа?

# 471
След като пратката е задържана в друга държава (след като е с GGBG), ЕОРИ номер, издаден от българската митница ще свърши ли въобще работа?
Защо да е в друга държава?

# 472
Защото пратката е за ggbg Англия.
Ами точно това и аз попитах ggbg, които не знаеха. Питах ги дали те нямат някакъв номер, който предоставят, защото те са получателите в случая. Момчета каза, че ще провери и ще ми върне обаждане и това беше. Утре пак ще звъня.
А по принцип може ли наистина от митницата в града да вземе този номер?

# 473
Не във всеки град има поделение на митниците.

Ggbg не освобождават ли те пратки, ако се налага? Мисля че е тяхно задължение.

Ти ще освобождаваш ако си поръчала без превозвач, директно до тук.

# 474
Не във всеки град има поделение на митниците.

Ggbg не освобождават ли те пратки, ако се налага? Мисля че е тяхно задължение.

Ти ще освобождаваш ако си поръчала без превозвач, директно до тук.
Страшна каша, не знам🤷🏻♀ Утре пак ще им звъня.
В Перник има митница.

# 475
Питай в темата за пазаруване от Англия..и в друга превозваческа може също..

# 476
  • Sofia
GGBG не са длъжни да освобождават пратки. Когато могат, го правят на доброволни начала.

# 477
GGBG не са длъжни да освобождават пратки. Когато могат, го правят на доброволни начала.
А каква тогава им е функцията? Защо човек би предпочел да поръча с превозвач?

# 478
Grinning
Превозвача няма касателство при Вашия случай. FedEx са тези които търсят EORI и правят вноса в UK.

# 479
Grinning
Превозвача няма касателство при Вашия случай. FedEx са тези които търсят EORI и правят вноса в UK.
Разбирам, но ще свърши ли работа българско ЕОРИ, ако аз го взема от митницата, щом доставката е до Англия?

Общи условия

Активация на акаунт