Агресивни близки с ненормално поведение

• 10 193
  • 185
  •   1
Отговори
# 75
Авторката така и не каза на колко години е, къда са родителите й и защо изнасянето не е опция?
Иначе и аз мисля, че става въпрос за битка за жилището.

# 76
  • София
Абе хора, психично болни с години и подписки от съседи не могат да ги изгонят,ще изгонят баба, която все пак е с акъла си, макар и избухлива

# 77
  • София
Четейки темата и последващите мнения на авторката, оставам раздвоена кой е с агресивно и ненормално поведение...Ако това е стилът на общуване и в домашни условия, излиза, че крушката си има и опашка.

# 78
Аз ако бях на мястото на баба и нямаше да я търпя 2 минути. Горката жена.

# 79
Аз сериозно се зачудих бабата защо е ходила при психиатър и е взимала лекарства – за себе си ли, за сина си ли, за внучката ли...

# 80
Причини мноооого.

# 81
Определено агресията е наследствена, темата го доказва...

Аз очаквам тема от вуйчото „Как да се справя с агресивната внучка на майка ми”... Интересно ми е да чуя и другите страни в спора, жалко, че няма как.

# 82
  • СИ
Определено агресията е наследствена, темата го доказва...

Аз очаквам тема от вуйчото „Как да се справя с агресивната внучка на майка ми”... Интересно ми е да чуя и другите страни в спора, жалко, че няма как.

Какъв спор? Хлопат им дъските на хората и ги избива на творчество...!        Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 83
С тия злобни коментари изгонихте авторката 😂

# 84
Авторката вече разбра мнението на форума, доста недвусмислено, между другото. Сега остава да потърси платена помощ, колкото и да не ѝ е по вкуса. Вероятно адвокат, макар че психотерапевт ще е по-полезен, за авторката, не за баба ѝ.
 Но пък темата е показателна за друга дилема, с която СО се бори от известно време, а именно доколко можем да опознаем човек онлайн преди евентуална среща на живо.😁

# 85
То нищо чудно бабата да не е викнала сина си да й окаже помощ...

# 86
Авторке, според мен влагаш емоции и време в грешното начинание. За съжаление грижата за психично болните тук никаква я няма, а ти не можеш да направиш кажи-речи нищо без доброволното сътрудничество на въпросното лице. А не знам дали си виждала, но има хора в подобни отношения даже без каквито и да е диагнози. Приеми, че има и лоши хора, както и такива, които не те уважават и нямат желание да се разбирате. Не можеш да се бориш с това. Каквото и да направиш - ограничителни заповеди, опит за намесване на институции - няма да го приемат добре и няма да те разберат, допълнително ще се настроят против теб. Как мислиш, че би реагирал синът на баба ти (не знам чичо ли, баща ти ли е) ако му предложиш да иде на терапии за овладяване на гнева например? Или ако ги изгониш от жилището, дали това би помогнало за отношенията ви?

Ако има насилие срещу теб, махай се оттам. Не си струва да те осакатят или по-лошо. Можеш да продължиш да се виждаш с баба си и да й помагаш, но недей да живееш в такава среда. Конкретно срещу сина - изглежда, че си струва да се издаде ограничителна заповед, но да си знаеш, че това няма как да ви сплоти... Не става хем така, хем иначе.

П.П. Тета, ако може да те питам - в случай, че жилището е тяхно, пак ли може да ги отстранят?

Да за жалост така седят нещата общо взето, но все пак не смятам че е тотална безизходица положението. Особено що се отнася до подходящо лечение на агресията и психичните разстройства. Тези неща се овладяват в модерната медицина и терапия, но тъй като те биха отказали да признаят че имат проблеми и сами да потърсят помощ или с моя подкрепа, вероятно ще трябва да стане по трудният път ако не се овладеят сами.
Варианта за "махане" не е удачен поради ред причини, но определено нямам намерение да живея в такава среда за това търся други варианти, които да адресират проблемните им поведения.

П.С. мненията на драма троловете са супер забавни как сами си измислят сценарии и се филмират. поне да им плащаха за коментари-сюжети Trollface

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 23:10 от Gemge

# 87
Замисляте ли се защо 90% от коментарите са такива?
Наистина ли не осъзнавате какво е поведението Ви?

# 88
  • София
Щом не искаш да се махнеш от жилището, (пре)махни баба си и вуйчо си. Simple Smile

# 89
Ами, тя затова пусна темата. Да разбере как лесно и законно да ги разкара от имота. Толкова за сплотеността, семейството и прочие захаросан буламач.

Общи условия

Активация на акаунт