Отговори
# 480
трябва да се опиташ сама да се успокоиш , и да дишаш дълбоко като усещаш че почваш да получаваш такава паник атака , и ако ще и на глас да си повтаряш «Аз само си внушавам , всичко е наред , тук има врата и мога да изляза , няма да се задуша . Има прозорци има врата , всичко ще е наред » и дишай , затваряш очи и дишаш .

# 481
Знам,че всичко ми е в главата..но никога не съм получавала подобно нещо и не знам как да го контролирам и като се замисля,че не съм си вкъщи и тнн и става по-зле.. Благодаря за съветите,момичета… гледам да не го мисля,но понякога е по-силно от мен

# 482
Любе, най-вероятно е свързано, с което преживя. На някои им помагат там техники за релаксация и медитация и обикновено се оправя само, ама изобщо не се колебай да се обърнеш към психотерапевт, ако не мине за 1 месец. Психотерапевт (за разговор), а не психиатър (психо - лекар) за лекарства.

едит:
АГ-то е друг тип лекар.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 15:05 от Одри ♡

# 483
Знам за какво говориш аз има паник атаки и до ден днешен , просто се старай да претъпяваш тази мисъл в момента в който усещаш че те връхлита . Ако не ти се получава отивац на психиатър ако се налага да ти дадът антидепресанти подходящи за бременни . Много е трудо знам. Просио не чакай да стане вече зле а в момента в който усещаш тази мисъл че ето я чука ти веднага затъпявай с това да си говориш че си добре че това са глупости че нищо няма да ти стане , че мъжа ти е до теб.На нервна почва ти е .
Знам,че всичко ми е в главата..но никога не съм получавала подобно нещо и не знам как да го контролирам и като се замисля,че не съм си вкъщи и тнн и става по-зле.. Благодаря за съветите,момичета… гледам да не го мисля,но понякога е по-силно от мен

# 484
Паник атаките са неприятен проблем и според мен е хубаво да се консултираш с лекар, основно защото понякога силният стрес, който пораждат, дава и физическо проявление - ускорен пулс, по-високо кръвно, задух и тн., които пък не са много желани в нашето положение. Ако не ти се е случвало преди и нямаш опит и изпитани трикове за овладяване на състоянието, вероятно няма да ти е лесно да ги контролираш и да се справиш сама. Нека някой лекар да ти даде съвети и насоки, най-малкото ако знаеш, че имаш вариант за реакция, ще си по-спокойна и няма да изпадаш в паника от самата паник атака.
Наистина е много тъпо да ти се случва докато си на почивка и се очаква да ти е спокойно, но явно след всичко преживяно имаш нужда по-скоро от сигурност и предвидимост в обичайната среда, а не от още външни стимули и претоварване с емоции.
Бременността за жалост е времето, в което човек отключва какво ли не. Всички стари болежки и проблеми излизат + не малко нови, и физически и психически...
Стискам палци да поотшумят нещата! При всички положения вината не е твоя, не се чувствай зле заради случващото се. И търси лекар ако продължава.

# 485
Интересното е,че ги получавам само вечер в тази стая, все едно не ми стига въздух и се започва излизане на терасата, студен душ, лягам, ставам и не могя да се успокоя… а най-тегаво ми е,че приятеля ми толкова изтърпя зяряди мен, постоянно работи и сега не може да си почине…. Както и да е, благодаря за съветите момичета. ❤

# 486
Страдат мъжете покрай нас, но пък ние през какво минаваме, по всички линии - физически, психически, емоционално... Не трябва да ги жалим прекалено, сега е момента и те да осъзнаят, че нещата се променят с появата на бебе (макар и още в корема само) и трябва да поемат своята част от усилията, тревогите, проблемите, а и да имат готовност да оказват подкрепа в най-неочаквани моменти Simple Smile

# 487
  • Варна
Страдат мъжете покрай нас, но пък ние през какво минаваме, по всички линии - физически, психически, емоционално... Не трябва да ги жалим прекалено, сега е момента и те да осъзнаят, че нещата се променят с появата на бебе (макар и още в корема само) и трябва да поемат своята част от усилията, тревогите, проблемите, а и да имат готовност да оказват подкрепа в най-неочаквани моменти Simple Smile
Напълно си права. Аз под въздействието на всички емоции в болницата, за малко си намразих мъжа и всички мъже като цяло.... Ние душа берем там, те купони правят, че им се е родило бебе.....

# 488
Бременната и скоро родилата са много по-податливи на паник атаки, аз имах и след двете раждания. Мъжът ми е психолог и хипнотерапевт и благодарение на него ги преодолявам, но не е лесно. Той ми прави релаксации, дишания, говорим и така. Не се е налагало досега да прибягвам до медикаменти и вярвам, че има начини да се преодолеят и без стига да се потърси специализирана помощ навреме. Няма да забравя как веднъж вторият ми син като новородено бебе се случи да спи през нощта от 22 ч чак до към 4:30 сутринта (иначе си суче на 2 ч всяка нощ, само тази беше изключение). Това беше шансът ми да се наспя- обаче като ме хвана посред нощ една паник атака, сърцето ми щеше да изскочи. Вдигнах мъжа ми веднага да прави релаксация, че имах чувството, че инфаркт получавам буквално. Явно на хормонална основа ми се появяват. Ако продължават да те тормозят се обърни към психолог (не за медикаменти, те са от психиатър), защото ако се задълбочат и продължат до и след раждането, не е никак приятно с малко бебе да ги получаваш. Виж и техники за автохипноза (сама да си правиш релаксация), има различни

# 489
Да след раждането сякаш всичко се чувства много драматично ако е в негативен аспект. Аз изпаднах в криза от втори до седми ден, защото ми удължиха престоя е болницата. На всяко чуване по телефона с близък избухвах в рев сякаш нещо ме измъчва непрестанно. Бебето през нощта слагах не в леглото му, а до мен за да се чувствам психически стабилна. С напускане на болницата буквално смених картинката на 180 градуса и вкъщи бях напълно различна, спокойна и щастлива. Но имам познати, които след раждането им трябваха месеци да свикнат с новата реалност, да се почувстват пак цели и стабилни.

# 490
Здравейте, момичета
Някъде преди седмица-две ми се появиха 2 малки израстъчета по ареолата на едната гърда. Бяха с цвят като кожата ми. Преди малко забелязах, че са потъмнели. Знаете ли нещо по въпроса?

# 491
аз много години имам такива и знам че са ок и почти всички дени имат такива

# 492
Дано да е нещо нормално в хода на бременността. Четох, че е възможно да се появят подобни от хормоните. Първоначално се зачудих да не е папилома.

# 493
Приличат на папиломи големи да , аз имам много такива не съм сигурна точно кога са се появили но помня че питах лекари и ми казаха че са ок , може и при първия аборт и бременност да са ми се заформили преди 5 години а аз да не помня просто чее било тогава

# 494
Здравейте! Как мога да изляза в болничен, мисля до майчинството да е, но към кого трябва да се обърна?

Общи условия

Активация на акаунт