СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 108
  • 778
  •   1
Отговори
# 285
Аз май хич не се пазя. Не че съм тръгнала по баровете , но си ходя по магазини, молове ,заведения през ден два... не се филмирам.  От няколко дни започнах подготовка.  Накупих необходимите неща . Днес пера и гладя бебешки дрешки и общо взето все съм заета с нещо. Аа и сега съм на книгата  "Раждане с любовна" на Олга Дукат. Препоръчвам я.
Аз съм в болничен почти от самото начало , но все си имам ходене нагоре надолу и си намирам занимания. Дъщеря ми я спрях от градина края на юни , (както всяка година)но пък е на село при баба и дядо.

# 286
В baby bg е намалена.

# 287
Момичета, аз все още работя, но от вкъщи и бързо приключвам и на мен много трудно ми минава времето. Не ми се прави нищо в седнала позиция, не мога да се разхождам в жеегите и чак вечер към 8 с мъжа ми се разхождаме.
Децата са при майка ми от седмица и направо няма нищо за чистене, пране и т.н. Simple Smile))) голям смях
Аз съм чела "Раждане с любов", наистина е хубава книгата. Сега гледам лекции в ютюб за отглеждане на новородено, за да си припомня основните неща.
Мн се чудя за пелена за повиване и аз, не съм го правила с дъщерите ми, но мн го препоръчват за по-спокойно спане. Има и някакви специални, та се чудя, но може да си купя нещо готово ако преценя, и без това нищо не съм купила за бебето, всичко си имам, ако нещо трябва, ще е в движение.
Заминавам на море с децата в неделя, обмисляхме дали да се откажем, но мисля, че ще ми се отрази добре малко по-хладно, плуване и разнообразие.
Пожелавам ви на всички леки предстоящи дни, че с тези жеги си е голямо предизвикателство за всички ни, не само за бременните.

# 288
Аз поръчах този спален чувал, гледам на Youtube, че всички го препоръчват (Love to Dream се казва).Ръчичките на бебето стоят естествено нагоре, не са прибрани до тялото.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 13:07 от morhpo

# 289
Здравейте, Мами видях ви въпроса за Ковид..Ами да ви кажа, че с моя мъж много се пазихме и на 20.07 о
Хоп положителен тест и двамата. ТАКА ЧЕ, не е чак толкова до пазене колкото до това чю, че явно всеки ще го прекара. Дори от сряда съм в Майчин дом в ковид отделението и съм сама няма други бъдещи мами, които да лежат тук, но съм много доволна от лекарите и сестрите, защото отделят много внимание и са много добри Simple Smile

# 290
Gabi94 бързо оздравяване на теб и мъжа ти!

# 291
Здравейте, Мами видях ви въпроса за Ковид..Ами да ви кажа, че с моя мъж много се пазихме и на 20.07 о
Хоп положителен тест и двамата. ТАКА ЧЕ, не е чак толкова до пазене колкото до това чю, че явно всеки ще го прекара. Дори от сряда съм в Майчин дом в ковид отделението и съм сама няма други бъдещи мами, които да лежат тук, но съм много доволна от лекарите и сестрите, защото отделят много внимание и са много добри Simple Smile

Бързо оздравяване!! ❤️❤️❤️❤️

# 292
Бързо оздравяване Simple Smile

Аз съм боледувала миналия ноември и тая надежда, че имам някаква защита. Дано!
Използвам последната свобода да излизам с приятели и да се мотая, така че не мога да кажа, че се пазя особено.
Скоро влизам в 36та седмица и май е време да стегна багажа за болницата 😂

С какво се перат бебешки столчета, кошници и т.н? Има ли спежиални препарати?

# 293
Част от тапицерията на моята количка се сваля, казаха ми, че може в пералнята на ниски градуси и по-кратка програма. Имам една "ръчно пране" мисля нея да ползвам. Останалото с мокри кърпички 🤔
Ще следя и аз темата за почистването на тези материи.

# 294
Бързо оздравяване Simple Smile

Аз съм боледувала миналия ноември и тая надежда, че имам някаква защита. Дано!
Използвам последната свобода да излизам с приятели и да се мотая, така че не мога да кажа, че се пазя особено.
Скоро влизам в 36та седмица и май е време да стегна багажа за болницата 😂

С какво се перат бебешки столчета, кошници и т.н? Има ли спежиални препарати?
Здравейте, моята количка и Столче за кола ги имам 2ра ръка. Съответно трябваше да преминат през добра дезинфекция- наколичката почти всички тъкани материи се свалиха, с изключение на една част от лятната седалка. Столчета за кола изцяло се свали, махна му се дори  и дунапренчето. И азяростно пуснах 3 перални на най-дългата ми програма за 3ч. И 45минути, без да се сетя на 60градуса и 1200 оборота. Е, нищо им няма-сглобихме си всичко и всичко си функционира,а а з съм спокойна за дизинфикцията.

# 295
.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 12:56 от meanwhile

# 296
Вие наистина и тапицерията на количките, и столчетата за кола ли ще перете? Аз го обмислям още, гледам че лесно се свалят, но не знам дали има смисъл, да не взема нещо да ги прецакам Grinning

# 297
Аз количка не смятам да пера преди ползване. То бебето се допира само до чаршаф/пелена. Дето се вика още с първото излизане ще събере прахоляк.

# 298
  • au bout du monde
Нищо не съм прала при първото. Количката беше чисто нова от неразпечатен найлон извадена.

Днес минах един бърз преглед. Малкото върви 2 седм напред. Аз съм 30+6, а то излиза 33+5, измери го 2кг. Вика ми помисли за секцио, ако продължава така да расте🤔 мисълта за това не ми допада и се надявам на нормално раждане.

# 299
  • САЩ
La Libelulle, със същите размери сте като мойта бебка, аз също бях 30+6 като я измериха онзи ден Simple Smile На мен въобще не са ми споменавали секцио, мисля че просто няма да изкарам до термин, а ми се искаше да е октомври като мен.
Чудим се дали да купим протектор за спалнята, мъжът ми се притеснява да не прецакаме новия матрак ако ми изтекат водите през нощта. Тези които сте раждали, много ли са водите и наведнъж ли изтичат?

Общи условия

Активация на акаунт