Мартенски мами 2022 ❤️💙

• 34 095
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
на мен ЛЛ ми даде направление за установяване, ама каза, че е 1 и следващото е за ЖК, тоест мисля, че нямат право повече от 1 в рамките на 6 месеца за един и същи специалист. Аз лично при първата лекарка няма да се върна и съответно трябва да си платя за следващ преглед при друг лекар Sad

# 211
Повърнах днес. Започвам да се плаша, защото съм още в 6-та седмица, а до 13-та има много. При някоя от вас при първата бременност да е започнало рано и да е приключило рано да ме успокои? Sad

# 212
На мен още не ми става лошо, само вечер понякога. Умората обаче е голяма, непрекъснато ми се спи, особено следобяд едвам издържам. Добре, че излизам вече в отпуск, та следобяд да си подремвам. Така бях и с първата бременност.
Понякога малко ме притеснява липсата на гадене, но сигурно тепърва ще започне и ще се оплаквам. 😁

# 213
Не е задължително да има гадене. Бях споменала, с първата бременност повръщах нон-стоп, по няколко пъти на ден. Сега съм много по-свежа, вече и не ми се гади, а съм в 8+1. Всяка бременност е различна са казали хората, вярно е. 💓

# 214
Хера пожелавам ти да не ти се гади, нито да повръщаш, че ако в тази жега дето е и ти е лошо направо нз как ще се оцелява. Това, че няма симптоми не е лош симптом хахах направо си е късмет според мен, аз от както хапвам и въглехидрарти гаденето почти изчезна , повръщах само като ме вози и пуши ММ сега вече му е забранено да пуши в колата.

# 215
Rolling Eyes Здравейте отново!
Някоя от вас да усеща болки ниско в корема или встрани ? Нямам идея от какво така,но се чувствам адски некомфортно 2ри ден. Нямам кървене или нещо подобно.  Sad

# 216
  • sofia
Аз и с първата бременност, и сега нямам гадене. Но зверски ми се спи...Дано отшуми във времето.

# 217
Да и аз имам болки като при цикъл. Не се притеснявам, защото това е нормално

# 218
И аз имах такива болки от момента на закъснението ми. Последните дни отшумяват.

В петък вече съм на преглед, да видим, дали всичко е ок. Направо не знам от къде извадих това спокойствие, да изчакам до почти 7 г.с Grinning

# 219
Здравейте момичета,

В 6-та седмица съм и пия дуфастон буквално от деня на инсеминацията до сега и продължавам. Преди малко видях по бельото си кафеникаво зацапване и след като се забързах видях още малко по хартията. Досега не съм получавала зацапване. Това нещо нормално ли е на този етап от бременносста? До колкото знам, ако има ярка кръв тогава трябва веднага да се отиде в болницата, но не знам как да тълкувам това кафяво зацапване. На някоя от вас случвало ли и се е досега?

# 220
Elinor_B бъди спокойна всичко ще е наред. Трябва да сме колкото се може по-спокойни

# 221
Йоана, до колкото знам до 12та седмица е въможно да имаме зацпаване било от хормоните и разтягането на матката. Права си и на мен ми казаха, че няма ли болка и ярка кръв всичко е наред. Все пак ако зацапването продължи повече от няколко дни и те тревожи попитай АГ, освен дуфастон друго приемаш ли?

# 222
Здравей Милена,

Взимам елтирокс 100мг всяка сутрин, в края на месеца ще пускам пак щитовидни хормони + изследване на кръвна захар, защото съм с инсулинува резистентност и казаха, че има риск от развитие на гестационен диабет. Отделно дуфастон+ фолиева киселна+ витамини за бременни. Това е на този етап. Не консумирам захар/захарни изделия, не пуша/ не пия алкохол.
Вчера без да искам по погрешка взех втори път елтирокс вечерта, обърках блистера с този на дуфастон, но не мисля, че има отношение.Имаме аптекар в семейството и веднага се допитах, какво да правя. Казаха ми днес да пропусна елтирокса сутринта. Иначе от днес усещам много силни симптоми на гадене, получих и рефлукс сутринта, но нищо не успях да изкарам и в комбинация с ужасно главоболие. Усещам подобно на предменструални болки в коремната област. Не знам дали сега от притеснение не ми се сви още повече коремът.

Йоана, до колкото знам до 12та седмица е въможно да имаме зацпаване било от хормоните и разтягането на матката. Права си и на мен ми казаха, че няма ли болка и ярка кръв всичко е наред. Все пак ако зацапването продължи повече от няколко дни и те тревожи попитай АГ, освен дуфастон друго приемаш ли?

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 14:00 от Yoana Pavlova 679429

# 223
За инсулинова резистентност трябва да предупредителни аг и задължително към 6м да се направи обременяване с глюкоза. Ако го знаете моля да ме извините за излишната информация. И аз съм с ир

# 224
За инсулинова резистентност трябва да предупредителни аг и задължително към 6м да се направи обременяване с глюкоза. Ако го знаете моля да ме извините за излишната информация. И аз съм с ир
Благодаря,
За мен примерно е полезно да го знам, защото и аз съм с ИР + Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт