Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за хляб - 67 тема

  • 4 994
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 635
Туиг, маята или брашното са причината. Сменяла ли си ги като марка?

# 61
  • Добрич
  • Мнения: 4 655
Твърдата коричка е "запазена марка" на Мулинекс/Тефал. У дома твърдата коричка е на почит и хлябът никога не е изсъхвал за другия ден. Девет години ползвахме машина на тази марка, като през това време купен хляб у дома не е влизал.

Относно набухването: няма значение, че рецептата е същата, важни са и съставките. Случвало ми се е причина да бъде неудачна партида брашно или мая на същата марка , която ползвам редовно. Така, че търсете причината по пътя  "проба/грешка".

# 62
  • София
  • Мнения: 2 251
Мулинекс, сега Тефал, винаги са правели по-дебели и твърди кори от другите марки хлебопекарни. Оставам с впечатлението, че още от миналата есен, българското брашно, което се продава в големите вериги е боклук. При мен с 600 грама брашно, хлябът се показваше над ръба на казанчето. Сега е с по два пръста под него, независимо от брашното и маята. Машината е Мулинекс с багети, като и аз ползвам 4-та програма за бял хляб, но добавям 100 грама пълнозърнесто брашно.

П.П. А за рецепта с тънки кори, може да издирите и пробвате рецептата за памук погача.

# 63
  • Габрово
  • Мнения: 4 902
Здравейте! Имам хлебопекарна Тефал. Много си я харесвам. НО, хляба винаги излиза с дебела кора, каквато и кора да му задам. Вие имате ли такъв модел и при вас получава ли се така?Пробвах какви ли не рецепти, но хляба си е с дебела кора, а и на 2рия ден става адски твърд. Мокря хляба с вода като го извадя и след това го задушавам с кърпа, но същия ефект. Дайте съвети или рецеота за хляб, който е с тънка, никаква кора почти, а и да не става толкова твърд след ден, два.
Скрит текст:
Рецептите и програмите които се водят за хляб за сандвичи обикновено дават хляб с по-тънка коричка, може да се пробва някаква такава.
Май си е вярно това че Мулинекс/Тефал се славят че правят дебела кора. Не ми е правило впечатление, ама то и за мен кората е най-вкусното  на хляба, та проблем не е бивало никога. Един хляб си го ядях в продължение на дни, чак да изсъхне не се е случвало, съхранявах дори не в найлон ами в кутия за хляб и си беше ОК.

# 64
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 5 396
Туиг, маята или брашното са причината. Сменяла ли си ги като марка?

Брашното ни е на Симид. Тази година взехме нов чувал. Маята в 99,9 от случаите е на д-р Йоткер. Озадачаващото е, че веднъж дъщеря ми пусна хляба, по нейни думи импровизирала и слагала на око - хлябът избухна Wink  Идва моят ред след два дни, придържам се по рецептата - добре, ама нищо общо с нейния. Стройната тухлички, заради която се оплаках тук.

# 65
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 396
Туиг, маята или брашното са причината. Сменяла ли си ги като марка?

Брашното ни е на Симид. Тази година взехме нов чувал. Маята в 99,9 от случаите е на д-р Йоткер. Озадачаващото е, че веднъж дъщеря ми пусна хляба, по нейни думи импровизирала и слагала на око - хлябът избухна Wink  Идва моят ред след два дни, придържам се по рецептата - добре, ама нищо общо с нейния. Стройната тухлички, заради която се оплаках тук.
следи си консистенцията на тестото. трябва да знаеш какво би следвало да се получи.Smiley
времето напоследък е доста влажно. възможно е да има несполуки точно поради по-голямата влажност - брашното е по-влажно.

# 66
  • Мнения: 40
Здравейте момичета купих си хлебопекарна в четвъртък прави страхотен хляб, но много трудно го изваждам от ваничката или както там се казва. Моля за помощ и съвет. Благодаря ви.

# 67
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 396
в другата тема ти отговорих.

# 68
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 5 396
Обръщаш кошницата с дъното нагоре. С кърпа или ръкохватки развърташ малко болта/болтовете на бъркалките, които се подават отвън. Така хлябът ще се отдели по-лесно. Почуквай тавата, така, както е с дъното нагоре, леко в плота върху кърпа или дъска, за да падне хлябът.

# 69
  • Мнения: 40
Обръщаш кошницата с дъното нагоре. С кърпа или ръкохватки развърташ малко болта/болтовете на бъркалките, които се подават отвън. Така хлябът ще се отдели по-лесно. Почуквай тавата, така, както е с дъното нагоре, леко в плота върху кърпа или дъска, за да падне хлябът.
Да и аз така правя, но понякога болтовете едвам помръдват.

# 70
  • Добрич
  • Мнения: 4 655
Ако хлябът не се вади веднага след печенето, а се остави да престои в  казанчето (15-20-30) мин, после излиза по-лесно. Няколко пъти сменях бъркалките на Мулинекс,  но хлябът излизаше трудно и с нея правех така.. С Горение излиза лесно,  а  бъркалките са,  като облиззни.

# 71
  • София
  • Мнения: 2 251
Аз предварително бих вадил бъркалките след последното премесване на тестото. Бъркалките на лидълските машини са с някакво уж керамично покритие и са всичко друго само не и незалепващи. С предварителното изваждане ще си спестите И изваждането на големи топки средина, останали около бъркалките. Това го казвам от опит с три комплекта бъркалки и казанчета за машина от Лидл. Освен това, когато се мъчите да развъртате залепналите бъркалки, помагате за разбиването на закрепването на долните перки към осите на казанчето. Просто всичко там е от прекалено мека китайска ламарина.

Общи условия

Активация на акаунт