КАУФЛАНД - тема 49

• 70 808
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Vranka, предполагам че прочетохте коментарите след Вашия. На първо място се успокойте! Това е ситуация, в която няма виновни. Алармата е реагирала на нещо по вас или в дамската ви чанта и т.н. Такива неща се случват, техниката не е безгрешна също.

Ако много се тревожите от реакцията на съученичката, може следващия път, когато пазарувате, да наминете да я видите и да ѝ разкажете ситуацията в стил: "Ако знаеш какво стана онзи път...!" Може дори да я попитате дали знае на какво реагират тези аларми и дали е била свидетел тя самата на такъв случай. (Ако е разположена аптеката по същия начин, както и при нас, работещите в нея виждат и чуват доста неща от случващото се в Кауфланд.)

Спокойно! Приемете, че се случват такива неприятни неща и в неподходящи моменти и просто този път е бил Вашия ред да попаднете в такава ситуация. А сега Ви предстои нещо хубаво! Hug

# 256
Чета, чета и си мисля: Колко е хубаво да има щастливи хора като Вранка, които си нямат истински тревоги в живота и им остава енергия да се разтревожат от безпричинно свирещи аларми или пък от мнението на съученици, познати и непознати...

# 257
Пак казвам - не бива на база собствен опит и темперамент да вменявате някому вина щото е по- чувствителен и сензитивен.
Той не е длъжен да е като вас и вие не сте длъжни да сте като него.
Вече кой как живее с подобен тип тревожност сам си знае . Но ако мислите , че само с думи може да промените нещо - няма начин.
Решенията и пътищата човек сам трябва да си намери .
Но определено ,ако да човек няма вина и го пребъркат така е нужно да изиска да му се извинят . Аз бих го сторила .
Никой няма право без причина да ви третира като крадци

# 258
  • Sofia
Щерката ми каза за каза за касите на самообслужване преди няколко дни, та днес пробвах. Харесва ми, няма опашка.  И в крайна сметка си взех почти всичко желано - от двата вида фъстъчено масло и кленовия сироп, без барбуна само, но пък и копмплекта за подправки. Умувам дали не ми трябва още един.

# 259
Имах аз един случай в кауфланд, който ще помня цял живот, преди много се случи, може би 13-14. Попаднах на детски пантофи и извадих сантиметър - винаги нося в чантата да меря, че без дете се купува трудно. Избрах пантофи, доволно напазарих, точно свършвам на касата и при мен приближават двама души охрана  и една служителка на кауфланд. И ме карат на земята пред касите, защото нямаше къде на друго място да извадя целия багаж от чантата си - дамска ръчна. Всички хора ме гледат като отрепка, насъбраха се зяпачи, накрая стигам до несесета ми със сантиметра. Къде да ми дойде на акъла че него търсят.. Като го извадих служителката позеленя, присиня измърмори нещо и тръгна. Онези от охраната и  те се смутиха и взеха да тръгват.. Тука вече аз не издържах. Викам, ама направи викам, че искам публично да ми се извинят, пред всички хора, че са ме третирали по този неуважителен начин.. Пред всички, да ме претърсват като престъпник и дори да не извинят... А обени от охраната чак подтичват че  да изчезнат. После ме тресе цял ден от нерви. Получих и някакъв комплекс, не можех да пазаря в кауфланд няколко месеца... Не подадох оплакване, бях млада зелена добра. Сега да ми паднат, ще ги изям с парцалите.

# 260
Абсолютно точно . Никой няма право да Ви унижава публично .
И ако да и друг човек унижат в мое присъствие ще реагирам . Няма да се завъртя и да си затворя очите - щото видите ли това мен не ме касае - ма то било нормално.

# 261
  • Русе
Най-редовно пищя аз по магазините. Все ме деактивират. Я от някой етикет в чантата, я от портмонето. Да, от портмонето. Ако имате някакви карти с баркод, като например на Метро, Билла - може да ви се случи. От разни червила и гримове също може да се случи. Веднъж и обувките ми пищяха в Метро. Купих си ги от Турция и бяха съвсем нови. Докато разберем откъде пищя... Деактивираха ми ги, след известно време пак се случи и пак в Метро. Отново ги деактивираха и оттогава не се е случвало.
В Лили есента и камерите ходиха да гледат. Буквално бях влязла на 1 метър от вратата да погледна за един дезодорант. Нямаше го, врътнах се да си ходя. Касиерката ме е видяла, че само съм погледнала и предложи да вадим от чантата ми и да минавам на скенера,за да разберем къде е проблема. Няма и няма - пищи. Тогава дойде управител, каза, че е длъжна да провери камерите. Видяла е, че наистина в рамките на броени секунди влизам и излизам, извини ми се и ме пусна да си ходя. Естествено с пищене си излязох Joy След 2-3 дена касиерка в ДМ установи, че е от портмонето и ме "светна" за кодовете на картите. Деактивира го на скенера и от тогава не съм пищяла никъде.
Тази седмица от Кауфланд само бланширани картофи и извара си купих.
Дано утре брошурата да е по-интересна.
Харесват ми касите на самообслужване. Обаче се замислих ако си купуваш поничка, например, как ще я маркираш Thinking

# 262
  • Sofia
... Харесват ми касите на самообслужване. Обаче се замислих ако си купуваш поничка, например, как ще я маркираш Thinking
Има бутон "пекарна", та от там си избираш вида на печивото и бройката. Ако за тези от пекарната говориш де. Simple Smile

# 263
Малее мен както ме е срам ако се разпищя и ще потъна в дън земя. Голямо излагане е, нали гледам като се разпищи и десетки чифтове очи се взират кой е крадеца. Няма да мога да понеса такова унижение. Който е по-чувствителен ги изживява нещата, не всеки така махва с лека ръка.

# 264
Ако да не съм направила нищо защо следва да се срамувам от нещо .
И в този ред на мисли въпросното там пребъркване нарушава правата ни - ако се отнесат така с мен и не се извинят няма да стъпя във въпросната верига .
Аз ако не уважавам себе си как да очаквам от другите да го правят.

# 265
  • Русе
... Харесват ми касите на самообслужване. Обаче се замислих ако си купуваш поничка, например, как ще я маркираш Thinking
Има бутон "пекарна", та от там си избираш вида на печивото и бройката. Ако за тези от пекарната говориш де. Simple Smile
Да, да, за тях. Не, че съм се засилила да купувам от там, ама може и да се наложи някой път. Знам ли?

# 266
Алармите постоянно пищят. Хората се обръщат най-вече заради отвратителният звук.

# 267
Само за алкохол трябва някой да ви види, че сте на 18 Simple Smile - за касите на самообслужване.

# 268
  • Sofia
Само за алкохол трябва някой да ви види, че сте на 18 Simple Smile - за касите на самообслужване.
То там в зоната винаги (предполагам или поне задълго) ще има служител, който напътства и обяснява. Simple Smile

# 269
И аз ги ползвам касите, но онзи ден бях взела и няколко сапуна, замислих се и питах - трябва да се маркират едно по едно, не може да се вкарат като бройка. Та не е удобно за повече неща от вид ако имаш в количката.
А потвърждението за възраст за алкохола предполага постоянно присъствие на служител.

Общи условия

Активация на акаунт