Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 320
  • 788
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз така 😀 момичета тези дни много ми тежи корема, имам чувството че съвсем надолу е отишло бебето, боли ме като в цикъл, вие как сте? В четвъртък съм  на тонове, как ще се издържи още не знам...

# 166
Аз съм в 32г.с. и имам чувството, че цялата тежест пада върху шийката. Мериха ми я 2.1см, което за тази седмица е добре, но се скъсява от тежестта вече, което било нормално

# 167
Аз също се чудя как да кажа на следя щата ме докторка, че няма да раждам при нея. Тя е на частно, а аз държа да родя в държавната, заради наличието на неонатология. Много е мила жената и внимателна, но вече реших, че ще съм без избор на екип. Неудобно ми е да си поискам документите за раждането.
  Моят корем май не е слязъл, но от около седмица бодежите отдолу зачестиха, особено вечер. Предполагам тялото си се подготвя за раждане. В 36 г. с. съм.

# 168
Е ти поне и клиниката ще сменяш, та някак не е толкова неудобно.
При мен е малко неудобно, докторът по ЖК ме следи в една клиника, но изражда в друга (тази, в която искам да раждам). Та ще го сменя за друг лекар, който си практикува в тази клиника 24/7. Моя приятелка работи там и каза, че не ми препоръчва да съм с такъв приходящ лекар, понеже няма да се водя пациент на никого и не, че няма да се грижат за мен, но ще минават специализанти да ни наглеждат. А аз се притеснявам, че ще имам проблеми с бактерии и е добре и някой лекар да наминава. Само дано не са стигнали околоплодните води бактериите.
Та общо взето всички ще си кажем на лекарите нещата, както си ги мислим. То не е нищо лично към тях. Дано не съм на хормони този ден, че от неудобство най-много да се разрева като се обяснявам. Но като гледам как и вие ще сменяте в последния момент, явно не е нещо необичайно за тях.
Стегнахте ли багажа за родилното и нещата за бебетата? Аз съм с контракции и нищо не съм свършила. Мъжът ми и майка ми ще се заемат с чистенето, аз само вися на телефона и поръчвам онлайн неща.
И на бъдещата лична лекарка на детето трябва да звъннем, да напомня, ако някой е забравил.

# 169
Мале,колко сте смели да сменяте в последния момент. Мен ме притеснява дали лекарят ми ще дойде, ако се случи извън неговото работно време,въпреки че ще съм с избор на екип. Понякога изпращал свежи лекари от смяната. Раждането е 1-2-3 пъти в живота и искам каквото зависи от мен,да го направя, за да съм сигурна,че ще осигурят добри грижи за мен и бебето.

# 170
Да ви кажа от моя опит с докторите при първата бременност се следях по каса при тази при която се следя сега, ходиех и на частно при тази която ме изроди, защото първата само секциота правеше, а ори мен не беше  ясно тогава как ще е раждането. Ама хич не им пука за нас🤣 смисъл нашите дилеми и неудобства им минават от едното ухо и излизат от другото. Никой няма да ви се разсърди, те гледат още една камара бременни в общия случай. Сега си ходя само при една, тази която ме следеше и предния оът по каса, ясно е че ще е секцио заради предното секцио и се разбираме чудесно🤣 Влизам днес в 35 гс и вече едвам ходя. Петък съм на тонове, микробиология и какво ли не та да видим как е положението, ще си устиска ли момата термина

# 171
Абе,сърдят си се, това са си 900 лв избор на екип, не е все едно за лекаря при кого ще си. В Токуда,ако искаш да се запишеш при Колева за ЖК,може само ако ще раждаш при нея.

# 172
Еми и да се разсърдят, пък какво, то вече остана един болничен да вземем някои от нас и направление за раждане (не знам, ако се ражда на частно нужно ли е). Та да се сърдят, няма да ни видят повече така или иначе.
А ние сменяме лекари не от смелост или антисимпатии към лекарите, а баш защото искаме да дадем най-добрите грижи за децата ни. Моят доктор по ЖК не ми е премерил веднъж кръвното, не иска да ме гледа на ехограф, че не било по каса. За мерене на шийка да не говорим. Какво да очаквам като го викна за секцио в друга клиника. Той си е лекар, занимаващ се с инвитро процедури и по начало да беше казал, че не му се занимава с мен.
Аз тъкмо се връщам от разходка. Много тежи вече корема, а съм едва в 32 г.с., качила съм 10 кг, но още от 29 г.с. при мерене на шийката го видяхме младежа, че се е наместил на изхода и чака. Та предполагам това означава да е ниско долу бебето.
А ставните връзки как ме болят, имам чувството, че всеки ден се разкачат малко по малко. И коластра имам от едната гърда, Абе наближава си.

Тези от вас, които знаят как се ползват еднократните гащи, трябва ли върху тях и обикновени гащи да се слагат? Гледах едно влогърка събрала в багажа 15 чифта бельо и отделно еднократни, та се зачудих. Надявам се, че еднократните са достатъчни, защото аз имам точно 3-4 чифта бельо, което ми става в момента и не знам да купувам ли за болницата още.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 10:25 от teri__90

# 173
Тери аз не съм ползвала еднократни. Бях си взела едни удобни си нормални гащи и нощни превръзки на always. След секцио така или иначе 24 часа в реанимация си гол само с едни като пелени, парцали ли и аз не знам как да ги нарека. Чак като те качват в стаята и ти махат катетъра тогава дават да се обуеш като човек. След нормално не знам как е. Но това с еднократните гащи ми се струва много омазване. Някак си не си представям как  хем имам гащи хем нямам превръзка🤔

# 174
Аз си ги представям като памперс. И просто сменяш толкова често, колкото превръзка по принцип, просто почиват повече. То и при секцио не кървяло толкова, защото плацентата е извадена от лекарите.
Аз до скоро бях в сериозни размисли дали да съм сама в стая. Някак ми е неудобно да се опна по цици и задник пред друга жена и още повече, когато се мъча да се напасна с бебето, но единична стая в клиниката струва 160 лв на вечер, което ми идва доста. Ще ги отделим, но 640лв минимум само заради моето неудобство ми се струват излишни. Но ако са започнали да пускат посетители, ще взема единична стая. Много знам тези посетители кой от какво е болен или не.

# 175
Според мен двойна стая е по-добре,за да си помагате и чисто физически,и с бебетата, едната да може да иде до тоалетна,докато другата ги наглежда. Ако нещо се притесниш за бебето, друго си е някой да е там и да ти даде съвет.
Но ако ми се падне някоя да говори 24/7 по телефона и да не се съобразява,че има друг човек след раждане в стаята,бих се преместила в единична. Като съм лежала по болници,друго си е да си имаш другарче.

# 176
Мале, като видях толкова нови мнения в темата помислих, че си имаме бебе.. Blush
Аз си купих еднократни гащи и отделно превръзки за след раждане.. предполагам, че се ползват заедно. Гащите са особено тънки, за да се носят без превръзка.. проблемът е, че май и най-големият размер ще ми бъдат малки до раждането.. Cry В болницата, в която ще раждам всичко осигурявали, та в крайна сметка май ще се оставя на техните методи.. колкото и да ми се искаше да съм подготвена.. Joy

# 177
Tinki_Winki, ти къде реши да раждаш? Аз ще съм в Селена при д-р Даниел Ставрев. На 18.07 имам час при него да се запознаем и предолгам ще каже дата за секциото.

# 178
Teri заради контракциите не ти ли придложиха да останеш в болница ? Аз бях писала за моята шийка , че е 29 мм миналата седмица в 31 г.с . АГ ми каза, че ако имам някакви контракции дори и безболезнени  предпочита да ме остави в болница за няколко дни ( не знам  при мен дали от нях шийката се скъсява или от тежестта на бебето) но може би трябва да има и по-сериозно скъсяване за да ме хоспитализира. От няколко дни съм с бодежи под корема в областта на яйчниците и под пъпа , според Вас това контракции ли са ?  Не знам дали е необходимо да и звъня , не са постоянни или много силно болезнени .
Е ти поне и клиниката ще сменяш, та някак не е толкова неудобно.
При мен е малко неудобно, докторът по ЖК ме следи в една клиника, но изражда в друга (тази, в която искам да раждам). Та ще го сменя за друг лекар, който си практикува в тази клиника 24/7. Моя приятелка работи там и каза, че не ми препоръчва да съм с такъв приходящ лекар, понеже няма да се водя пациент на никого и не, че няма да се грижат за мен, но ще минават специализанти да ни наглеждат. А аз се притеснявам, че ще имам проблеми с бактерии и е добре и някой лекар да наминава. Само дано не са стигнали околоплодните води бактериите.
Та общо взето всички ще си кажем на лекарите нещата, както си ги мислим. То не е нищо лично към тях. Дано не съм на хормони този ден, че от неудобство най-много да се разрева като се обяснявам. Но като гледам как и вие ще сменяте в последния момент, явно не е нещо необичайно за тях.
Стегнахте ли багажа за родилното и нещата за бебетата? Аз съм с контракции и нищо не съм свършила. Мъжът ми и майка ми ще се заемат с чистенето, аз само вися на телефона и поръчвам онлайн неща.
И на бъдещата лична лекарка на детето трябва да звъннем, да напомня, ако някой е забравил.

# 179
Не, докторът ми каза, че за тази седмица ми била добре шийката. А моята е 21мм, но няма фуния. А контракции трябвало да имам, просто не трябва да са болезнени. И аз се зачудих, че колко жени ги вкараха за задържане, та гледам да лежа повече. Правя една разходка по 30 Мин на ден и това ми е движението, подготовката за бебето напълно я зарязах.
Аз контракции не бих ги описала като бодежи. Коремът ми става на две бабуни, там където е  дупето и нещо друго на бебето и от стяганетго се очертава. И си се усеща стягане, но не ме боли. Преди имах и болезнени контракции. Сега само усещам като съм права тежестта на бебето ниско долу и е нормално това да ми скъсява шийката

Общи условия

Активация на акаунт