Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 313
  • 788
  •   1
Отговори
# 135
При мен на последния преглед 33 г. с. също ми казаха, че бебето върви с 2 седмици напред. След като предположих, че в такъв случай може да се роди по-рано ми отговориха, че нямало общо. Докторът ме пита как смятам да раждам и че можело да направим секцио, защото бебето щяло да тежи повече 🤨 оттогава се чудя какво да правя
И аз на прегледа попитах същото нещо и докторът ми обясни, че зрялост и размер на бебето са коренно различни неща и голямото бебе не означава преносено, а малкото - недоносено. Бебенца се раждат и по 2,5кг и по 4,5кг еднакво здрави и доносени. И при мен се заговори за секцио ако продължава така, но ще го решим по-нататък. Може пък самички да тръгнат малко по-рано и да вземат решението вместо нас. Grinning

# 136
На мен 7 месеца няколко лекари ми казват , че няма как да родя естествено и днес изненада , определихме дата , но може и да не я използваме , могло е да родя естествено- риска не бил голям .  А се бях подготвила психически вече 😀

# 137
  • София
Лекарката от ФМ ми каза, че отоци се изкарват с пиене на вода, много вода. Уж пия, обаче нито пишкам често, нито по много. Явно трябва още повече вода. И на мен ми изписаха Прегнако 7,8,9, чакам го, въпреки че изследванията на белтък и албумин са ми в норма.
Аз пък започнах да вдигам рязко, като пристъп пулс и кръвно, основно вечер и през нощта. Кардиоложката каза, че са паник атаки и изписа бетаблокер и билков продукт за успокоение. Не можех да мигна от напрежение цяла нощ. Сега съм по-добре, две вечери успях да поспя. Има ли някой с подобен проблем?
Чудесно е, че някои момичета вече имат дата за секцио, хайде още месец остана да устискаме. Ние почти всичко сме купили вече и мисля другата седмица да започнем със сглобяване на мебелите, пране и подреждане на чаршафчета, пеленки, дрешки. Трябва и да направим едно по-основно почистване, прозорци, пердета, климатици. Абе има си работа.

# 138
Защо се ползва този протейн ?

Май ще поръчам ванилия , но за всеки случай ще увелича приема на яйца и извара. Четох доста мнения и в по-голямата част пише, че има ужасен вкус този протеин 😃

Здравей, аз приемам Прегнако от 3 месеца и ми е много вкусен. Спряла съм се на "Шоколад и банан". Не знам, как си го приготвят другите, но аз го разтварям в студено прясно мляко и има вкус на шоколадов шейк. Определено го пия с удоволствие Blush

# 139
На мен ми го препоръчват заради риск от прееклампсия , а и белтъка ми е много нисък.

# 140
  • по света... (иначе от Пловдив)
Аз приемам протеина заради нисък белтък.

# 141
Един път на ден ли го приемате , четох указанията, че може да се приема повече от веднъж . АГ ми каза , но аз забравих и ще и пиша утре за да я попитам.
[/b]
Аз приемам протеина заради нисък белтък.

# 142
Ако общият белтък е под 60 се приема двойна доза.

# 143
При мен на последния преглед 33 г. с. също ми казаха, че бебето върви с 2 седмици напред. След като предположих, че в такъв случай може да се роди по-рано ми отговориха, че нямало общо. Докторът ме пита как смятам да раждам и че можело да направим секцио, защото бебето щяло да тежи повече 🤨 оттогава се чудя какво да правя
И аз на прегледа попитах същото нещо и докторът ми обясни, че зрялост и размер на бебето са коренно различни неща и голямото бебе не означава преносено, а малкото - недоносено. Бебенца се раждат и по 2,5кг и по 4,5кг еднакво здрави и доносени. И при мен се заговори за секцио ако продължава така, но ще го решим по-нататък. Може пък самички да тръгнат малко по-рано и да вземат решението вместо нас. Grinning
Здравей! Не съм от августинките, но ако позволите да споделя опит. Първото ми дете се роди 2 дни преди термин. По ехограф ден преди раждането излизаше 3 кг.+-200 гр. Поне така казваха. Роди се 3560. Второто ми детенце се роди миналата година юли месец в 32+5. В деня на раждането при двама различни лекари и ехографи го измерих 2 кг. И казваха по скоро ще е минус отколкото + някакъв грам. Е роди се 2400.
Та мисълта ми е че не могат да го измерят точно. И ако е по-голямо какво. Децата са различни, а и казват че второто обикновено е по- голямо от първото. Та ако си го бях износила до термин(второто) сигурно щеше да е около 4 кг.
Та така. Успех Ви желая и леко раждане на всички!

# 144
Здравейте Simple Smile Нова съм в групата. В София живея. Терминът ми е 31.08, момче очаквам Simple Smile Имате ли Фб група? Simple Smile

# 145
  • Варна
Момичета патологичната бременност, рискова бременност ли е?

Лъчезарка, има такава група казва се Августовски бебета 2021 - Мами с термин Август 2021

# 146
Ами да. Жените за задържане ги вкарват в патология. Доктор ли ти каза, че ти е патологична бременността, как мина прегледа?

# 147
  • Варна
Да днес, в края на 31 седмица съм и ми каза, че имам контракции, които си ги усещах често, но не знаех, че са сериозни. Отделно съм с таласемия и в момента лежа в болница поради други причини и се оказа днес, че хемоглобина ми е паднал от 94 на 78 и ще ми преливат плазма, ако желязото си е високо, което ще се разбере утре. След престоя ми тук, трябва да лежа в АГ болница за наблюдение. Бебчо е наред, но не разбрах нормално ли е главата му да отговаря на 32г.с. а стомаха на 31-32 ? Доктора ми каза, че до 37,38г.с няма да издържа и може да се наложи предизвикване по-рано. Отделно аз искам да родя секцио, вече на 1000% поради много причини, ако се наложи по-ранно предизвикване ще мога ли да родя секцио? В никакъв случай не искам нормално.

# 148
То тогава няма да има предизвикване, директно секцио. Даже ще улесниш лекарите, защото понякога предизвикването не води до ефективни контракции и се стига до спешно секцио.
Нормално е да са различни седмици глава, коремче и крака. Важна е главата да не изостава. На моето главата му е 33 г.с. , краката 31 г.с., коремчето 30 г.с. Доскоро коремчето беше напред, пък краката изоставаха, сега обратно.
Много е нисък хемоглобинът, моят доктор каза, че при раждане и хемоглобин 80 се преливат 4 банки, но сте го хванали, това да не те притеснява, ще вземете мерки. Но на теб стомахът ти беше много зле, очаквано да падне. И при мен беше точно така, стомахът зле, хемоглобинът се срина. Просто не се усвояваше нищо.
Под наблюдение си, ще задържите бебчето възможно най-много, но то е вече почти 32 г.с., ще бъде добре, само и мама трябва да закрепят да може да си го гледа.

# 149
  • Варна
Странно ми е, че до онзи ден беше 94 сега 78.. утре ще ми преливат кръв или плазма така и не разбрах, аз 5 дни не се хранех ама грам.. и витамините спрях да си пия, защото ги повръщах. Сега съм на магнерот и но шпа и на системи. Дано всичко се оправи скоро, че днес много се притесних.

Общи условия

Активация на акаунт