Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 21 707
Големите фирми си гледат глобалната политика. И ако са на борсата търсят да демонстрират промени и реорганизации. И малки държави като България го отнасят и хич никой не го е грижа, че се рушат работещи модели, защото колко е оборотът, от там и загубата от една България? Не е като да им се срине бизнесът в Германия.  Затова и ако някой регионален шеф реши нещо последната му грижа е как ще се отрази това на българския клон.

# 46
 • Мнения: 2 851
Нито са наясно, че уча, нито какво.
А трябва ли да бъдат наясно извън отпуската за задочници?

# 47
 • Мнения: X
То може и да трябва, но не са. При подаване на молба, независимо дали отпуска за учебни дейности или просто така, тя не стига до тях, както и информацията за нея. Както казах има си разни мениджъри и директори, поставени преди години, които се интересуват просто заплатата да върви и от време на време да има някакви дейности из фирмата. Това е наше наблюдение. Реално наистина за нищо не се консултират с баш шефовете, не ги уведомяват какво се случва с нас, кой е тук, кой го няма.

# 48
 • Мнения: 2 851
Абе .. момче, извинявай, ама ти на колко години си и друго, освен тази доскоро волна службица, работил ли си? Пишеш едни странни неща, дето са като за някой в прогимназията, не работещ човек. Или пък си трол, знам ли. Фирмената йерархия не е случайно нещо.
Ако толкова не си доволен, винаги можеш да напуснеш. Аз съм прост служител и човекът-оркестър, ама ме хващат нервите от претенциите ти. Колеги като тебе са от най-лошите. По-лошо е само да са интриганти.

# 49
 • Мнения: X
Чакай малко!
Защо трябва да съм трол ? И защо пиша неща на ниво гимназист ? Ще ми обясниш ли ? Или не можеш ?
Някъде да съм казал, че съм недоволен като цяло от фирмата ? Не. Дори започнах темата с цел да чуя мнения върху въпроса като цяло, а не за моя случай. Моят случай беше за пример, но хората ме разпитват и така лека полека си обясних всичко. Как да е.
И мен ме хващат нерви от теб, честно. И като цяло от хора като теб, ей така заяждащи се, защото и при тях нещо не е наред. Може би че си проста служителка, както сама си каза. Аз също съм прост работник, но не си демонстрирам дразненията. Можеш ли да обясниш с какво съм от най- лошите колеги ? Баси, то човек да не се почуди за нещо, ще го изядат.
Обясни ми за фирмената йерархия, понеже си доста навътре в нещата. Аз не знам, наистина съм си невеж, млад и т.н.
Хич не исках да си позволявам да се карам с някой по форуми. Т’ва си е пълна простащина, но пък такива ми бъркате в здравето. И не мога да стоя спокойно.

# 50
 • Мнения: 2 851
Няколко поста вече пуснах, в които обяснявам, ти си продължаваш с твоето аз, аз, аз. Какво повече да ти обясня? Че изглеждаш мързелив надут келеш, който си е намерил лека службица, но внезапно някой горе се е усетил, че екипът е неоправдано раздут и на келеша животът му внезапно се е оказал труден и се възмущава? Добре дошъл на пазара на труда.

# 51
 • в сърцата на децата <3
 • Мнения: 1 241
Точно в България "логика" е относително понятие Joy Но се случва и при чужди фирми с български мениджъри. Преди години мъжа ми работеше като оператор на машина в Иксетик. Това е най-ниското стъпало в иначе голяма фирма с преспективи, а той е магистър инженер в областта. Минаха 8 месеца, освободи се място за настройчик. Кандидатства, отива на интервю и му казват "Пич, ти си най-подходящия за позицията, обаче политиката на фирмата е да не повишаваме служители, а да назначаваме нови." Шах и мат. Още на момента им е написал на един лист предизвестието си. От тогава минаха много години, фирмата смени името си (но не и политиката, поради което вечно са в недостиг на хора), а моят съпруг работи за фирма, която го оценява. Така че авторе, гледай си образованието и на селските тарикати логиката не търси. Когато завършиш се ориентирай към по-читава фирма и няма да те ухапят ако още на интервюто попиташ за политиката на фирмата относно този въпрос. Това (ако е добра фирма) ще е само в твой плюс, а останалите ще се самоотсеят.

# 52
 • София
 • Мнения: 447
В точно такава ситуация съм в момента и си задавам същия въпрос - вместо да повишат мен, за да мога да съм едно ниво над другите и да мога поне да имам някакво основание да им давам съвети как да постъпват, от ръководството назначават външен кадър под формата на дикектор на отдел от трима души и в общи линии се получава така, че в момента влача работата на двете ми кожежки и обучавам новия си ръководител. Със сигурност не ставам за директор, но и при трима души - какъв директор е необходим, при положение, че имаме управител, имаме и още ръководители... Много ми е объркано и по ирония точно четях тази тема преди да ида на работа и да разбера за нововъведенията Grinning

# 53
 • София
 • Мнения: 19 479
А и кой и как решава дали имам "мениждърски качества", след като в момента работата ми не е на мениджър!?! Нека ме назначат с пробен срок, както за новопостъпил, пък след 6 месеца ще се види дали ставам или не. Пък и работата ми е позната, няма да навлизам тепърва..... Ако не ставам, ще се върна на старото място или ще напусна.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 14:21 от Soul Free

# 54
 • Мнения: 2 773
и докато експериментираш 6 месеца, екипът върху който се упражняваш може да напусне.

не познавам теб, говоря хипотетично - ако се промотират хора, които не стават за мениджъри.

а кой и как - има различни хора и начини. Първо има различни роли в организацията, които го преценяват: настоящи ръководители, ЧРи, наставници/коучове, зависи каква е структурата. Има и инструменти - обратна връзка, центрове за оценка и за развитие, процеси за управление на представянето и оценка, кариерно планиране, срещи и пътеки, KPI /измерители/, които трябва да се покрият, successipn planning и т.н. и т.н.
Всеки един натрупан стаж Х години не означава развити мениджърски компетенции и/или потенциал.

# 55
 • Мнения: 21 707
Първо има различни роли в организацията, които го преценяват: настоящи ръководители, ЧРи, наставници/коучове, зависи каква е структурата. Има и инструменти - обратна връзка, центрове за оценка и за развитие, процеси за управление на представянето и оценка, кариерно планиране, срещи и пътеки, KPI /измерители/, които трябва да се покрият, successipn planning и т.н. и т.н.
Всеки един натрупан стаж Х години не означава развити мениджърски компетенции и/или потенциал.

Има, има, в учебниците Wink Винаги съм била убедена, че всички тези неща са една голяма преструвка и имитация на дейност, форма без съдържание ( а съм била и мениджър, не прост индианец). И така беше, докато детето не почна работа в чужбина. Тогава разбрах, че има места, където управлението на персонала е мнооого важна и сериозна работа и наистина се върши както трябва.   Та видях бяла лястовичка, може да се каже.

# 56
 • Мнения: 2 773
Има, зависи от фирмата.
И скептици има.
Ей на, аз съм ЧР над 20 години, мъжът ми собственият на ЧРи не вярва, и счита всичките тия процеси за имитация на дейност и назначаване на подставени лица.😁
Управлението на персонала е най-неблагодарната работа. Дори и да се върши по учебник, все ще са повече недоволните от доволните. Защо няма повече пари, защо има толкова работа, защо върша допълнителни задължения, защо ми тупнаха шеф отвън. Всеки служител си е собствена вселена.

# 57
 • Мнения: 21 707
Да, ама аз съм върл скептик (според опита ми), как така изведнъж една фирма разби скептицизма ми? Явно си е личала от километри разликата. Хем опитът ми е все от световни концерни, не от филанкишията. Всъщност май и на още едно място се опитваха да работят, ама мениджърите си правеха каквото искат, та ефект пак нямаше много.

# 58
 • София
 • Мнения: 19 479
и докато експериментираш 6 месеца, екипът върху който се упражняваш може да напусне.

Мхммм, понеже, като назначиш някой външен, това не може да се случи, нали?

# 59
 • Мнения: 2 851
Може.
Може да си казват Иван довчера пушеше с нас навън, сега е навирил нос, какво ще го слушам.
Може и тоя Иванов откъде го спуснаха да вири нос, какво ще го слушам.
Но темата не беше за това.

Общи условия

Активация на акаунт