Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 306
  • 788
  •   1
Отговори
# 120
По това време вече повечето са главично разположени, защото оттук нататък ще им е тясно да се обърнат. Не е невъзможно, ни повечето са се обърнали

# 121
Включвам се с ъпдейт от вчерашния преглед. Оказва се, че контракциите ми са неефективни независимо колко на често са. Шийката не само, че не е мръднала, а даже АГ я измери по-дълга от предния път - към 3,8 затворена. 🤷 Обаче пък ново 20.. Бебето вече върви с цели две седмици напред и докторът препоръчва да направя късна фетална за всеки случай.. Има ли някоя от вас с толкова голямо бебе? Какво ви казва АГ по въпроса?

# 122
Моя приятелка роди бебе вървящо с две седмици напред. Еми хич не се роди такова, каквото го мериха, но както и да е.
Какво ще ти донесе късната фетална морфология на този етап по принцип? Знаеш, че аз си имам пакет бременност при доктор Даскалов и той ми прави фетална морфология  на всеки преглед. Но се чудя какво носи на този етап. Ако изостава, да, дават се добавки, гледат се артерии, кръвоток и т.н., но като върви напред?
Колко тежи бебето ти, то трябва да е над 2кг, за да го мерят в 34 г.с. сигурно

# 123
Привет, момичета, не остана Simple Smile Моето бебче също е с главичка надолу от доста време.  Понякога измерванията не са особено точни - имам близка, на която уж бебето вървеше много напред, а излезна съвсем в нормите бебенце около 3500. По отношение на контракциите - стига да не са болезнени, според мен не са страшни, макар да ми се случва да ме заболи корем и на мен - пия Но-шпа, отшумява и се успокоявам:) За тези които се притесняват, че сме в осми месец - не е толкова страшно, ако бебчетата решат да излезнат по-рано. Аз лично съм родена в осми месец преди повече от 35 години и ето ме тук, пиша във форума Simple Smile, никакъв проблем не е било това за мен:) Дано не ни се случва, дано всички стигнем до девети месец , но все пак и сега да е - всичко ще е наред Simple Smile Трябва да сме спокойни и с положителна нагласа Simple Smile

# 124
Не знам колко тежи, честно казано от толкова много неща, които гледахме забравих да попитам.. Но предполагам, че е поне към 2кг. Според АГ е хубаво да се направи феталната, за да може да се вземат по-точни мерки и да се види колко точно по-голямо е, понеже при него са само приблизителни измерванията. Това пък щяло да даде по-точна информация  за начина на родоразрешение и евентуално дали няма да се наложи да планираме секцио, защото път всичко останало води към нормално раждане. Имах намерения да пропусна късната фетална, предвид че всичко изглежда наред, но нямам против. Запазих час при Даскалов за утре да си каже и той мнението.

# 125
Не знам колко тежи, честно казано от толкова много неща, които гледахме забравих да попитам.. Но предполагам, че е поне към 2кг. Според АГ е хубаво да се направи феталната, за да може да се вземат по-точни мерки и да се види колко точно по-голямо е, понеже при него са само приблизителни измерванията. Това пък щяло да даде по-точна информация  за начина на родоразрешение и евентуално дали няма да се наложи да планираме секцио, защото път всичко останало води към нормално раждане. Имах намерения да пропусна късната фетална, предвид че всичко изглежда наред, но нямам против. Запазих час при Даскалов за утре да си каже и той мнението.

Успех утре и сподели какво е станало!

# 126
Здравейте , сега се връщам от преглед и вече имаме дата за секцио - 25 август ❤, въпреки че шийката се е скъсила на 29 мм и АГ иска да я следим и евентуално да коментираме естествено раждане , продължавам и почивката и след 2 седмици почваме тонове ежеседмично а и трябва да започна приема на протеин pregnako - ако някой го приема би ли споделил кой вкус е по-приятен , че май не е особено вкусен.

# 127
Тинки каква е идеята наистина на феталната на този етап? То при нормалната си консултация в тези седмици си мерят пак краче, глава, корем, оглеждат водите и плацентата. Как така го изчислиха с 2 седмици напред? Да не би да те карат на тая фетална за пари да ходиш?

# 128
Късната фетална не се ли прави до 32 седмица? Аз я правих точно тогава и бебето беше 1.7кг, като в този период растат по 200-300 грама на седмица, значи в 34та не е ли нормално да е 2.2-2.3 кг?

# 129
То от самото начало си върви със 7-10 дни напред, но вече две седмици ми обясниха, че е на горната граница на допустимото отклонение. Честно казано не знам и аз точно какво искат да видят с тази фетална. Определено не е за пари, защото моят доктор не прави такива прегледи, нито пък държи на някой конкретен специалист. Изцяло мой е изборът къде ще отида. Докторът ми обясни, че най-вероятно просто си расте по-голямо бебето, такъв му е генът (имаме доста големи бебета в рода), но иска да се увери. Според мен идеята е, че на феталната морфология се взимат предвид доста параметри (не само глава, корем и бедро), с които могат по-точно да определят размера на бебето. Може пък да се окаже просто дълго, а не едро, но това да не се отчита на обикновен ехограф.. (мои разсъждения)
Хепи, аз днес влизам в 32г.с, но бебето отговаря на 34г.с и определено е над 2кг, защото в 29г.с беше 1,6кг.

# 130
На Прегнако, ако питаш мен, никой вкус не е приятен. Но е най-изчистеният за бременни. Така че избирай някой и поръчвай. Просто много зависи до вкуса на човек. На някои хора са им много вкусни, на мен ми се повръща вече от него, а пробвах всички вкусове.

# 131
Май ще поръчам ванилия , но за всеки случай ще увелича приема на яйца и извара. Четох доста мнения и в по-голямата част пише, че има ужасен вкус този протеин 😃
[/b]
На Прегнако, ако питаш мен, никой вкус не е приятен. Но е най-изчистеният за бременни. Така че избирай някой и поръчвай. Просто много зависи до вкуса на човек. На някои хора са им много вкусни, на мен ми се повръща вече от него, а пробвах всички вкусове.

# 132
  • по света... (иначе от Пловдив)
Май ще поръчам ванилия , но за всеки случай ще увелича приема на яйца и извара. Четох доста мнения и в по-голямата част пише, че има ужасен вкус този протеин 😃

Здравей, аз приемам Прегнако от 3 месеца и ми е много вкусен. Спряла съм се на "Шоколад и банан". Не знам, как си го приготвят другите, но аз го разтварям в студено прясно мляко и има вкус на шоколадов шейк. Определено го пия с удоволствие Blush

# 133
Аз днес поръчах ванилия , надявам се да е вкусен или поне приемлив на вкус. А до 9 месец ли се пие ?Аз утре влизам в 8 месец .

# 134
При мен на последния преглед 33 г. с. също ми казаха, че бебето върви с 2 седмици напред. След като предположих, че в такъв случай може да се роди по-рано ми отговориха, че нямало общо. Докторът ме пита как смятам да раждам и че можело да направим секцио, защото бебето щяло да тежи повече 🤨 оттогава се чудя какво да правя

Общи условия

Активация на акаунт