Извара, сол на вкус и олио или зехтин малко и се разбърква да стане хомогенно, пък може и с блендер ако искате по-гладко да е. Малко на око слагам зехтина, то зависи и изварата дали е по-суха или по-мазничка. После наситнен кромид и червен пипер, плюс доволно количество нарязани черни маслини. Ако има време и да се охлади хубаво в хладилника преди мъжкото парти - още по-добре, само да не е много дълго де, че с лука няма да е много добре. Според мен носи и пресен магданоз, макар че по принцип рецептата я знам без.
В солен кекс/мързелива баница също съм слагала и чаша извара освен каквото имаше в рецептата, много добре става.
Разновидност на салата Снежанка с блендирана до гладкост извара вместо цедено мляко също съм опитвала на гости, хубава беше.
Ако трябва да е по-джиджано партито, такава салата или разядката могат и да се желират за по-ефектно поднасяне.
Аз бих си я изяла с лъжицата, много обичам извара а пък домашна изобщо не бих я дала на другите