Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 247
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Момичета пак съм аз, бебчо го кърмих към 19:30, после към 21ч го изкъпахме и докато баща му го разхождаше вкъщи той заспа. Все още спи, аз е сега се изцедих 70мл, въпросът ми е може ли това мляко да го държа отвън до нощното шкафче  и като се събуди да му го дам? Щото ако го сложа в хладилник, докато го стопля малкия ще събуди цялата кооперация хаах Simple Smile help please
В такава ситуация може да го кърмите, докато се стопли млякото. Аз така правя в екстремни ситуации, защото и моето бебе не чака и секунда като се събуди Grinning Дори, когато по някаква причина не мога да я кърмя, я кърмя за малко, докато таткото стопли мляко. Иначе аз държа мляко извън хладилник максимум около час. Чела съм, че можело и повече ама аз не смея.

# 571
Аз съм писала и др път, че при мен е драма със захващането на зърно(силиконово, а без него още по зле) То имаме система- първо давам или празно шише, или с малко вода, или ако има време с 30мл АМ. Та първо засуква от шишето да го излъжа за 4-5 секунди и после някакси на магия му бутам гърда и захваща. Доста пъти плаче плаче плаче плаче плаче плаче, аз плача с него, звъня на мъжа ми пред нервна криза, че спирам тая мъка и тормоза с кърменето, но…като засуче ми става много миличък и забравям какво съм казаля и сякаш съм друг човек…
Абе хормони;)
Та идеята ми е , че аз ще дам нещо преди кърмене и вместо горе споменатите начини, да дам изцеденото и ще го докърмя, щото иначе ве буди вечерта през 2-3 часа, а пък вече като стане 5 примерно почва през час да се буди-5-6-7-8 ииии незнам гладен ли е кво е ама в легнало положение бутам и някакси захваща без драми..
Дълго стана, извинете:)

# 572
Разбирам. И на мен ми е лесно нощем. През деня се върти, оглежда се, засуква веднъж и после пуска рязко и започва да ми се смее. Grinning Напоследък става сложна работа кърменето.

# 573
Имам и друго питане.
Ноември плануваме за 3-4 дни да пътуваме за Рд ми, ако отсъствам после дали ще иска пак да суче според вас?

# 574
Не знам дали ми е за тук въпроса или за ЗВБ темата, ноо... Притеснявам се, че сина ми яде много и после пак иска да суче. Сега сигурно ще ме линчуват някой майки, но като ми е първо дете и така.. притеснявам си се.
Накратко, малкият е на 10м, захранвам по ЗВБ метода и си омита всичко наред, без да има претенции. Притеснявам се, че и преди и след храненето продължава да търси да суче (съвсем очевидно е, почва да ме дърпа за блузата) и цока доста! Може и 30 мин да си цока, ако го оставя. Направо се върна в първите месеци. Не се ли претоварва това коремче, къде събира толкова храна и кърма?!
Ето например тази вечер изяде цяла порция пилешко с картофи, като оглозга целия копан до последната троха месо и си изяде всички картофи. Коремчето му се изду направо от толкова ядене, но после пак искаше да цока млекце!
Значи, аз въобще не искам да го отбивам, даже ми е много приятно да си се гушкаме толкова време, обаче наистина се притеснявам. Чудя се как не е повръщал все още от преяждане. Понякога хълца като се натъпче така.
Какво да го правя, все така ли да го кърмя на поискване?

Другото ми притеснение по този повод е, че ако мрънка за цокане, но не му дам и го оставя на баща му, сякаш забравя, щастлив е и си играе. Когато се върна, веднага се залепя да суче и се сърди, ако не му дам. Ако изляза от стаята - пак си кротува и си играе. В този случай гладен ли е или не?
Плийз хелп

Зъби има вече 9 и постоянно никнат
10.500кг, 76см са му мерките

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 20:34 от MamaJuliana

# 575
Minty Mohito, аз лично не бих се цедила за поддържане на лактацията при захранване. Нямам сериозен аргумент, но ми се струва, че цеденето е вид намеса в естествения процес на регулиране на кърмата според нуждите на бебето и ми се струва излишно. Вместо това е по-добре да се доверите на апетита на детето според мен. Аз не мога да се оплача, че моето дете не яде, от три месеца и малко захранвам, но все още нямам изцяло заменено кърмене, въпреки че понякога не иска мляко след хранене. Мисля си, че ако детето хапва здраво, може да му се ограничава порциона за да има място в коремчето за мляко, обаче и това е вид намеса в естествения процес на отбиване та не знам дали е добра идея. В крайна сметка, в тази игра сте двамата с бебето, неговите желания също трябва да се уважават. Вие може да искате да кърмите дълго, но детето да си има други планове. Макар че май в повечето случаи е обратното де.
Редакция - Sunshine,  от това, което пишеш, оставам с впечатление, че много се мъчиш с това кърмене. Мислила ли си да се откажеш и да не се терзаеш повече, дали няма да е по-добре и за теб и за бебето?

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 21:26 от vessy.k

# 576
Имам и друго питане.
Ноември плануваме за 3-4 дни да пътуваме за Рд ми, ако отсъствам после дали ще иска пак да суче според вас?
Без да се заяждам, но няма никаква организация на кърмене при вас и с тези планове ме съмнява нещата да ти се получат с кърменето. Момичетата те посъветваха да се свържеш с консултант, а ти отново писа, че бебето не може да засуче. Ако искаш да кърмиш се отдай на това занимание сега, трудно е, но толкова бързо минава времето и това е само в началото, после кърменето става супер лесно и бих казала най-мързеливото нещо Grinning

На въпроса ти - според мен няма да иска.

# 577
  • София
Бебето ще бъде на 5 месеца. Не само за кърменето, а и за емоционалното му състояние не е добре да се разделя от майка си. Когато се налага по медицински причини е разбираемо и се преглъща, но е добре да не му причинява такъв емоционален дискомфорт. Бебетата се усещат едно цяло с майката, изведнъж тя да залипсва ги докарва до ужас. Имате достатъчно време да уредите взимането му и съвсем спокойно да отидете на екскурзия. Много родители пътуват и с новородени, носят ги в слинг. С бебе е най-благодатно пътуването, защото спи, яде и се гушка, мирува си в слинга/раницата. Не е тичащо малко дете, което се вкисва от всяко нещо.
Поне до годинка е хубаво да предвиждате, че бебето е част от семейството ви и неделима част от майката, когато става въпрос за пътуване за няколко дни. И не става въпрос за кърменето, пак повтарям, а за психическия му комфорт. Който е също толкова важен, колкото да е нахранено.

# 578
Aми не , не искам да се отказвам.
Вече сме си вкъщи, баткото остана още малко при бабите, ние сме си сами, спокойствие, горе долу свикнахме, даже на 2.5-3ч кърмя. Понякога се чудя дали имам мляко, щото гърдите са ми меки, суче по 5-6-7мин от гърда и почва да ме бие,  но след като си спи, седи гледа гука, това ме води до мисълта, че му е ок количеството.
Когато виждам, че недоволства и яде ръце след като е сучел, му правя 60мл.
Вечер се храним легнали примерно като стане да яде към 4.
Гледам АМ да е минимално, шото според нас коремчето го боли след като е ял такова  мляко.
Като излизам се изцеждам и оставам на бащ му 60-70мл и той прави още 60мл и така му ставя 120мл.
Иначе не съм пробвала да замразявам, страх ме е примерно 1 час след кърмене да цедя, че може да няма за следващото хранене достатъчно.
А и забелязвам, че в последно време примерно ако яде в 19ч, после или играе или дремне и към 9 го къпем и суче/или яде АМ( за да е повече време сит) ии после не заспива, а иска примерно към 10-11 като заспи да си суче малко, унася се по този начин. Много ми е мило така да се гушкаме,  но това означава, че вечер не може да излезнем до по-късно на вечеря с баща му примерно… Незнам хубаво ли е така да се учи да си заспива с цица, не ставаме ли много зависими един от друг?
А иначе за пътуването, има време до тогава, но ние ще сме три двойки приятели, всички ще си оставим децата, вечер искаме да излизаме по ресторанти, готини места, ако взема бебето няма как това да стане, така че тази почивка ще е само за майки и татковци:)

# 579
Разбира се, всеки с приоритетите си. Няма лошо. Simple Smile
Но да попитам, какво ще правите с кърмата на тази почивка? Ще носите помпа да се цедите по ресторантите ли?

Като идея давам да вземете една баба с вас в съседна стая, която да гледа детето.

# 580
Разбира се, всеки с приоритетите си. Няма лошо. Simple Smile
Но да попитам, какво ще правите с кърмата на тази почивка? Ще носите помпа да се цедите по ресторантите ли?

Като идея давам да вземете една баба с вас в съседна стая, която да гледа детето.

Жената не иска да са много зависи един от друг с бебето, стига сте й го натрапвали, има си други приоритети тя. Ей-тъй кат' стане - все тъй става!

# 581
  • София
Sunshine, аз полагах усилие да науча моя да заспива "с цица". Алтернативата беше да заспива на ръце, а той по-лек няма да става, тъй че цицата спасява и положението, и нервите, и кръста. Имаю други две деца, които по същия начин приспивах до към втората годинка - супер са си и от към самостоятелност, и емоционална стабилност, не мисля, че им е навредило, тъй че се радвай, че заспива така.
Бебето, което получава майчина ласка безгранично, после израства по-самоуверено и по-самостоятелно, защото знае, че винаги има здрава опора зад себе си, любовта на майката. Верно е, че това може да се постигне и по други начини дори и когато не е кърмено, но в твоя случай няма за какво да се притесняваш.

# 582
Приспиването на гърда е много мило нещо. Че те повечето животни така се приспиват. Никоя котка не ходи на екскурзия и да оставя малките на бабата в съседния двор. Ужасно е това...

Нали не пречи на количеството и качеството на кърмата ако постя? Само дето ми прималява по-бързо, но да попитам за кърмата де.

# 583
И аз не разбирам как не искаш да се откажеш, но след 3-4 дни раздяла с бебето,, това се отразява и на бебето и на количествата кърма. А и постоянно трябва да мислиш за гърдите си, да не са напрегнати, да се цедиш постоянно, което си е супер ангажиращо (според мен), в пъти по-лесно е бебето да суче. Но както казаха момичетата, всичко е до приоритети. Ти най-добре си знаеш, щом имаш нужда от почивка, отдай се. Иска ми се и аз да можех. Confused Ние ходихме на море с бебенцето и бяхме взели една баба за помощ и въпреки това не съм се разделяла с бебето за повече от 3-4 часа дневно.

# 584
Не, постенето няма да се отрази на кърмата.

За другия казус - при раздяла трябва да симулирате с помпата сукането на бебето, т.е. толкова пъти да цедите двете гърди, колкото бебето би сукало, ако бяхте заедно.

Общи условия

Активация на акаунт