Мартенски мами 2022 ❤️💙

• 34 107
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Не съм писала от няколко дни, но ви изчетох. Аз се чувствам зле 😐 първата бременност изобщо нямах гадене или пък прилошаване (световъртеж, замайване), а сега направо е ужасно... Постоянно гадене, никакъв апетит, почти постоянен световъртеж... От няколко дни имам и малко по-силни болки, но нямам зацапване. С предишната бременност от много рано започнах да пия магнерот заради контракции, дано с тази да не се налага от толкова рано и по толкова много (от 6тия до 9тия месец пиех 4 пъти по 2 магнерота). Сега нямам нещо определено което да ми се яде... От всичко ми се гади и ми е противно 🤣 с първата бременност в началото вдигнах скандал в един магазин на жената, защо не продават сок от лимони, щом има от портокал, банан, ябълка и т.н трябва да има и от лимон 🤣 тогава жената беше в шок и ми предложи лимонов дресинг 🤣🤣🤣 а аз бях на ръба да ревна, че не съществува сок от лимон в кутия 🤣🤣🤣

# 241
Таня, много гадно, че ти е толкова зле, попитай АГ какво можеш да пиеш мисля, че дават деган и още 1-2 не им помня имената. Дано те облекчат, а за контракциите ношпа не помага ли?

Кати , за твоето пътуване освен да ти кажа да дъвчеш ментова дъвка или бонбон, и да гледаш на пред друго при път няма да ти помогне, освен ако не пиеш против гадене лекарства де Simple Smile
Много ви благодаря за споделената радост. Вчера се разплаках, като ми пусна лекарката за секунда звука на сърчицето Simple Smile и сега ще ревна хахах

# 242
Таня, а помага ли лимонадата всъщност? Аз си правех домашна, но вече спрях, защото и от нея ми се гади, т.е. не помага. В общи линии преживям на бисквити, сирене, зеленчуци и малко по-нормална закуска, че тогава съм в състояние да ям. През останалото време хич не ми е до ядене, онзи ден само като отворих шкафа с подправките да взема нещо и щях да повърна.

# 243
Здравейте, включвам се и аз към вас. В момента съм в 5 г.с.+ 1 ден с вероятен термин 23 март 2022 г. Вчера ми беше първото посещение и се видя плодното сакче, а следващия преглед ми е насрочен за 03.08., когато според док трябва да се види ембриончето и да се чуе сърчице. Това ми е първа бременност и много се вълнувам Simple Smile

# 244
niki_el добре дошла! 🍀

Танче дано ти попреминат тези усещания скоро, но да, питай все пак АГ какво  може да помогне.

За пътуването, винаги смуча лукче, иначе и без да съм бременна ми става лошо. Сега обаче нямам проблеми, просто защото спя по пътя. 😁

Милена много е вълнуващо, нали? Дано и аз чуя вече сърчице в сряда.

Започнах да мисля, че непрекъснатата умора и сънливост имат връзка с кръвното. Сега си го измерих, нисичко е 113/64. От утрогестана и жегите си пада явно. Винаги съм била с ниско принципно, но последната година ми е нормално 120/80 и сега като е паднало се чувствам като парцал.

# 245
niki_el добре дошла! 🍀

Танче дано ти попреминат тези усещания скоро, но да, питай все пак АГ какво  може да помогне.

За пътуването, винаги смуча лукче, иначе и без да съм бременна ми става лошо. Сега обаче нямам проблеми, просто защото спя по пътя. 😁

Милена много е вълнуващо, нали? Дано и аз чуя вече сърчице в сряда.

Започнах да мисля, че непрекъснатата умора и сънливост имат връзка с кръвното. Сега си го измерих, нисичко е 113/64. От утрогестана и жегите си пада явно. Винаги съм била с ниско принципно, но последната година ми е нормално 120/80 и сега като е паднало се чувствам като парцал.

Хера Simple Smile да многоо, ще чуеш и ти сърчице Heart , за кръвното и аз съм с ниско, умора чак нз ама моята работа е лека, ама ми се спи много (по цял ден) и аз като теб съм с 120/80 сега е макс 100/60

Ники добре дошла

# 246
Милена, честито сърчице Heart Аз именно за сърчицето отлагам първия преглед за период, в който теоретично е по-вероятно да се е развило и се надявам всичко да е наред.

