Разчитане на снимка от ехограф

• 81 977
  • 512
  •   1
Отговори
# 360
Лорейн, на мен това си ми прилича на ембрион. Жълтъчното мехурче изглежда като очертание на кръг (ще пусна примерна снимка от нета). Не ми звучи като много знаеща тази докторка, а и няма размери на сака, ПРМ, нищо или поне аз не виждам на снимката. Моят съвет е да отидеш на опитен АГ с добра апаратура. Няма нужда да чакаш още няколко дни, ако си минала 7 г.с. ще се види каквото и да е. Стискам ти палци да си от кухите яйца , дето са се родили.

п.с. това кръгче прозрачното е жътъчното мехурче, а до него е ембриона, където са мерките на ехографа и пише CRL, отговаря на 6+2

# 361
Здравейте,
Преди 6 месеца имах кухо яйце и се наложи да направя аборт. Сега пак съм бременна, но отново има съмнения за същата диагноза и затова бих се радвала да чуя Вашите мнения.
При забременяването бях с малко по-ранна О приблизително на 12-13 ден (О е следена с лентички, пикът на ЛХ беше на 11ти ден). Имах ЧХГ 100 четири дни преди датата на очаквания цикъл (трябваше да се тествам рано, защото след първото кухо яйце ми установиха нискорискова тромбофилия и при следващ положителен тест трябваше да започна инжекции фраксипарин, както и направих). На 3 дневно закъснение на ехографа се видя плодно сакче с жълтъчно мехурче. Казаха ми да отида отново на лекар след 2 седмици. Междувременно ЧХГ вървеше чудесно, дори се удвояваше за по-малко от 48 часа. И така, на 17ти ден закъснение, или в 6г.с +3дни по календар, отидох на преглед отново (при друго АГ). Очаквах да видя ембрионче и евентуално пулс, но лекарката ме попари като каза, че още не се визуализира ембрионална структура. Беше обаче доста положително настроена, каза да изчакам още седмица и да отида пак и че според нея ще се види ембрион, защото сакчето и мехурчето били с много хубави форма и размери. Като цяло докторката беше мила, но според мен малко немарливо се отнесе, защото прегледът с ехографа беше за по-малко от минута, като дори не измери сакчето и жълтъчното мехурче. И аз много се депресирах, след като преживях веднъж кухото яйце преди само 6 месеца, мисълта че ми се случва отново направо ме смачква. По-долу ще приложа снимка от прегледа и ще съм благодарна да чуя мненията ви каква прогноза да очаквам. Следващия ми преглед е след 5 дни и дотогава ще се поболея.

За мен си изглежда супер сакчето и мехурчето, спокойно ще се види и ембрион със сърчице сигурна съм...търпение

# 362
Здравейте, интересува ме някой има ли запознат какво точно показват размерите в левият ъгъл на снимката? В 7гс съм и вчера бях на преглед и ми дадоха снимка на която видях това size: 1.0mm.. Погледнах снимката от миналата седмица когато бях 6гс и пак същото size:1.00mm.. това е на снимките, който са с измервания на пулса и малко се притесних, да не би това да е размера на ембриона и т.е да не нараства изобщо..

# 363
  • София
Здравейте,
Преди 6 месеца имах кухо яйце и се наложи да направя аборт. Сега пак съм бременна, но отново има съмнения за същата диагноза и затова бих се радвала да чуя Вашите мнения.
При забременяването бях с малко по-ранна О приблизително на 12-13 ден (О е следена с лентички, пикът на ЛХ беше на 11ти ден). Имах ЧХГ 100 четири дни преди датата на очаквания цикъл (трябваше да се тествам рано, защото след първото кухо яйце ми установиха нискорискова тромбофилия и при следващ положителен тест трябваше да започна инжекции фраксипарин, както и направих). На 3 дневно закъснение на ехографа се видя плодно сакче с жълтъчно мехурче. Казаха ми да отида отново на лекар след 2 седмици. Междувременно ЧХГ вървеше чудесно, дори се удвояваше за по-малко от 48 часа. И така, на 17ти ден закъснение, или в 6г.с +3дни по календар, отидох на преглед отново (при друго АГ). Очаквах да видя ембрионче и евентуално пулс, но лекарката ме попари като каза, че още не се визуализира ембрионална структура. Беше обаче доста положително настроена, каза да изчакам още седмица и да отида пак и че според нея ще се види ембрион, защото сакчето и мехурчето били с много хубави форма и размери. Като цяло докторката беше мила, но според мен малко немарливо се отнесе, защото прегледът с ехографа беше за по-малко от минута, като дори не измери сакчето и жълтъчното мехурче. И аз много се депресирах, след като преживях веднъж кухото яйце преди само 6 месеца, мисълта че ми се случва отново направо ме смачква. По-долу ще приложа снимка от прегледа и ще съм благодарна да чуя мненията ви каква прогноза да очаквам. Следващия ми преглед е след 5 дни и дотогава ще се поболея.

За мен си изглежда супер сакчето и мехурчето, спокойно ще се види и ембрион със сърчице сигурна съм...търпение
Има ембрион. Увеличете добре снимката и ще видите. Следете си и ЧХГ.

# 364
Здравейте, ето че и аз пиша в тази тема. Бременна съм в 6гс4дни и бях на първия си ехографски преглед. Докторката каза че не е виждала нещо подобно, има сак но това вътре не е ембрион. Вижда жълтъчно мехурче и може би част от ембрион до него но това голямото не е ембрион. Съмнява се за моларна или частична моларна бременност. Дали някой е минал през това и така ли изглежда в тези ранни седмици? Тя беше доста объркана, затова се допитвам тук…

# 365
И аз не съм виждала такова голямо “балонче”. По принцип ембрион с мехурчето изглежда по съвсем различен начин. Идете на второ мнение, но не се бавете. Ако е моларна бременност, трябва да се прекъсне по-скоро.

# 366
elleonore1, какви са нивата на ЧХГ? При моларната бременност са много високи (в стотици хиляди).

# 367
Здравейте, ето че и аз пиша в тази тема. Бременна съм в 6гс4дни и бях на първия си ехографски преглед. Докторката каза че не е виждала нещо подобно, има сак но това вътре не е ембрион. Вижда жълтъчно мехурче и може би част от ембрион до него но това голямото не е ембрион. Съмнява се за моларна или частична моларна бременност. Дали някой е минал през това и така ли изглежда в тези ранни седмици? Тя беше доста объркана, затова се допитвам тук…

Според мен , друго мнение при доказан специалист,  изглежда много различно от обикновено жълтъчно мехурче и ембрион

# 368
Докторът като се съмнява за морална, не назначили ЧХГ? Аз бих пуснала, защото то ще даде ясна представа, доколкото знам.

# 369
Да, пуснах днес. От 20.01 имам 98 и от 22.01 имам 316 последни

# 370
Ниски са за моларна. Според мен запази час за друг лекар, по възможност с добра апаратура.

# 371
Elleonore, и аз досега не съм виждала такова нещо, определено това не е нормален ембрион. При моларна или частично моларна ЧХГ нивата са много високи, но всякакви случаи на ектопична бременност има, може да е в тръба, яйчник, цервикс. Задължително второ мнение при друг лекар и проследяване и пусни ЧХГ. Някакви ваксини да сте си слагали преди забременяването или тежки лекарства да сте взимали?

# 372
Тетанус си бих в петък, но ме обеди инфекционистката че няма опасност за бебето. Попринцип може да се поставо във всяка гестационна седмица. Гинеколожката каза че не е от това. Иначе забременяването е 2-3 дни предо ову, точно след това на овулацията имах вирус с повръщане и диария, съмнение за салмонела но уж теста беше отрицателен, Чхг от днес е HCG total - (HCG+beta)
21447. Като сметна от 22.01 когато последно е бил 316, днес удвоено излиза да е 19000-20000 . Удвояването по калкулатор е на всеки 47 часа

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 19:05 от elleonore1

# 373
Чхг се удвоява добре. Стискам палци всичко да е наред и просто да не се е видяло както трябва ❤

# 374
Благодаря! Нсмерих след много търсене ехографска снимка приличаща на моята, диагноза choriotic bump, много рядко и не мога да намеря как се превежда на бг. Въпреки по-голямага надежда ако е това, в 6+4 не се чу пулс, a на същия ехограф в 6+6 се чу с предната ми бременност… днес съм на второ мнение

Общи условия

Активация на акаунт