Възстановяване след естествено раждане?

• 15 894
  • 136
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, а при вас как изглеждаше отворът на влагалището след раждането? Аз чак сега се осмелих да погледна с огледалце как са нещата отдолу и определено самия вход към влагалището ми е по-голям от преди. Това оправя ли се с времето? Thinking Аз родих преди месец.

# 46
  • Велико Търново
Чак сега - а сте родила преди месец....все пак бебешка глава е минала от там , какво очакват повечето не знам 🤣 нито съм се замисляла, нито съм гледала,нито нищо , ама явно аз съм някакво изключение като гледам

# 47
Ще се оправи, няма страшно.

# 48
Хич не се осмелих да погледна аз доста месеци, белег имам от епизиотомията, около 1,5 см и се вижда при голямо вглеждане. Сексът при мен даже е в пъти по-добър отпреди раждането. Първия опит направихме 40 дни след раждането, беше трудно. Позлвахме след това 2-3 месеца по-интензивно лубрикант (глайтгелен по съвет от форума) и всичко се нормализира. Дайте си време, момичета, чудеса искате за толкова кратки срокове, не става така.

# 49
Момичета, моя случай е със много голяма епизиотомия, но освен нея огромни разкъсвания, много шевове вътрешни, външни.. Но за нещо по-различно от възстановяването  искам да попитам тези от вас със сходен случай. Лекарката ми каза много да внимавам да не вдигам тежко 2 месеца, дори след това постепенно да става с тежести те. Аз имам и 3 годишен батко и е много трудно изпълнимо, отделно знаете количка с бебе и покупки, вдигане по бордюри, и т.н. Притеснявам се за усложнения,  но не мога и да спазвам напълно . За спорт по-активен, тичане също 2 месеца поне ми казаха.  Как беше при вас с вдигането на тежко/спорт,/бягане и т.н. при възстановяването?

# 50
  • France
Бягането е лош спорт за перинеума. Тук "забраняват" всякакъв спорт ако не си си направил реедюкацията. Съветвам те да изчакаш поне 2-3 месеца, правейки упражненията на Кегел в това време. Мен ме посъветваха всеки път, когато вдигам тежко, кихам или кашлям, да стягам вагината издишайки леко. Това намалява налягането и предпазва от свличане. Аз практикувам джогинг и чаках минимум 4 месеца след раждането.

# 51
Много се чудех дали да пиша, но искам да споделя в случай че някоя бъдеща майка чете темата. Имах естествено раждане преди 4м, от тогава не съм сядала заради появата на хемороиди, които преди бремеността и по време на нея го нямах. Самото раждане болееш, имам външен шев, нооо вагината след естествено раждане не се свива до състоянието преди бремеността. Който и каквото и да твърди не може да ме убеди, а и доста материал изчетох по темата. Ако обичате секса не си го причинявайте!!!

# 52
В тази ситуация би било редно да споделите своя случай, но не и да предупреждавате бъдещите майки да не раждат естествено ако им е мил сексът. Аз пък бих предупредила в никакъв случай да не позволят секцио. Защото преди време ми махаха киста с лапароскопска операция. Трябваха ми месеци да се възстановя и това при толкова щадяща операция. Смятайте ако беше стандартна коремна операция, каквато е донякъде секциото. Секс не съм правила 2 месеца след това, а след раждането след 40 дена. Да не говорим, че дали заради самата операция дали заради нещо от упойка или лекарства, месеци наред се задъхвах при ходене и се изпотявах от малко ходене. Така че нека всяка жена си обмисли приоритетите. Аз лично умирам от страх от всякакви болки, но в крайна сметка прецених, че не мога с лека ръка да си причиня секцио.

# 53
Много се чудех дали да пиша, но искам да споделя в случай че някоя бъдеща майка чете темата. Имах естествено раждане преди 4м, от тогава не съм сядала заради появата на хемороиди, които преди бремеността и по време на нея го нямах. Самото раждане болееш, имам външен шев, нооо вагината след естествено раждане не се свива до състоянието преди бремеността. Който и каквото и да твърди не може да ме убеди, а и доста материал изчетох по темата. Ако обичате секса не си го причинявайте!!!

Извинявай, но това, че при теб е било така, не значи ,че и при всички е същото. Родих на 13ти юли, имам вътрешни и външни шевове, но сега всичко е наред, не ме боли нищо и не усещам някаква разлика отпреди забременяването. Не е окей да даваш съвет едва ли не как да си избираме секциото, ако секса ни е приоритет. Всичко е до организъм- при някои възстановителния процес е по-бавен, но това не значи, че трябва да се прибегне с лека ръка ей така към секьиото, щото, видиш ли на теб не ти е окей все още след раждането. Да не би секциото да е по-лесното раждане? Не мисля...

# 54
По-добро от естественото раждане няма, то затова е ЕСТЕСТВЕНО.
Мен честно казано ме е страх от секциото и много се молех да не се наложи. Ако имам друго дете пак ще искам да родя естествено, дай Боже!
А и всяко раждане е различно, някои даже имат полов контакт доста рано. Всеки си преценя.

# 55
Направо защо да го правим това дете, после ни вагина същата, ни сексът, ни отношенията с партньора. Явно не са ни свидни на нас тия неща. 😂 За едното бебе, баси прецаквацията!

# 56
Направо защо да го правим това дете, после ни вагина същата, ни сексът, ни отношенията с партньора. Явно не са ни свидни на нас тия неща. 😂 За едното бебе, баси прецаквацията!
Хаха, нали? То животът става коренно различен. Амааа за детето си давам всичко аз!!!

# 57
  • France
Удоволствието от секса не е нещо, което може да бъде заменено. Напълно разбирам жените, които се страхуват за вагината си.

# 58
  • Велико Търново
Нека не съпоставяме кръгло с червено. Секса си е секс, а децата - деца. Удовлетворението от едното и другото са коренно различни. "Щетите" настъпили от естествено раждане са поправими. Който толкова го дразни разликата в усещането, формата и стегнатостта на вагината след раждане, може да потърси варианти за корекция.

# 59
  • France
Това са тежки корекции и се надявам да те се стига до там.

Общи условия

Активация на акаунт