Агресивни близки с ненормално поведение

• 10 192
  • 185
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Понеже не може законно, явно трябва да даваме съвети за незаконни методи.

# 91
Преди години се чудех защо посъветваха баба да заложи право на ползване, прехвърляйки ми вилата.
Не схващах кой би посегнал на правото на възрастна жена, но и не ми е хрумнало да я изкарам луда, защото ми се е скарала. Flushed Какви неща научавам на дърти години във форума!

# 92
  • Paris, France
Скрит текст:
Авторке, според мен влагаш емоции и време в грешното начинание. За съжаление грижата за психично болните тук никаква я няма, а ти не можеш да направиш кажи-речи нищо без доброволното сътрудничество на въпросното лице. А не знам дали си виждала, но има хора в подобни отношения даже без каквито и да е диагнози. Приеми, че има и лоши хора, както и такива, които не те уважават и нямат желание да се разбирате. Не можеш да се бориш с това. Каквото и да направиш - ограничителни заповеди, опит за намесване на институции - няма да го приемат добре и няма да те разберат, допълнително ще се настроят против теб. Как мислиш, че би реагирал синът на баба ти (не знам чичо ли, баща ти ли е) ако му предложиш да иде на терапии за овладяване на гнева например? Или ако ги изгониш от жилището, дали това би помогнало за отношенията ви?

Ако има насилие срещу теб, махай се оттам. Не си струва да те осакатят или по-лошо. Можеш да продължиш да се виждаш с баба си и да й помагаш, но недей да живееш в такава среда. Конкретно срещу сина - изглежда, че си струва да се издаде ограничителна заповед, но да си знаеш, че това няма как да ви сплоти... Не става хем така, хем иначе.

П.П. Тета, ако може да те питам - в случай, че жилището е тяхно, пак ли може да ги отстранят?

Да за жалост така седят нещата общо взето, но все пак не смятам че е тотална безизходица положението. Особено що се отнася до подходящо лечение на агресията и психичните разстройства. Тези неща се овладяват в модерната медицина и терапия, но тъй като те биха отказали да признаят че имат проблеми и сами да потърсят помощ или с моя подкрепа, вероятно ще трябва да стане по трудният път ако не се овладеят сами.
Варианта за "махане" не е удачен поради ред причини, но определено нямам намерение да живея в такава среда за това търся други варианти, които да адресират проблемните им поведения.

П.С. мненията на драма троловете са супер забавни как сами си измислят сценарии и се филмират. поне да им плащаха за коментари-сюжети Trollface

Какви са причините да не е удачен вариантът "махане"?

Аха, не искаш да се махнеш от чуждото жилище и търсиш начин да се отървеш от баба ти за да стане обстановката по-приятна, но ти да си останеш да живееш необезпокоявана, в собствена стая в жилището на баба ти. Амиииии, няма такива варианти след пълнолетие  Баба ти не е длъжна да те настанява и обгрижва. В някои случаи като учене в средно или висше учебно заведение до 25г, физическо или умствено увреждане, могат да се задължат родители, деца, даже братя и сестри, да те гледат и да ти помагат. Твоят не е такъв.

Вземи и порастни! Намери си жилище, може и стая в споделено със съквартиранти и се изнеси от бабиното!

# 93

Да за жалост така седят нещата общо взето, но все пак не смятам че е тотална безизходица положението. Особено що се отнася до подходящо лечение на агресията и психичните разстройства. Тези неща се овладяват в модерната медицина и терапия, но тъй като те биха отказали да признаят че имат проблеми и сами да потърсят помощ или с моя подкрепа, вероятно ще трябва да стане по трудният път ако не се овладеят сами.
Варианта за "махане" не е удачен поради ред причини, но определено нямам намерение да живея в такава среда за това търся други варианти, които да адресират проблемните им поведения.

Никак няма няма да ти е лесно да намериш "вариант, който да адресира проблемните им поведения".

Затова пък да не живееш в такава среда е елементарно.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 18:16 от Не се сърди, човече

# 94
Никак няма няма да ти е лесно да намериш "вариант, който да адресира проблемните им поведения".

Затова пък да не живееш в такава среда е елементарно.
По-скоро вариант за адресиране на собственото си поведение трябва да търси авторката. Аз вече имам съмнения, че бабата и мъжът, какъвто и да е, са с проблемното поведение. Поне от това, което и както пише авторката в темата, друго се очертава.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 18:17 от Не се сърди, човече

# 95
  • София
Девойко, иди в полицията и поискай да освидетелстват баба ти, защото.... имала натрапчиви мисли. И ела да се похвалиш, ако ти обърнат внимание.
Ако не искаш да живееш с тях по каквато и да е причина - си търсиш жилище. Дали е опция или не - ти не можеш да я изгониш, нито да й кажеш как точно да се държи. Какви са идеалите ти за семейство - няма значение, важното е какво казва законът.
Не подскачай като ощипана, а отсей полезната информация

# 96
Продължава да докладва, ама сигурно щото има добри мисли…

# 97
  • USA
Продължава да докладва, ама сигурно щото има добри мисли…

Накрая модераторите ще им писне и ще заключат темата.

