Разчитане на снимка от ехограф

• 81 977
  • 512
  •   1
Отговори
# 375
Eleonore1, доколкото успях да намеря информация, това е вид хематом, но от вътрешната страна на плацентата. Доста рядка патология и се случва при 0.4-0.7 % от бременностите в първия триместър. Възможно е да се получи и кървене. Но щом не се чува пулс в 6+4.....Днес какво казаха?

# 376
Насочиха ме към аборт за съжаление, също не се чу пулс. Някакъв хематом мисля че каза, и малко отлепване от външната страна. Освен тази кръгла маса, не се вижда ембрион… жълтъчното мехурче се е “смачкало” каза

# 377
Здравейте и от мен. Днес бях на първия си преглед в точно 5 седмица. ЧХГ 8000. Видя се плоден сак в матката и в него нещо, което лекарят нарече жълтъчно мехурче, до което ще се развие ембриона. Вика ме след 10-на дни да установим ембрион и пулс. Още преди ехографа каза “не очаквам нищо освен плоден сак да видим днес”, затова не ме притеснява липсата на ембрион към момента, а формата на това тяло в сака, не трябва ли да е като мехурче? Или още не се е развило?

# 378
Здравейте! В 8 седмица съм и миналата седмица влязох в болница за следене поради кървене, казаха, че е хематом, но когато попитах от какво се образува, тъй като 2 дни преди това бях на преглед и нямаше нищо, ми казаха, че се получава в следствие на отлепяне, но отлепяне не е имало нито при последния преглед, нито при приемане в болницата, нито на прегледа преди изписването. Странно ми се вижда. Жълтъчно мехурче поне аз не мога да определя дали виждам, но всичко си е наред, има си и пулсче и си расте. Ако някой разбира повече нека сподели, благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 21:23 от Hris98

# 379
Ако има отлепяне, възможно е прогестерона да е нисък. Изследвайте го. По снимката не съм спец и не мога да се изкажа.

# 380

Днес бях на преглед, според последен МЦ би трябвало да съм в 6г.с и 2 дни. Но за жалост в сака не се вижда нищо , освен ембрионален полюс както се изказа лекарката. Вика ме пак на преглед след 10 дена да видим има ли нещо или е кухо яйце.

# 381
Здравейте, 20 дни след замразен трансфер съм. Вчера бях на преглед  в 5+3 гс и репродуктивния каза, че очакваме просто сакче в матката и това и видяхме. Но при ЧГХ 5000 миналия петък очаквах и жълтъчно мехурче поне... Вярно е, че той не ме натисна за да не кръвна и не се е мъчил да намери каквото и да е, освен това съм с обърната матка, но нормално ли е или да се приготвя за лоша развръзка?

# 382
Аз съм с обърната матка и точно на 5000 чхг отидох на преглед и през корем не се виждаше нищо...с вагинален се видя сакче и малката точица...след 10 дни чухме и пулс

# 383
Здравейте мами имам 12 дни закъснение, преди 3 дена бях на генеколог, казаха ми, че имам леко отлепяне на плодния сак и пия дуфастон и нош па, мин петък пуснах чгх беше 2138, след два дена пуснах друг беше 8334, лекарката ми каза че съм в 3 или 4 г с не е ли странно да съм в таи седмица с толкова високо чхг?
Прикачвам и снимката…

# 384
  • Варна
3-4 г.с. е преди закъснението, 12 дни закъснение е някъде 6-та.

# 385
Здравейте, 20 дни след замразен трансфер съм. Вчера бях на преглед  в 5+3 гс и репродуктивния каза, че очакваме просто сакче в матката и това и видяхме. Но при ЧГХ 5000 миналия петък очаквах и жълтъчно мехурче поне... Вярно е, че той не ме натисна за да не кръвна и не се е мъчил да намери каквото и да е, освен това съм с обърната матка, но нормално ли е или да се приготвя за лоша развръзка?

И аз съм след инвитро. Бях със същите очаквания като вас, тъй като в същият период ми беше първият преглед, бях си с високо чхг и бях убедена, че трябва да видим ембрион.. е не видяхме.. аз бях супер объркана, а доктора ми се изсмя и каза, че точно това, което трябва да видим в този период е сакчето. На следващата седмица ходих отново и вече имаше и ембрионче, а след няколко дни вече и пулс Simple Smile Така че спокойно, всичко е в реда на нещата.

# 386
Здравейте. Накратко.. имам положителен уринарен тест за бременност. Днес ми беше първия преглед при лекар, който доста ме притесни. Проблема според моят лекар е, че ако това на снимката е плоден сак, то не би трябвало да е в такава форма. Каза,че заради това не може да потвърди бременност и да отида след седмица. Бихте ли ми дали мнение? Дали е възможна късна овулация и бременността да е в по-ранен етап на развитие. Благодаря предварително!

# 387
И според мен формата е неправилна. Не мисля, че става въпрос за късна овулация. Все пак не съм лекар. Той най-добре знае какво вижда. Изчакайте до другата седмица.

# 388
Здравейте,имам нужда от съвет ,на 10ти бях на преглед с ЧХГ 3120 ,при ехографския преглед се видя плоден сак с размери 9мм и по ехограф отговаря на 5с+5 дни ,но нищо не каза дали се вижда нещо вътре ,каза ми само ,че всичко ми е наред и да ида чак след 3 седмици да видим дали нещо се е развило ,аз се притеснявам доста понеже гледам ,че при повечето жени в 5та седмица вече има поне жълтъчно мехурче ,рано ли е при това чхг да се види нещо вътре или се касае за кухо яйце,прикачам и снимката

# 389
Здравейте,имам нужда от съвет ,на 10ти бях на преглед с ЧХГ 3120 ,при ехографския преглед се видя плоден сак с размери 9мм и по ехограф отговаря на 5с+5 дни ,но нищо не каза дали се вижда нещо вътре ,каза ми само ,че всичко ми е наред и да ида чак след 3 седмици да видим дали нещо се е развило ,аз се притеснявам доста понеже гледам ,че при повечето жени в 5та седмица вече има поне жълтъчно мехурче ,рано ли е при това чхг да се види нещо вътре или се касае за кухо яйце,прикачам и снимката
При мен в 6та седмица се видя съвсем леко нещо като мехурче,но ми казаха да изчакам,защото може да е била късна овулацията. В 7с и 3 дена по МЦ вече се видя жълтъчно мехурче и ембрион с пулсации. Отговаряще на 6г.с. и 3д. Реално 1 седмица разлика, а ме бяха наплашили че може да е кухо яйце. Затова бъдете позитивна и не се притеснявайте, не при всички е еднакво.

Общи условия

Активация на акаунт