СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 084
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
Аз съм с термин 04.09, второ раждане и още не мога да се трогна, че наближава Grin Багаж не съм подготвяла, кошарата и количката не са сглобени, не съм прала и гладила... все си викам, че има време.
Спряхме баткото окончателно от ясла и сега гледам да му обръщам внимание, водим го на плаж, излизаме постоянно и го подготвям доколкото мога за предстоящото събитие.
Колкото до раждането, засега нямам индикации за секцио и единствено се надявам да не преносвам пак, а да си тръгне нормално и без предизвикване.

# 331
По-добре сега да се направи каквато подготовка е необходима, защото бебето расте с часове и коремът много натежава към края. Времето минава неусетно.

# 332
  • София
При мен уреаплазмата не е била предпоставка за секцио. Без да знам случая ще си позволя да си помисля, че на лекаря така му е по-удобно.
Аз си чета, правя упражнения (макар и вече доста по-рядко за жалост, никакво време не ми остава), и съм подготвила почти всичко.
Имам малко драми с белтъка и инжекциите баш накрая, та вместо да съм спокойна в последния един месец свобода, съм много напрегната.
Хубав ден на всички 😊

# 333
Аз не съм подготвена от никъде, дори не всички дрешки имам. Количка ни дадоха, но още ще се чудим дали да купуваме. А не съм шофьор сама да си обикалям магазините, а чакам мъжа ми бабата. Те не си дават зор, имало време. Някакви никакво ми е. За мен нямам нищо купено.  Дадоха ми количка стоки скут. Но тя е 2 в 1. Летния кош се ползва за новородено. Някак си не ми изглежда стабилно. Отделно не е много запазена, но явно този модел си има едни и същи недостатъци в износването. Нямам и корито дори. Малко дрешки имам, но там се разпрострях до 6м. с по малко от следващи размери.
Иначе не чета нищо.

# 334
Аз чакам мъжът ми да дооправи коридора, стаята на баткото има дреболийкии и му остана хола да освежи, ноооо човека изобщо не бърза. С покупките за бебето съм готова и от утре ще започвам да пера и да гладя.
  Мисля си раждането дало поне този път ще мине всичко гладко, че аз все съм с по- късата клечка. След 3 седмици ще се уговарям за дата на секциото ми( по мед.причини) и от там ще трябва да организирам гледането на баткото и, че май ще се съвпадне и с 15.09...

# 335
Аз съм в 33-та седмица и също не съм особено подготвена. Имам основните неща - количка, столче за кола, креватче и т.н, но всичко си стои опаковано.
Дрехи имам доста малко, даже купувах основно 0-3 м, а приятелки ме посъветваха да имам и 50, че на техните деца по-големи дрешки им били като чували първоначално.
По-дребни неща за ежедневието почти нямам, аз даже и не знам какво ще ми трябва.
Стерилизатор, помпа, шишета и т.н гледах, но може и докато съм в болницата да организирам да се купят.
Междудругото в Кауфланд тази седмица има разни бебешки неща, аз ще взема евентуално пелени и малко бодита. На мен в болницата ми искат дрешки и ще подготвя за там нещо по-бюджетно и непретенциозно.
От тази седмица съм вече вкъщи (за радост на ММ, че той все сумтеше докато ми изтекат водите ли ще работя 😌) и ще подреждам наличните неща. И ние уж се каним да правим освежаващ лек ремонт, ама да видим.
Колкото до самото раждане, че и след това... Нямам никакви опасения за момента, не се вкарвам в излишни страхове, нито си представям какво-що. Даже не го мисля, все ми се струва, че има време. Каквото такова - искам нормално да родя, но ако нещо се закучи.... Все ще трябва да излезе някак това дете. 😁 Не чета книги за отглеждането на бебета. Ще му мисля в движение.

Под козметика за бебето какво визирате? Шампоан и продукти за след баня ли?

# 336
На мен ми е по-удобно да поръчвам всичко онлсйн с доставка. Понеже нямам кола не мога да си представя друг вариант. Козметични сетове имам предвид разни ножички, четки за коса за бебе, хигиенни пособия, специални клечки за уши, разни физиологични разтвори, марлички... Остана давзема крем против подсичане, шампоан и лосион за тяло, но това е най-лесното

# 337
Момичета , може ли някой да ми препоръча кардиолог за град Пловдив ?

# 338
  • au bout du monde
Още ми е далечно раждането и гледам да не го мисля. Доста ми тежи вече, постоянно ме боли корема. Но най- много ме боли сутрин като се събудя, едва ставам, като схваната съм.
За бебето всичко е готово. Имаме си всичко от баткото. Един плюс да са с малка разлика Laughing Едни биби ще купя и някое шише евентуално.

Мен повече ме плаши как ще се оправям с двете деца и безсънието след раждането.

