Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 187
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Е как така на един месец? 5-6гс, ако е бил първият преглед значи си във втори месец вече.
Пий лекарствата и възможно най-много почивка. Обилно кървене не е ок.

# 196
Здравейте, кога изчезна при вас сутрешното гадене и повръщане. Вече съм 14+ 2г.с. И все още ми се гади и имам чувствителен стомах. Освен плодове и зеленчуци всичко ми предизвиква киселини и гадене и съответно повръщане 😩

# 197
При всеки е различно, при мен спря около 12та седмица. Някои жени никога нямат, а други имат до края на бременността. Строго индивидуално е. Дано скоро да мине и при вас.

# 198
При мен спираше около 17/18 седмица. Различни е при всеки наистина. Търпение, и това ще мине Simple Smile

# 199
Както са написали и преди мен- строго индивидуално е. С първата ми бременност ми се гадеше и повръщах от ден първи до ден последен. И не само сутрин- цял ден. Нещо не помагаше, какво ли не пробвах.
С втората- броени пъти ми се е гадело, даже не съм повръщала.

# 200
  • София
Напълно индивидуално е. На мен до 4м само ми се гадеше, през целият 4ти повръщах по няколко пъти на ден. Някъде към 5м отшумя всичко.

# 201
Здравейте,
Някой чувал ли е следното - ако през бременността пиеш против колики лекарство, после бебето няма да има 🙄
И още едно питане - от къде купувате за раждането нощници с копчета и какви точно превръзки за след раждането трябва да се купят?
Благодаря предварително!

# 202
Това за коликите за първи път го чувам. Искате да пиете лекарства по време на бременност без причина? И това за първи път чувам 😃
Нощници има в повечето магазини за бельо, аз взех от Илиенци в Пловдив за по 20лв бройката.
Превръзки има на Канпол за родилки, също в аптеката сигурно има и други марки.
При мен не бяха много необходими, успешно се спрявах с нощни превръзки.

# 203
Здравейте,
Някой чувал ли е следното - ако през бременността пиеш против колики лекарство, после бебето няма да има 🙄
И още едно питане - от къде купувате за раждането нощници с копчета и какви точно превръзки за след раждането трябва да се купят?
Благодаря предварително!

Това за 1ви път го чувам за коликите. Мисля, че не е така. Иначе за превръзките - има на canpol в Лили, а моите ги взех от ozone. По-добро качество бяха, по-меки и големи, но мисля, че всеки вид за родилки става. Ако имате бебе борса в града там със сигурност ще имат не масо превръзки, но и всичко останало от списъка за родилното. 😊

# 204
Много благодаря
Аз също се изсмях, но една мама ми твърдеше, че при нейното бебе действало - нямало колики 😁 Затова и питам тук, но явно нещо се е избазикала
Благодаря, ще проверя в лили и онлайн

# 205
  • София
Много благодаря
Аз също се изсмях, но една мама ми твърдеше, че при нейното бебе действало - нямало колики 😁 Затова и питам тук, но явно нещо се е избазикала
Благодаря, ще проверя в лили и онлайн
То може да е нямало колики, но това не е поради факта, че тя е пила нещо си по време на бременността. Все едно да се каже, че ако майката пие болкоуспокояващи по време на бремнността, после детето няма да го боли никога нищо.
Ами лекарката ме прегледа видя го на ехографа и ми каза на един месец е това и бяха думите.
Да не би да е на 1 месец от закъснението? Иначе първи месец е до датата на М. (тогава няма как да види каквото и да е на е-ф), след закъснение е 2ри месец и т.н.

# 206
Здравейте, дами! От два дена ме боли една-две педи под гърдите( мисля, че е стомаха). Дали е възможно да се усещат там контракции,
че взех да се притеснявам ?

# 207
Здравейте, дами! От два дена ме боли една-две педи под гърдите( мисля, че е стомаха). Дали е възможно да се усещат там контракции,

Каква е болката? Постоянна? На периоди?

# 208

Ако ви боли стомахът, не са контракции.
Усещате ли втвърдяване заедно с болката?

# 209

Болка ли е или напрежение като преди цикъл? На периоди ли? Ако не, може и да са киселини или бебока да е натъртил гръдния кош с ритане. Иначе относно болката, при мен беше все едно ми идва цикъла, една болка/изтръпване и втвърдяване от гръдния кош до колената.

Общи условия

Активация на акаунт