Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 217
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
В групата във фейса пишат, че по четири месеца е чакането в момента

# 391
Аз днес ходих да ми сложат PBMC и Чапанова ми напълни душата колко искрено се радваше на резултата - и на извадените, и на оплодените яйцеклетки. Беше в много приповдигнато настроение и се гордееше с избора на селекция и комбинацията от икси и класическо инвитро.

# 392
Тя е страхотен Човек и Професионалист.  Аз съм при нея почти 2 години,  много сме доволни, доста усилия и грижи полага към пациентите си! Успех ви желая! 🍀

Аз днес ходих да ми сложат PBMC и Чапанова ми напълни душата колко искрено се радваше на резултата - и на извадените, и на оплодените яйцеклетки. Беше в много приповдигнато настроение и се гордееше с избора на селекция и комбинацията от икси и класическо инвитро.

# 393
Tommy, какво стана, утре ли ще ти е трансфера? А това PBMC не се ли слага само при имунологични проблеми? Каква е цената в момента?

# 394
PBMC ми излезе 280лв. Назначено ми е след имунологична биопсия. Трансферът ще е утре, обещаха днес да се обадят за час, защото не се знаеше дали Чапанова ще е на работа тогава. Вчера ми обясниха, че ембрионите от класическото инвитро вървят много по-добре и имат между 6 и 10 клетки. От икси са само с 3-4 клетки, а един доста изостава. Радвам се, че се налага да звъннат днес, защото по принцип трябваше вчера да дадат час и да не се чуваме повече. Сега сме притаили дъх и стискаме палци да се преборят всичките...

# 395
Много интересно как при обикновеното инвитро се развиват по-добре от Икси, хмм. Но да тези от Икси е трябвало вчера да са на поне 7-8 клетки като за 3 ден, но дано поне другите се задържат така добре делящи се и да станат бластоцисти. 😊

# 396
  • София
Ами напълно вероятно, все пак яйцеклетката не е боцкана и оплождането си е станало по естествен начин - при един от опитите ми от 7 яйцеклетки само 3 се оплодиха, казаха, че другите не издържали набождането при ИКСИ.

# 397
Много интересно наистина.

# 398
Пациент сте повече от години и сте доволна? Ужас! От както забрави да ми назначи прогестерон преди биопсията, а бях само на Естрофем си промених мнението за нея. Подготовка преди ин витро процедурата 0-ла. Добре, че е този форум, за да разбера, че е подготовката е 90% от успеха и си назначих сама изследвания за витамини, тромбофилия и съм взела мерки да си коригирам дефицитите.
П.П. И качеството на яйцеклетките се подобрява, хубаво е докторката да зачете повече по темата, ще има по-голям успех в работата си.
Цитат на: MonikD
link=topic=1348671.msg43302796#msg43302796 date=1628831482
Аз също съм доволна от Др Чапанова. Пациент съм от повече от години и според мен трябва да си дадете малко повече време. Половин година в доста малко за да се съди за подхода на репродуктивен лекар. Аз имам успех при нея от 3тия трансфер, като досега винаги сменя подхода и лечението след трансфер. Вярвам, че и другите лекари са много добри, но наистина трябва да си паснете с доктора. Успехх!

# 399
  • София
Някой правил ли е акупунктура при д-р Ликсов преди инвитро? Какви са ви впечатленията?
https://www.nadezhda.bg/otdelenia/konsultativni-kabineti/kabinet … bolnitsa-nadejda/

# 400
Мен също не са ми пускали тромбофилии, витамини и tsh, сама си ги пускам в моя град, следя си ги, нося ги всеки път. Незнам колко им обръщат внимание. Tsh беше 2.23, Док каза за ЗЕТ може до 3. Не е страшно. Добавки нямам изписани, сама си самоназначавам за да подобря качеството, защото друг проблем за всичките години няма открит. Неизяснен стерилитет, защо не става все още не проумявам. Единствено вече заради годините, трябва да е качеството на я. Сама стигам до този извод за съжаление 😒

# 401
Някой правил ли е акупунктура при д-р Ликсов преди инвитро? Какви са ви впечатленията?
https://www.nadezhda.bg/otdelenia/konsultativni-kabineti/kabinet … bolnitsa-nadejda/

Аз правих. Стори ми се много претупано всичко - уж са 3 сеанса по 30 мин, накрая всичко мина за час. Не мога да кажа дали от това или от различната терапия или лепило, но този опит ми беше успешен. Паричките са доста -240 лева и не съм сигурна дали втори път бих ги дала.

# 402
Днес на трансфера беше Стаменов и върна само едно ембрионче. Каза, че при толкова яйцеклетки, ако се появят по-натам оплаквания от стимулацията , което е възможно, сега на свеж трансфер при многоплодна бременност чхг ще скочи много и не е добре да става така. Прехвърлям се в темата с чакането! Дано след 10 дни да ви се похваля. По принцип казаха на 12-тия да пусна тест, но ще пробвам на 10, че имам пътуване и искам да знам резултата, за да си взема лекарства.

# 403
Момичета, при първи преглед след +тест как се процедира?Искат ли направление от личен лекар, че като записах час нищо не ми казаха, пък сега нещо се присетих?

# 404
Момичета, при първи преглед след +тест как се процедира?Искат ли направление от личен лекар, че като записах час нищо не ми казаха, пък сега нещо се присетих?
Болницата не работи с направления, доколкото съм запозната. Ако бебчето е инвитро просто си отивате на преглед при репродуктивния лекар за установяване на плодно сакче. Всеки преглед е на стойност 35 лева. Успех 🍀

Общи условия

Активация на акаунт