Хубавото е, че при мен времето е хладно и жега вече не ме мори.Laughing

# 339
  • САЩ

Имам въпрос аз - сега бях на измерване и се видя, че дундьо се е омотал в пъпна връв... Малко се притесних.. Може ли да си направи нещо - да се самозадуши, знам ли.. Звучи ми все едно има въже около вратлето... И аз, каквато съм паника :Д
По принцип пъпната връв е доста еластична и само ако е много стегнато омотана около бебето може да е проблем. Докторът какво каза като видя, не те ли успокои? Онзи ден гледах едно предаване за раждания и едно бебенце се роди с пъпна връв омотана ТРИ пъти около вратлето му. Малко му беше паднал пулса точно преди да се роди, но всичко си му беше наред, не се притеснявай Simple Smile
Моят терним е 30ти септември и ми се струва че не остана време, хич не сме готови, от една седмица сме в нова къща и още подреждам. Лошото е че ще работя до края та трябва да се стегна тези дни. За самото раждане се подготвям психически, гледам позитивни видеа на youtube, няма да е лесно, но ще мине бързо Simple Smile

# 340

Имам въпрос аз - сега бях на измерване и се видя, че дундьо се е омотал в пъпна връв... Малко се притесних.. Може ли да си направи нещо - да се самозадуши, знам ли.. Звучи ми все едно има въже около вратлето... И аз, каквато съм паника :Д
По принцип пъпната връв е доста еластична и само ако е много стегнато омотана около бебето може да е проблем. Докторът какво каза като видя, не те ли успокои? Онзи ден гледах едно предаване за раждания и едно бебенце се роди с пъпна връв омотана ТРИ пъти около вратлето му. Малко му беше паднал пулса точно преди да се роди, но всичко си му беше наред, не се притеснявай Simple Smile
Моят тервин е 30ти септември и ми се струва че не остана време, хич не сме готови, от една седмица сме в нова къща и още подреждам. Лошото е че ще работя до края та трябва да се стегна тези дни. За самото раждане се подготвям психически, гледам позитивни видеа на youtube, няма да е лесно, но ще мине бързо Simple Smile
И аз съм за 30.09 и съм спокойна, все едно ще се роди след 6 месеца ...Simple Smile)

Иначе лекарката, която ме гледа не каза нищо... Тя съвсем несъзнателно си говореше на детето : " ама си се омотал".. нещо подобно и си продължи прегледа. Аз естествено върнах назад и я попитах, дали това може да създаде проблеми... Тя отговори, че такива въпроси не се задават и че всичко се случва едва ли не...На мен САМО това ми трябва да чуя и филмът е готов:))) Не ми е казала да ходя скоро на специални изследвания... нищо не спомена за пъпната връв повече... Аз и не бях при моята си следяща лекарка, за съжаление . Тя щеше да ми каже нещо по-успокоително, със сигурност.. Та иначе съм на тонове след 2 седмици, ама като се познавам ...може да цъфна и другата още 😃😃😃😃😃😃😃

# 341
Моят термин е 16.09 и вече наистина не остана ...
Вечер спя с възглавница за кърмене.  Не ходя  никъде без нея ! Цяла вечер е между краката ми и ръцете ми -наистина не знам какво щях да правя ако я нямаше!
Сега много чета за раждането , тъй като 2015г бях секцио , а сега се подготвям за нормално... уж не ме подхваща страха ама знам ли...
Относно покупки вече всичко е подготвено на 95%
Даже изпрах и изгладих,че взе да става все по-тежко с тези кг и корем.
По-горе прочетох,че една дама не е купила корито . Това беше най-безмислената покупка при първото ни дете. Ползвахме го към 8-9 месеца малката да си играе в него с вода.
За едно бебе 5 кг му е нужно 2-3 канички  вода-едния държи бебето , други сапунисва и полива точно за 2 мин.
С коритото... леле мале.. то са пълнения разнасяния  на литри вода, после чистене и това всяка вечер... не бих си го причинила.

# 342
На мен пък коритото ми беше най-дълго ползваната бебешка покупка - ползвахме го до 4+ г., много обичаше да се къпе в корито. Когато разбрах, че съм бременна му казахме, че вече е голям и да прибираме коритото и той се съгласи.

# 343
За коритото и аз съм на това мнение. Ти май си от Пловдив, къде си решила да раждаш. Аз родих втората си дъщеря вагинално след секцио, сега пак се надявам да родя така, но Божа работа. Ако искаш, пиши на лично.
Моят термин е 16.09 и вече наистина не остана ...
Вечер спя с възглавница за кърмене.  Не ходя  никъде без нея ! Цяла вечер е между краката ми и ръцете ми -наистина не знам какво щях да правя ако я нямаше!
Сега много чета за раждането , тъй като 2015г бях секцио , а сега се подготвям за нормално... уж не ме подхваща страха ама знам ли...
Относно покупки вече всичко е подготвено на 95%
Даже изпрах и изгладих,че взе да става все по-тежко с тези кг и корем.
По-горе прочетох,че една дама не е купила корито . Това беше най-безмислената покупка при първото ни дете. Ползвахме го към 8-9 месеца малката да си играе в него с вода.
За едно бебе 5 кг му е нужно 2-3 канички  вода-едния държи бебето , други сапунисва и полива точно за 2 мин.
С коритото... леле мале.. то са пълнения разнасяния  на литри вода, после чистене и това всяка вечер... не бих си го причинила.

# 344
На мен коритото с подложка ми беше една от първите покупки, сметнах го за необходимо, защото повече ме притеснява да мия малко бебе под течаща вода, особено ако няма кой да ми помага с придържането.

Общи условия

Активация на акаунт