Мартенски мами 2022 ❤️💙

• 34 106
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • sofia
Здравейте Simple Smile Записвам се и аз в тази прекрасна тема с термин 7.03. Пърбо бебче инвитро и още ми е много притеснено, но се надявам всичко да е наред. Чакам с нетърпение времето до скрийнига.
Честито и дано всичко да е по план.

# 511
Добре дошли на всички мами. Аз пиша по-рядко, но си ви чета редовно. От време на време ме понаболява корема, леки придърпвания, но мисля, че е нормално. Вече съм 9+2г.с. Определено не ми е толкова зле, колкото до преди седмица. Повръщам веднъж на ден, предимно вечер ( то си ми е като ритуал  😂) Нямам търпение да дойде 23.Август да видя бебчо и после заминавам на заслужена почивка с малкия в Албена 😊

# 512
Здравейте! Записвам се и аз при вас! В 5+2г.с.,първия преглед ще ми е на 10.08.Сама си сметнах термин 02.04,но тъй като ще съм със секцио най-вероятно   ще съм мартенска мама😁Трета бременост ми е. Имам две момичета на 3 и 6 г. Много се вълнувам😊Дано всичко е наред.

# 513
Добре дошли на новите, всичко да е наред ви пожелавам Simple Smile
Някой пита за направление за установяване на Б, аз използвах такова, ама съжалих честно казано, вече съм споделяла ( лекарката не оразмери нищо уж не видя нищо... освен сак и жълто тяло, а бях 6 + 5) и 5 дни по - късно на частно чухме и сърчице и бебчо беше вече 1.27 и отг на 7+4)
Та имаш право на направление за установяване на Б различно е от това за ЖК, важи 1месец

# 514
Момичета, днес бях на втори преглед - 6 г.с. И 6 дни, видя се ембрион, но не чухме пулс. Док каза, че се вижда, че има сърдечна дейност, но е слабо и не се хваща... Вика ме пак в петък. На някой случвало ли му се и имам ли повод за притеснение според вас?

# 515
Niki, щом е казал, че се вижда, значи всичко е ок.

# 516
Момичета, днес бях на втори преглед - 6 г.с. И 6 дни, видя се ембрион, но не чухме пулс. Док каза, че се вижда, че има сърдечна дейност, но е слабо и не се хваща... Вика ме пак в петък. На някой случвало ли му се и имам ли повод за притеснение според вас?

На мен в 6 + 2, казаха ми че има пуксации, но е рано за сърце и май дори не тествахме

# 517
И на мен в 6г.с и 3д ми казаха че се вижда слаба пулсация и аг ми каза,че най-вероятно овулацията е била по-късно(което си беше така де с 2 дена по-късно)Другата седмица пак съм на преглед ще съм в 8г.с

# 518
Приемате ли нещо за гаденето?
Аз помолих за изписването на бонбони/хапчета или каквото и да е за да имам за всеки случай,защото понякога не мога да функционирам нормално. Изписаха ми Вомитусхил таблетки, но такива по аптеките няма и взех капки- оказа се,че съдържат минимално количество алкохол и не ми изглеждат грам хомеопатични както се изрази лекаря…не съм ги пила още,а днес май ще ми се наложи.
Гледах,че някои използват Антиметил и се чудя дали да не взема такова :/

# 519
Момичета, намерих един сайт с доста добро описание по гестационни седмици.  https://ohnamama.bg/bremennost/bremennost-po-sedmici/6-sedmica-8

# 520
На мен ми предписаха Деган... от тях повръщам още повече и иозбщо не ми облеквача гаденето, а напротив - става два пъти по - зле. С миналата бременност се чувствах добре, благодарение на Деган, а сега...
Антиметил ми го споменаха и на мен, не съм пробвала. Вече почти не ми се гади..

# 521
На мен също ми изписаха Вомитусхил и само в краен случай Деган. Първото е хомеопатично, второто мисля, не. Алкохолът е пренебрежимо малък. Аз имах леко облекчение от Вомитусхил, което продължаваше за кратко, но все пак е нещо. Имай предвид, че трябва да аго пиеш поне няколко дни, за да се усети ефект. Деган не исках да пия, така че каквото помогнал Вомитусхила, помогнал, сега вече почти без него изкарвам. Антиметил мисля, че е концентриран джинджифил, може да пробваш, но не очаквай кой знае какъв ефект.

# 522
Здравейте, по повод гаденето - вчера си взех буркан с кисели краставички и хапвах от тях, пих и сока - супер много помогна 😃😃 Ближа лимони също така, вода с лимон, днинжофил и много лед също ми помага. Разбирам че при някои по-тежки случаи може и да не помогнат тези неща. Лично като фармацевт не бих давала пари за хомеопатия (Вомитусхил) но пък от друга страна го има и психологическия ефект там. Чувала съм че има и някакви гривни които натискат точки в китките и така уж намалява гаденето. Малко ми се струва измислено, но пък сякаш имат добри отзиви.

# 523
Момичета, Хипп имат кампания с подаръци при регистрация в Бейбиклуба - безплатно е! Има полезни подаръци за бъдещи мами, и ми казаха,че лъжичката много удобна Simple Smile

Относно гаденето със седмиците намалява( лошото е ,че жегата много зле действа от нея ни е 10 пъти по лошо) и аз съм така студено и вода с лимон. Вече имам и някакъв рефлукс и след пииване или хапване поне 30мин права, полегна ли започва гадене... давене.. абе гадна работа!

# 524
Лимонада и кисели краставички мен не ме спасяват, може би е ефективно при леко гадене. Самият лимон мен още повече ми дразни стомаха, а после като го повърнеш ти гори целия хранопровод от лимона. Съжалявам за описателните подробности, не можах да намеря скрит текст от телефона Grinning

Малко е раничко за тази тема още, но Милена ме подсети с подаръците и тъй като тук сме повечето с втора бременност, смятате ли да купувате нови неща за бебето или ще ползвате предимно от предишното или в зависимост от пола Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт