Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 318
  • 788
  •   1
Отговори
# 150
Всичко ще се нареди, само юли да мине и ще си гушкаш бебчо. Бъди уверена в докторите. Мен ми преляха 3 банки кръв и 1 плазма, но след раждането. Още същата вечер се почувствах по-добре. Опитай се да си спокойна, стискам палци да нямаш повече притеснения Blush

# 151
Странно ми е, че до онзи ден беше 94 сега 78.. утре ще ми преливат кръв или плазма така и не разбрах, аз 5 дни не се хранех ама грам.. и витамините спрях да си пия, защото ги повръщах. Сега съм на магнерот и но шпа и на системи. Дано всичко се оправи скоро, че днес много се притесних.
Всичко ще бъде наред! Важното е, че са взети мерки и бързо ще те закрепят! Стискам палци и да ни държиш в течение. Hug

При мен след днешния преглед се установи, че бебокът е не две, а цели три седмици напред (2600гр.) . Докторът каза, че всичко изглежда наред, явно е въпрос на ген. За всеки случай и за да сме спокойни ще правя натоварване с глюкоза, макар че едва ли има проблем там. Препоръчва по-стриктно следене - преглед и тонове всяка седмица след 34г.с. Отгледали сме си едно голямо, пухкаво и здраво бебе 🤷🤣🥰

# 152
Tinkii Winking, ще се появи пухкаво и поне няма да те е страх да го пипаш 😁
И моето върви голямо, но с бащата сме бая високи и не очаквам миньонче 😁

# 153
Здравейте Simple Smile Все още чакам одобрение във Фб групата. Някой от админите дали би ми съдействал? Симона се казвам. Благодаря предварително! Simple Smile

# 154
Момичета, вие какво ще ползвате в болницата като бельо и превръзки след раждането? Гледам има доста голям избор, но не знам кое ще е най-удачно да избера..

# 155
Аз с първото дете си бях с обикновенни бикини и превръзки always нощни.
Не виждам нуждата от следродилна гащи и според мен са много по неудобно (бях си взела и такива)
В болницата нямаха претенции да съм със специално бельо.

# 156
  • Варна
Днес ми преляха една банка кръв, интересно ми е колко ще се е покачил хемоглобина, желязото ми иначе си е в норма. Утре ще ми вливат албумин/белтък, тъй като ми е нисък, заради разстройството, което още не е спряло. Не знам дали ще се налага още преливане на кръв.. надявам се не, но ме съмнява с една банка да се е вдигнал кой знае колко.

# 157
  • София
Една банка вдига с около 10 единици стойността на хемоглобина.

Днес ми преляха една банка кръв, интересно ми е колко ще се е покачил хемоглобина, желязото ми иначе си е в норма. Утре ще ми вливат албумин/белтък, тъй като ми е нисък, заради разстройството, което още не е спряло. Не знам дали ще се налага още преливане на кръв.. надявам се не, но ме съмнява с една банка да се е вдигнал кой знае колко.

# 158
  • Варна
Не знам дали има общо, но спах за пръв път толкова дълбоко, чак се бях сковала от не мърдане. По принцип бях организирала двама човека да дарят кръв, така че ако има нужда могат да се възползват от още една банка. Би било хубаво според мен още едно преливане, но ще видим докторите какво ще кажат.

# 159
Момичета какви изследвания си правят за родилното ? wass hbsag hiv  за тези разбрах аз и те платени ли са или минават по ЗК? АГ иска в петък да отида за да ги пуснем, но тя е в друг град , а ако са платени дали ще е проблем да ги пусна в лаборатория в моя град за да не пътувам излишно с тази скъсена шийка .

# 160
По принцип са по каса. Мисля, че само веднъж се покриват от касата. На мен ми ги пуснаха в края на 3 месец, валидни са 6 месеца, та ще стават за болницата.
Но май ПКК, урина и още нещо има. По принцип не си длъжна да си ги пускаш чрез касата, само лекарката ти е длъжна да даде направление, че може да я глобят. Ти дали ще го ползваш си е твое решение. Може да пратиш мъжа ти да вземе назначенията за изследванияи да си ги пуснеш във вашия град. Аз най-редовно пращам моя мъж вместо мен, че с контракции хич не ми се пътува по разбитите пътища. Околовръстните са ни под всякаква критика

# 161
Не се заплащат

# 162
Здравейте, момичета, надявам се, че сте добре в тези жеги. Скоро не съм писала, имах доста работа и в един момент си казах "край, стига толкова" и просто отидох и си взех болничен. Обичам си работата и това, което правя и мислех, че ще ми е трудно да се адаптирам към новото ежедневие, а буквално часове след като взех заветния болничен и засиях. Единствено жегите ме мъчат ужасно и се потя много, дори когато на вън е хладно. В момента сме на море и от снощи вали през няколко часа. Другите почиващи седят вкиснато по терасите, включително и моя мъж, само аз съм във възторг от дъжда, защото ми действа облекчаващо.
И на фона на това съм в казус. Следя се при две АГ-та. Първият не знае за втория, а аз засега съм се ориентирала да раждам при втория. Първият ми заяви, че ще се радва той да ме изражда, аз отклоних темата, че не съм решила още. Доволна съм от него, много в мил, винаги се отзовава на мои питания, но на второто място ще платя наполовина по-малко и АГто има по-голям професионален опит. Чувствам се като прелюбодейка, а денят в който ще трябва да кажа наближава:)

# 163
И моето положение е още по-сложно. Ти си в триъгълник, а аз в четириъгълник. Ходя на ЖК и си ме претупва сериозно докторът (щях да раждам при него), следя се на частно при друг, но той не изражда. Та си записах час за трети, който работи в клиниката, където ще раждам и ще е там, ако се наложи. Докато този по ЖК няма да дойде при спешни секцио, ще ми направи планово секцио и ще ме остави на специализанти. Та записах час при третия доктор и другата седмица трябва да кажа на доктора по ЖК. Неудобно или не, всеки си гледа интереса

# 164
Мсле мислех, че аз стм се увъртяла с двама и се чудя как да се разкача от първия 😂 но има и по-заплетени връзки... Важното е да сте спокойни.. Двама, трима е без значение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт