Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от неразположенията по време на бременност?
Какво е мнението на бъдещите майки за плуването в морето и басейните през ранна бременност?
Къде е препоръчително да се следи бременност в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от неразположенията по време на бременност?
-
Какво е мнението на бъдещите майки за плуването в морето и басейните през ранна бременност?
Мненията относно плуването в морето и басейните по време на ранна бременност са различни. Някои жени се чувстват добре и не изпитват проблеми, докато други имат притеснения относно влизането във водата, студената вода или вълните. Препоръчително е да се консултирате с вашия лекар, преди да вземете решение.
-
Къде е препоръчително да се следи бременност в София?
Във форумите се споделят различни мнения за местата за проследяване на бременността в София. Някои от предложените места включват Медицински комплекс „Надежда“, болница „Токуда“, клиника „Щерев“, Медицински комплекс „Надежда“, болница „Софиямед“ и клиника "Торакс". Важно е да изберете място, което отговаря на индивидуалните нужди и предпочитания на бъдещата майка.
-
Какви са преживяванията на други майки с бременност и посещенията им на морето?
-
Какви са симптомите на бременността и как майките се справят с тях?
. Дъщеричката ми започва градина септември месец и с вирусите ще е голямо приключение. Аз съм против ковид ваксината. По принцип миналата есен аз, ММ и детето го изкарахме. За първото раждане бях от жените, които викаха „Не мога!“ Приеха ме в болницата с пълно разкритие, имам доста вътрешни и външни шевове. Родих за 15 мин., плацентата се разкъса и ме приспиваха, за да ме чистят. Още след час бях на крак. Имам се за човек с висок праг на болка, но явно бременността ме променя. Колкото повече напредвах в месеците всичко ми беше болезнено. Дори епилиране, след него кожата ми се подуваше и зачервяваше за 1-2 дни. Моя приятелка твърди, че предпочита да роди още веднъж пред зъболекаря. Аз пък на зъболекар си правя много процедури дори без упойка. Явно всеки организъм е различен. Исках ММ да присъства на раждането, но сутринта го изпратих на работа с думите, че няма да родя толкова бързо. Сгрешила съм. Ама май така стана по-добре.
Вчера споделих на лекаря, каза че си отговаря на седмиците и размерите и да не се притеснявам, да хапвам колкото са ми възможностите. Дано всичко продължи да е ок. Иначе с предишната бременност в по- напредналите месеци също ядях закуска, обяд, вечеря и в промеждутъците само ако се чувствам гладна - основно плодове, зеленчуци, малко ядки. Та и сега смятам така да го карам, ако проям скоро. Невероятното е, че въпреки, че съм свалила 2.5 кг, коремът стърчи доста отличително! Е, как става това...Ще се наложи да работя от офиса няколко дни, а не искам още да казвам и очевидно трябва да си взема някоя по-широка блуза/рокля...Предишната бременност изкарах със супер малко дрехи за бременни, но този път май имам желание да се поглезя, не знам ще видим. Вие ще купувате ли дрехи или си имате, а яке за зимата?
Решила съм да не се напъвам излишно, че накрая ще стане така, че да имам непоносимост към половината си любими храни минимум през бремеността