Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 47 013
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Майко, какви работодатели има…полика на фирмата било. Чувам някой искат пък майката да си плаща здравните осигуровки. Аз съм по принцип много търпелива, но когато става въпрос за правата ми съм безкомпромисна. Тоя си е за сигнал в инспекцията, стига да не си подписала вече фиш, че си взела парите. Защото те по закон са си ги начислили, въпреки “политиката им”.
Една колежка е още по зле, не можа да отиде на борсата защото се е подписала на някакъв документ (какъв точно незнам) и няма борса.... Жената се отказа   да се занимава каза ми,, Господ гледа "

# 166
Естествено, че всеки си има мнение, а и впечатление, така че най-важно е да изберем мястото, където ще сме спокойни 🍀 Все пак крайната цел си заслужава каквото и да струва. Аз например само веднъж съм лежала в патологична в хирургиите и никога повече не искам да си спомням за това, имаше толкова потресаващи неща, че даже не искам да ги разказвам, за да не разстроя някой. Но това съм видяла аз, друг е видял друго. Само да кажа за неонтологията, защото се повдигна въпроса, в Пловдив сме облагодетелстване в това отношение. В хирургиите има, но и в Селена направиха голямо отделение по неонатология, имат си всичко и спасяват бебета по 600/700гр.,също така и в окръжна болница има много добри специалисти неонатолози. Нашата педиатърка работи там в това отделение и и имам пълно доверие. Така че мисълта ми е, че не дай си Боже да ни трябва неонатология, в Пловдив няма проблем. А болници много, лекари много и изборът си е на всяка от нас 🍀
Извинявам се за неподготвеното изказване, не бях запозната, че и в Селена са направили! Много се радвам за което
😁😁😁

# 167
И аз днес правя обременяването, чакаме с ММ за последното взимане. Излезе ми резултата на гладно 5,2😞 ще се побъркам докато излезе всичко. Но и аз съм си виновна, хапвам доста, позволявам си и шоколад, сладолед, бисквити... Ще трябва да ги забравя.
Хемоглобинът ми също продължава да пада, въпреки желязото.
След изследването сме при АГ, дано поне бебка е ок💗

# 168
  • София/Севлиево
Добре де какво закусвате при наличие на ГД?Мен Вецев ми спести обременяването,обаче ме сложи на диета.И със закуската виждам голям зор-само мляко с овесени ядки цяла седмица вече.Преди си хапвах сандвичи,плодово мюсли,банички.Бял хляб не ям,намерих си един много черен,ама горчи.А ако не ям хляб все едно нищо не съм яла.И кръвното ми е все около 100/60-с айрян не се вдига,кафе не пия,сега и сладко като не ям съм като ударен самолет.То вярно,че до 1.10 остана малко,ама ми се струва цяла вечност...

# 169
Аз горе-долу от началото закусвам само кисело мляко с овесени ядки. Режа си на ситно вътре 2-3 фурми, 1 синя слива и 1 праскова. Можеш каквито плодове искаш да сложиш. Можеш и ядка някаква да сложиш. Става си доста обилно количество и засища. Бъркани яйца със сиренце. Малко бекон. Доматки. Ей такива неща.

# 170
  • София/Севлиево
Док каза никакви плодове,но ще слагам по мъничко.Яйца на закуска не мога да ям,а към доматите имам алергия и от около година не ги ям,пък много обичам,а и картофи,които също не ям...

# 171
Аз си взимам ръжен хляб с квас, но мисля че и хляба "Вита" също става. От него си хапвам по 1-2 филиики. Тази сутрин си правих така сандвич с шунка и кашкавал, малко маслини, може и зеленчуци някакви.
Иначе също може омлет със сирене и някакво месце вътре, английска закуска също може.
Аз изчетах целите теми за ГД и там много неща отричат, дори и киселото мляко с овесени ядки, та даже като цяло млечните продукти, но на който му понася добре организма може да си ги яде. Аз лично не харесвам овесени ядки и няма да пробвам дали ми дигат захарта.
Ели, може да се консумират всякакви зеленчуци, след като си алергична към домати. Прясна чушка съ сирене и някакъв протеин.
Скоро ми казаха(незнам колко е така), че 2 обезсолени маслини на гладно с костилката ги гълташ и свалят захарта, не съм пробвала, но си хапвам маслини на закуска или в салатка.
Аз мисля тези дни да пробвам да си направя кето кекс или нещо подобно за закуска с кисело мляко.

# 172
  • омъжена
Аз два дена си правих 2л вода с лимон и сложих мед и джинджифил. Единия път само вода с лимон . И цял ден контракций. Просто на мен цитрусите не ми понасят и грейпфрут същата работа . Иначе четох ,че е супер полезна за сърцето за много работи вода с лимон

# 173
  • София/Севлиево
Кето храненето не е ли противопоказно за бременни?Знам уникално вкусна рецепта за питки,но мислех,че не може да ги ядем...

# 174
Има на Вита един хляб, на който си пише нисковъглехидратен, аз взимам от него. Плодове по-добре да са малини, къпини и боровинки, такива препоръчват дори за кето режим, по-нисък е гликемичния индекс. Аз нали пия и притеин и си бъркам кисело мляко, доза протеин ванилия и плод и става като коремче, много вкусно. Има и нисковъглехидратно сухари от елда, сладам тахан и мед отгоре и пак някоя Малина, също става супер. Може да си правите палачинки, овесени ядки (аз взимам без глутен), яйце и слагам или кокосово или бадемово мляко, също е чудесна закуска. Правя за мен и децата и пълнозърнести питки с кисело мляко, пълнозърнесто брашно и сирене. Има много варианти за закуски. Може да си правите кето закуски, идеята е че не е ок да го спазвате стриктно, защото е много високо мазнинно и тн.

# 175
Може би не се изразих правилно , самото хранене за кето режима е нисковъглехиратно, което при нас е ОК, но е високо мазнинно, но може да се отсеят някакви рецепти, които да са подходящи.
bubamara9, може ли да пишеш някоя рецепта за палачинки с оринтировачни пропорции и за тези пълнозърнести питки, може и на лично, да не занимаваме тези които могат да си хапват нормално неща с бяло брашно  Wink

# 176
Мале колко момичета вече имаме с ГД.. аз само отлагам обременяването ама ще ида тази седмица, най-вероярно имам и аз. Само не знам какво ще ям ако излезе наистина, аз месо не мога да ям и яйца почти под никаква форма, само сирене и кисело/прясно мляко..

# 177
Толковя много момичета ли сте с гестационен диабет? Аз питах моята ендокриноложка дали да пускам, тя ми погледна глюкозата в изследванията от АГ, че е 5.06 и каза, че е ОК и няма нужда. А аз вече нищо не си пускам на своя глава, защото в толкова филми се вкарах от самоназначени изследвания, че...

# 178
Моята глюкоза на гладно беше 4, но после на 60-тата мин много се покачи, аз никакъв хляб не ям, нито картофи и ориз, въпреки че док каза, че може два пъти в седмицата, но все пак не било ок. Най-голямата ми мъка са плодовете и си хапвам по 1 праскова на ден или по 1 парче пъпеш например. От дневника, който си водя за измерване на захарта, до сега над 6.3 не съм я вдигала, дори и вечер след хранене. Много съм скарана с месото, просто едвам го преглъщам, освен ако не е кебабче 😆, главно ям домати, краставици, сирене и ядки. Голям глад общо взето. А и кафе започнах да пия, въпреки че не е препоръчително, но ми държи ситост.

# 179
И аз така... вкарах се в такива филми с всички изследвания и прегледи, които направих, без да има реална нужда. И сега за този гестационен диабет стоя и се чудя да го правя ли или не? Захарта ми е 4.09, качила съм 7кг, нямам инсулинова резистенстност или поне не знам да имам.
Моята АГ е много стриктна с всичко, обаче като я питах за натоварване с глюкоза и каза, че няма нужда.
Момичета, какви са били предпоставките да се изследвате?

Общи условия

Активация на акаунт