Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 334
  • 788
  •   1
Отговори
# 210
При мен последните дни при контракция го има това усещане за тъпа болка и тежест ниско долу. Бебето е главично и е застанало на входа да шийката и цялата тежест пада там. Оттам и ми се поскъсява и самата шийка. Но аз съм 32+г.с, ти си 35+г.с време ти е да ги усещаш тези неща лека полека.

# 211
Момичета, не помня дали сме го обсъждали вече, затова с риск да се повторя Simple Smile - вие купихте ли помпа за кърма и раждалите майки могат ли да препоръчат някоя? Дали единична, или двойна е по-удобна?

# 212
С предишното раждане бях взела единична помпа, даже смених няколко вида, като накрая се изцяждах на ръка. За мен лично, помпата е нужна за майки, които искат или им се налага да хранят от шише, както и да замразяват. Баткото беше почти изключително кърмен година и половина, много е злояд и досега. За ръчната помпа мога да кажа, че е добре в началото, когато слезе млякото. Тогава гърдите са болезнени и твърди, но за по-нататък, като се регулира кърмата и омекнат гърдите, не е оптимален вариант. С ръчната те заболяват ръцете да помпиш. Най-добрата стимулация е бебето.
 Този път ще съм с електрическа помпа на Медела, но не вярвам да я ползвам много. С баткото бях студентка и тичах по изпити, та ми се налагаше да се цедя. Сега ще видим как ще е Simple Smile

# 213
  • София
И аз препоръчвам електрическа. С първото дете ползвах на Нук и бях много доволна. Моето бебе тогава се роди в 7 месец, недоносено, и беше 2 месеца в болница, и така и не засука за съжаление. Изцеждах се с помпата повече от година за да е на кърма изцяло, голяма мъка беше.

# 214
Аз взех от сестрата на мъжа ми Медела електрическа единична. Ще я стерилизирам, може да й сменя фунията и я взимам с мен в болницата да се цедя след секциото, докато ми дадат бебето. Според акушерките е много важно да има стимулация първите дни, защото иначе Пролактинът падал до ниво на нераждала жена, а той стимулира лактацията

# 215
Здравейте, с първото ползвах на Авент ръчна, сега отново си имам такава, но ми подариха и електрическа на Лорели, не знам до колко е добра, ще пробвам като му дойде момента.

# 216
Аз в болницата бях забранил да ми го хранят с адаптирани мляко. А и на тях стомахчетата са им толкова мънички, че буквално няколко капки стигат. Дадоха ми го 24 часа след като се роди и си засука.

# 217
  • Варна
Как стоят нещата с преждевременно родените бебета? Ако се роди в 34, 35 г.с., до коя седмица родените стоят в кувьоз? Защото чух, че дори ако се роди в началото на 9 месец пак ги слагали, така ли е? И с кърменето как стават нещата, като са в кувьоз? На мен ми казаха, че няма да издържа до термин поради куп проблеми, вчера ме изписаха от болницата най-накрая, бременността ми се оказа много рискова заради всичко, което се случи..и продължава. Надяваме се да устискам още 2,3 седмици поне, защото бебчо тежи около 1800-1900, което според мен е много малко, а съм в 33г.с. от утре.. Секциото по желание се превърна в секцио по медицински причини, нямам дата още, но ще е секцио със сигурност. Но въпроса с кърменето ме мъчи, искам да кърмя, но ако излезе по-рано.. май изобщо няма да мога? Някой по-опитен ако може да ми разясни.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 11:59 от Bellatrixxx

# 218
Обезателно ти трябва помпа, ако бебето ще е в кувьоз. За да започнеш да се цедиш и ден-два след секциото да започнат да му дават от твоята кърма. Но твоя помпа носи, не общата в болницата, че тогава не дават кърмата на бебето, защото не е стерилна.
34-35г.с. стоят малко в кувьоз, колкото да направят 2.5кг, по това време повечето дори дишат самички.
След 32 г.с. рискът за бебето пада на 3-5%, а след 34 г.с. почти няма такъв.

# 219
  • Варна
А как ще стерилизирам, стерилизатора ми е за микровълнова, освен с гореща вода само. И помпата ми е ръчна, но това да ми е проблема, нищо не се знае още, надявам се да не стои в кувьоз... 🙁 и изписването как става, значи ли, че няма да ни изпишат заедно? 😔

# 220
На теория можеш и на чешмата да си я мкеш хубаво помпата. Но с ръчна ще ти се отели вола. За да поддържаш хубава лактация трябва да го правиш на 2-3 часа, то и на толкова му трябва на детето да се храни. Това да го правиш седмица-две, докато детето не е на гърда е адски изморително ръчно, защото трябва да правиш 60 стискания на помпата в минута. Без ръце ще останеш.
Иначе бебето често го изписват след майката, не само ако са в кувьоз. Ако са на терапия с антибиотик примерно също. Както и обратното, понякога изписват бебето преди майката, особено сега в Ковид обстановката. Тогава можеш да попиташ да те оставят в отделението и да плащаш стая, ако имат свободни.

# 221
Не си родила преждевременно, не се настройвай. Всичко зависи от състоянието на бебето, не толкова от теглото. Доколкото четох проблемите с бременността не са свързани с бебето (изоставане, ниско тегло и тн.), които да налагат спешното му изваждане толкова рано. Всичко ще е наред. Ти сега лежи и си почивай, не остана много до девети месец Simple Smile стискам палци да си постои и бебчо

# 222
  • Варна
Проблема е предимно в мен, има и намаляване на околоплодни води. Трябва да се следя на няколко дни и естествено надявам се да изкарам до 9 месец, просто тези мои проблеми ме плашат. Бебчо иначе е наред за момента.

# 223
  • София
Веlla, стискай колкото можеш! Аз родих в 31г.с.първото си дете поради инфекция, просто ми изтекоха водите и го извадиха със спешно секцио. Ти си напред, не се притеснявай, всеки ден е ценен! Моето се роди 1200 гр.и два месеца, до термин беше в Майчин дом. Изписаха ме без него, можехме да го виждаме веднъж седмично. В началото те го хранеха със сонда, със специално мляко за недоносени, а аз се изцеждах на 3 часа с помпата и замразявах кърмата. После като го изкараха от кувьоза, започнаха да го хранят с шише и ми разрешиха да нося кърма в болницата и го хранеха с нея. Бях като такси, по няколко пъти на ден ходех до болницата да нося. Опитах и да кърмя, но така и не засука. Те свикват с шишетата, които за минути им изливат в стомахчетата млякото, а и недоносените са мънички и нямат сили, дори и да засуче, ще е за кратко и трябна да се дохранва с шише. Силно стискам палци да издържиш колкото може повече, дано и бебчето да е по-големичко. В коя седмица си сега?

# 224
  • Варна
Днес ми звъннаха, понеделник ме приемат, вторник или сряда ще е операцията. Дойде ми като гръм от ясно небе, но е по-добре и за мен и за бебчо..защото аз се влошавам. Хемоглобина ми падна на 75, ще ме кръвопреливат и сега събота и неделя ще ми бият Дексаметазон за дробчетата на бебчо. Утре влизам в 33г.с. Силно се надявам всичко да е наред с бебо, само това ме притеснява..

Общи условия

Активация на акаунт