Добре дошла, Ники Simple Smile

Мен тези дни ме е налегнала умора, сънливост, а и коремът ми се е подул (последното тъкмо четох, че е възможно да се дължи на хормона прогестерон). И при тази бременност нямам особен апетит. От 4-5 дни приемам фолиева киселина и сега обмислям да стартирам ли с пробиотик и какъв. Някакви съвети в тази насока?

# 247
Знам, че има доста пробиотици, аз лично пия мултипробиотик за жени на Нейчър фактор. Някой ако има друг по подходящ да сподели Simple Smile аз очаквах и миналата седмица сърчице, защото шушулчицата е вече 1,27см, а пулс се чува при 0.5см вече

# 248
Аз си взех пробиотик на абофарма, защото на 1ви Август заминаваме на море, а аз имам винаги проблем с повръщане там на морето, та ме спасява само пробиотик. Все още не съм започнала да го пия, но от следващата седмица ще го започна.
Аз имам час за преглед другия вторник и се надявам всичко да е наред, защото на първия преглед лекарката каза, че вижда само плоден сак и амниотичен мехур, а тогава трябваше да съм в 6г.с +1д... Другата седмица ще бъда 8 седмица, да видим. Иначе не съм имала нито кървене, нито зацапване.

# 249
Всичко ще е наред Танче помниш и моята лекарка в държавна поликлинка на 6+2 по календар видя само това, и тя ме викаше след 2 седмици, за да се видел ембрион и дали имал пулс, а 4 дни по късно се оказа, че си има всичко емриончето(ама в частен кабинет с хубав нов видеозон). Та не се притеснявай всичко ще е наред, бебчето ти даже ще е към 2см и ще се успокойш Simple Smile

# 250
  • sofia
Таня, при мен в 5+6 не се видя пулс, но в 6+4 всичко си беше наред

# 251
Здравейте! Днес видях двете чертички и се включвам към темичката, макар още да не е потвърдена ситуацията 😁 според последната менструация би трябвало термина ми да е 23-ти март, но аз си знам кога ми беше овулацията, и според нея съм на 31-ви март/1-ви април. Така че съм на границата между двата месеца, но все пак се записвам 🥰
Планирана и желана втора бременност, имаме батко на 7 месеца! Всичко от миналата бременност ми е прясно като спомен. Ще изчакам за прегледа, мисля да отида към 6 г.с., защото с първата бременност бързах да отида още в 4 г.с., но се вида само сакче и мията АГ каза, че е раничко и можело направо в 6 г.с. ☺
Лека бременност на всички! ❤

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 12:34 от LoriYa

# 252
Здравейте, момичета.
Добри дошли на новите чертички:)
Прибираме се от морето и имам време да ви прочета.
При мен всичко е наред, нямам абсолютно никакви симптоми, освен липсата на апетит. На морето си прекарахме чудесно, само в басейна на хотела не съм влизала.
На преглед съм чак на 10.08,който ще ми е вторият вече. На 09.07 чухме сърчицето (ро приложение ми показваше 5г.с+3,а на снимката от АГ пишеше 7г.с.)
Бъдете здрави ❤

# 253
Здравейте момичета,

Моите симптоми много се усилиха през последната седмица. По приложение съм 6г.+4. Вече имам и главоболие, вчера температура около 37градуса, макар че имах усещането, че цялото ми тяло пари. Постоянно ми се гади и получавам рефлукс, но нищо не изкарвам. Мрънкам на мъжа ми всяка сутрин, когато ми е най-лошо, че се чувствам ужасно, после ми минава емоционалната буря и се стягам.
Иначе на мен преди време ми бяха предписали биозин мама пробиотик, но сега взимам само витамин за бременни Елевит.
Също забелязах от няколко дни бледожълто течение. Това на какво може да се дължи според вас? Иначе нямам други оплаквания в интимната зона.

# 254
Йоана, витамините за бременни влошават гаденето Sad това ми го каза моята АГ миналата бременност, затова изчакахме до 4-тия месец и тогава започнах да пия. Имай го предвид Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт