Разчитане на снимка от ехограф

• 81 944
  • 512
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте. Накратко.. имам положителен уринарен тест за бременност. Днес ми беше първия преглед при лекар, който доста ме притесни. Проблема според моят лекар е, че ако това на снимката е плоден сак, то не би трябвало да е в такава форма. Каза,че заради това не може да потвърди бременност и да отида след седмица. Бихте ли ми дали мнение? Дали е възможна късна овулация и бременността да е в по-ранен етап на развитие. Благодаря предварително!

В коя г.с. се водите по ПРМ? Виждам че док е изчислил 6+2 г.с., но за тази седмица би трябвало да се види добре оформен плоден сак и жълтъчно мехурче. При дори на 1-та бременност се видя и ембрион, макар че в повечето се случаи се вижда след 6+4. Възможно е да е кухо яйце. Но да, сака не трябва да е сплескан, обикновено това значи че се деформира. Отидете на още едно мнение след 3-4 дни, ако и тогава не се вижда ембрион може да е кухо яйце. Кога ви е била датата на последната редовна менструация, колко дни ви е цикъла обикновено и кога е била овулацията?

# 391
Здравейте. Накратко.. имам положителен уринарен тест за бременност. Днес ми беше първия преглед при лекар, който доста ме притесни. Проблема според моят лекар е, че ако това на снимката е плоден сак, то не би трябвало да е в такава форма. Каза,че заради това не може да потвърди бременност и да отида след седмица. Бихте ли ми дали мнение? Дали е възможна късна овулация и бременността да е в по-ранен етап на развитие. Благодаря предварително!

В коя г.с. се водите по ПРМ? Виждам че док е изчислил 6+2 г.с., но за тази седмица би трябвало да се види добре оформен плоден сак и жълтъчно мехурче. При дори на 1-та бременност се видя и ембрион, макар че в повечето се случаи се вижда след 6+4. Възможно е да е кухо яйце. Но да, сака не трябва да е сплескан, обикновено това значи че се деформира. Отидете на още едно мнение след 3-4 дни, ако и тогава не се вижда ембрион може да е кухо яйце. Кога ви е била датата на последната редовна менструация, колко дни ви е цикъла обикновено и кога е била овулацията?

Аз винаги съм била с нередовен цикъл, а с първото ми дете беше доказана късна овулация. В случая сега, на 15.02 беше последния ми цикъл, който просто беше по-кратък и по-оскъден от друг път. Но това ми се случва често. Доктора реши да не обърне внимание на това и прие за последен цикъл 22.01. На 05.03 направих първия си тест - отрицателен. На 07.03 вече видях положителен тест с по-бледа втора черта.
Мисля си две неща- дали е възможно това около 15.02 да е било имплантация. Или е било цикъл и съм забременяла след това и е все още много рано. Утре съм на второ мнение, интересно не намирам особено много теми по този мой казус. 🤷🏼‍♀️

# 392
Лео97, ако броим ПРМ 22.01, вероятната дата на зачеване е 05.02 и реално на 15.02 може би е било имплантационно кървене ( т.е. 10 дни след овулация). Най-добре си пуснете кръвен тест за ЧХГ и прогестерон, защото така само гадаем.

# 393
здравейте и от мен. Резултата ми на ден 14 след ЗЕТ е 1600чхг , 22 прогестерон и това малко сакче. Как ви се струва? Имам едно кухо яйце и много ме е страх... тази снимка е ден 15 след зет, тоест 4г.си 5/6 дни.

# 394
Супер е! Честито!
След две седмици за сърчице! 🍀

# 395
ох, чул ви БОГ!♥

# 396
март 2025, 20:54 ч.
Здравейте, момичета!Толкова съм объркана, моля за мнение.Пета бременност ми е, първата ми е успешна с прекрасно почти 9 годишно момче, втора-спонтанен аборт, трета-кухо яйце, четвърта-спряла сърдечна дейност - излезе тризомия 14.Всички бременности са ми от един и същи партньор. Сегашната-ПМЦ 31.01-направих 2 теста на 2 март и един на 3-всички с бледа черта, но положителни, на 4 март направих кръвен, понеже на 5 март ми предстоеше една манипулация и исках да кажа на лекаря със сигурност дали има бременност. На 12.05 бях на преглед в Селена при доктор Ставрев и видяхме плоден сак, като ме викна на пулс на 20 март. Вчера прокървих след тоалетна и ходих до АГО в нашата болница-видяха плоден сак, но без жълтъчно мехурче. Предполагат, че е кухо яйце.Качвам снимки и от двата прегледа, при д-р Ставрев се вижда нещо в сака, а сега нищо... Може ли да няма вече жълтъчно мехурче.. Първите 3 снимки са от Ставрев, последната от днес...За сега нямам кървене..

# 397
Здравейте, момичета!Толкова съм объркана, моля за мнение.Пета бременност ми е, първата ми е успешна с прекрасно почти 9 годишно момче, втора-спонтанен аборт, трета-кухо яйце, четвърта-спряла сърдечна дейност - излезе тризомия 14.Всички бременности са ми от един и същи партньор. Сегашната-ПМЦ 31.01-направих 2 теста на 2 март и един на 3-всички с бледа черта, но положителни, на 4 март направих кръвен, понеже на 5 март ми предстоеше една манипулация и исках да кажа на лекаря със сигурност дали има бременност. На 12.05 бях на преглед в Селена при доктор Ставрев и видяхме плоден сак, като ме викна на пулс на 20 март. Вчера прокървих след тоалетна и ходих до АГО в нашата болница-видяха плоден сак, но без жълтъчно мехурче. Предполагат, че е кухо яйце.Качвам снимки и от двата прегледа, при д-р Ставрев се вижда нещо в сака, а сега нищо... Може ли да няма вече жълтъчно мехурче.. Първите 3 снимки са от Ставрев, последната от днес...За сега нямам кървене..

Според мен може на ехографа от вашата болница просто да не се вижда. Не мога да преценя по снимката, но на Сраврев апаратурата е на космическо ниво. Свържете се с него и ако се налага още утре идете пак да ви прегледа.

# 398

Според мен може на ехографа от вашата болница просто да не се вижда. Не мога да преценя по снимката, но на Сраврев апаратурата е на космическо ниво. Свържете се с него и ако се налага още утре идете пак да ви прегледа.
Много се надявам, всичко да е наред, но се породи онова съмнение,че може да се повтаря всичко... Днес съм в 6+2 гестационна седмица. Ако не кървя до 20 март ще изчакам прегледа при него, за да е минало малко време и да съм по-напреднала.Вчера след като позвъних 2 пъти на доктора ми върнаха обаждане, мисля че беше д-р Шентова. Каза ми да пия Утрогестан 2 таблетки по 100 мл и витамин ц 1000 мл и или да отида при тях да ме погледнат или да отида в нашата болница. Нямаше как да пътувам и предпочетох нашата болница за всеки случай...

# 399
По-добре го слагай вагинално. Орално може да ти стане лошо, а и е по-ефективен вагинално.

# 400
По-добре го слагай вагинално. Орално може да ти стане лошо, а и е по-ефективен вагинално.
Да и аз прочетох на доста места, че може да ми стане лошо, но и двамата доктори ми казаха, че докато кървя трябва да е през устата. За сега не ми е станало лошо, дано не кървя повече, само вчера да е било и да изчакам прегледа на 20 март.

# 401
И аз прокървих два пъти, но ги слагах вагинално. Обаче не се виждаше отлепяне. Уж беше от полип, който после изчезна.

# 402
здравейте, днес бях на преглед, точно 6та седм. Това е снимката, видяхме и сърчице, едва се долавяше, но лекаря каза, че е рано. как ви се струва? след една извънматочна и едни кухо яйце за пръв път виждам ембрионче.

# 403
Здравейте,
Според вас тук вижда ли се ембрион?

# 404
Ясно видим ембрион , все още не .

Общи условия

Активация на акаунт