Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лошо отношение

 • 3 183
 • 27
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 6 798
Авторке, звучиш налудничаво. Или си под силен стрес, а ако това ти е обичайно състояние, консултирай се с психолог. Казвам го съвсем добронамерено и без цел да обидя.

# 16
 • СИ
 • Мнения: 529
Погледнали са те през масата на обяд, защото ти мислят нещо лошо? Извинявай, но звучиш откачено.

Точно. Дъските хлопат. И по стила на писане ми се струва, че има пускани подобни теми. Как все някой я заплашва, оглежда или ѝ мисли лошото. Някои ги тресе здраво параноята...!

# 17
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 1 949
Авторката явно се опасява да не я урочасат, ама не се безпокой, те някои хора така си гледат. Сигурно се чудят и ти защо им хвърляш криви погледи по диагонала. Усмихни се пък виж какво ще се случи отсреща, така експериментално. После виж какво ще сънуваш след това, па ела кажи, ще го изтълкуваме. Особено в сравнение с нещо което си сънувала по-рано. Във вашето семейство суеверни ли сте по принцип?

# 18
 • Мнения: 150
Не виждам нищо лошо в това да те погледнат. Може да е любопитство, пък и все на някъде трябва да се гледа. Веднъж бързах да пресека на светофара и го гледах напрегнато за да видя смяна на сигнала. Отсреща имало  мъж, като се разминавахме на пътеката ми се развика, че го зяпам. Понякога се замислям за нещо и спирам погледа си несъзнателно върху някой и най-често получавам усмивка.
Сънищата вероятно отразяват притесненията ти. Дори и да не те харесват всички колеги в началото, няма да тръгнат да ти вредят. По- спокойно и нещата ще се наредят.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 13:54 от Alex_Sandra

# 19
 • Мнения: 644
Какво те интересува кой как те гледа.Различни хора в колектива.Не може всички да те обичат.Там си отишла да работиш.Явно,че нямаш проблеми с ръководството.Според мен търсиш под вола теле или е някаква параноя.За сънищата са пълни щуротии.Извинявай ако съм те засегнал.Явно се чудиш какви емоции да си създаваш.Кой как те гледа.Нека си гледа...

# 20
 • София
 • Мнения: 6 798
Има много причини за "лошо" гледане - като се започне от късогледство, опит да се сетиш дали не познаваш даден човек, та се стигне до поглед на човек, който в този момент мисли за съвсем друго или просто "блуждае".

# 21
 • Мнения: 5 339
Авторке, ти явно предполагаш, че с поглед и мисъл може да ти се навреди. Не, не може. Вреди се с действия, а такива няма.
Сънищата - не предсказват бъдещето, но си помисли какво означават те за теб. Това може да е показателно за твоите нагласи към колегите.

Най-добре не мисли ти лошо за другите, и те също няма да мислят лошо за теб. Ако си с негативни очаквания, ще виждаш зло там, където го няма.

# 22
 • Мнения: 1 535
Там сте за да работите,а не да се харесвате.По начало не е добре да влизаш в много близки отношения на работа.Върши си работата,бъди учтива и позитивна,надали някой въобще мисли за теб.

# 23
 • Мнения: 590
Когато си нов в работата,старите винаги оглеждат и чакат новия да ги заговори.Разбира се има и такива,които си показват интереса към новодошлия и го заговарят.И мен ме гледаха и си говориха,но аз винаги се усмихвах за да не ме мислят за някаква безизразна,надута пуйка,защото бях на висок пост..Една седмица по-късно,толкова хора ми говориха и разпитваха наведнъж,че се чудех на кой да отговарям.Отпусни се и не ги гледай с пренебрежение и съмнение.Ти си нова трябва да общуваш,заговаряй ги ти..

# 24
 • Мнения: 321
Била съм и от двете страни - нова и стара, като бях нова по същия начин ме гледаха все едно те са ме назначили и ме изпитват. Питах за място, където мога да обядвам, отговора беше, че не знаят, но иначе като търсех ги видях в един ресторант наблизо. Като бях от стария персонал пък станах свидетел как се държат с новите- в един от случаите новото момиче -"Здравейте, приятна работа!", впоследствие кимване с фалшива усмивка и коментари зад гърба - "Оф тъз пък, виж как се облякла, ох как погледнала" и т.н.
Не го разбирам това, отиваш на ново място, етикецията изисква да се запознаеш с другите, въвеждане на работа, общи приказки- "Добро утро, лека работа, Добър ден, ако имаш въпроси, питай, Видяхте ли по новините еди си какво, , Я, какво обядваш, изглежда вкусно",Работното време приключи, приятна почивка". Не съм съгласна, че новият трябва да поема всичко- да се подмазва, да поздравява, а другите да чакат доказателства, че става за нещо. Трябва да е взаимно запознанството. Децата от детската градина са по-възпитани.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 12:15 от Dania1

# 25
 • Мнения: 1 415
Аз не разбрах, защо подобен въпрос е в СО? Предполагам колегите не са ви роднини.

# 26
 • Мнения: 2 971
, Я, какво обядваш, изглежда вкусно"

Аааа, това не! Като започнат да ми зяпат в чинията и да коментират, ми иде да плисна цялата храна в лицето на любопиткото!

# 27
 • Мнения: 321
, Я, какво обядваш, изглежда вкусно"

Аааа, това не! Като започнат да ми зяпат в чинията и да коментират, ми иде да плисна цялата храна в лицето на любопиткото!

По-добре от - "Пак ли това ядеш?" или да оглеждат...

Общи условия

Активация на акаунт