# 98
Няма нужда от темата вече така или иначе. Никой не й даде готово решение как да разкара възрастната жена.

# 99
  • София
Гъби!

# 100
Когато бях на 16 баща ми разви шизофрения. Историята започва, когато той е бил на 21, майка му го удря силно с бухалка по главата при скандал, той губи съзнание и след като се освестява...вече не е той. След това като бях на 16 той направи втора криза, защото не издържа психически на една семейна трагедия. Вкарахме го много трудно в психиатрия, малко след това, защото спря да си пие хапчетата пак се наложи да влезне в болницата. Такъв кошмар и такъв ад не пожелавам на никой, постоянно ни тормозеше, звънеше ни през цялото денонощие, преследваше ни и ни заплашваше, но с майка ми не го изоставихме, а тръгнахме по съдилища, полиции и т.н. Стигна се до там и ограничителна заповед да изкараме, защото стана страшно и през това време задействахме процедурата. Отидохме в прокуратурата, от там назначиха дело с психиатри. Трябваше да докажем, че е опасен за себе си и за околните, викахме и свидетели. С едно дело не стана да докажем, пак повдигнахме. Като цяло вариантите са два- или доброволно болния да се съгласи да влезне в психиатрия или да се докаже, че е изключително опасен. Аз също не зарязах баща ми, 6 години се бореха за него да се оправи и да дойде на себе си, бях с него по психиатриите, всеки ден ходих да го виждам и до ден днешен се чуваме по няколко пъти на ден, следя го за лекарствата и следя състоянието му.

# 101
Jane122, то си е направо трагедия да имаш такъв човек до себе си, в никакъв случай не е лесно, че когато ти е близъс пък, съвсем. Имах приятелка с такъв син, хем й застрашаваше живота, хем го пазеше и не искаше да го вкарва в психиатрия, защото само го упоявали според нея и после никакъв резултат, като си дойде вкъщи. Почина милата млада, детето остана. Сега не знам какво става с него, отдавна не живея в тоя град. Само че авторката пише:
Скрит текст:
Психиатрична експертиза на пълнолетен човек е само през съд, т.е трябва да докажеш че баба ти има ментални проблеми..след това да се назначи попечителска комисия за да управлява имуществото и...това ще се влачи доста години и най-много още повече да си развалиш отношенията с баба си....за чичото няма как нали така или иначе ще си ходи в чужбина.
2 роднини с психични отклонения, другите роднини как са?!

Коментара ми НЕ Е злобен, питам информативно.......аз само да попитам....
Скрит текст:
Само тримата сме, няма други роднини останали вече, но винаги е имало агресия и физически моменти в семейството, никога не е било сплотено и да разрешава проблемите с любов или поне да не прави от мухата слон...
Почти съм сигурна че има някаква психиатрична експертиза баба ми, тъй като по едно време сама си ходеше на психиатър, но явно че е спряла да се грижи за себе си в този аспект и става проблем за околните.
Скрит текст:
Често се оплаква от негативни мисли и т.н. но не се вслушва в съветите ми и когато се опитвам да й помогна. Трябва ми помощ от компетентно лице. Предполагам личната лекарка може да окаже съдействие но не съм сигурна.

Почти била сигурна.........Нали живее с тая жена и се бори за сплотено и с любов решаващо проблемите семейство, може ли да пропусне ходенето на баба на психиатър и да е почти сигурна, ама не съвсем. Това, че жената има натрапливи мисли все още не е признак на лудост, на такава възраст и баба ги имаше, пък й минаваше. Без някога да е имала психични проблеми.  А го написа според мен за публиката тук, за да й повярва и за по-голяма тежест.

# 102
Тя още в първото изречение на третия ред пише "живея с баба ми и в момента ни гостува синът й който по принцип живее в чужбина." Този човек й е чичо, какъвто и да е, държи се абсолютно собственически, сякаш чичото й се е натресъл, някак много неприятно усещане остава в човек като изчете всичко. Жалко, защото при всички случаи има поне един от това семейство, който вероятно е жертва на домашно насилие и по всичко ми прилича, че това е бабата.

# 103
Написах предния си пост с цел да информирам авторката, ако толкова я е грижа за баба й каква е процедурата. Да пише само глупости няма смисъл, ако има въпроси може да ме пита.

# 104
Ако предположенията в темата са правилни, чичото е наследник на бабата. Нещо повече, ако тя е луда, логично е той да поеме делата и... Ако и той обаче е луд, нещата ще изглеждат различно.

Общи условия

Активация на акаунт