Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

🧟 The Walking Dead Universe: BG-Mamma Loves Zombies - тема 25 🧟

 • 5 262
 • 174
 •   1
Отговори

Анкета

Харесва ли ви експанзията на любимия сериал в една огромна свързана Вселена?

Опции:

# 165
 • София
 • Мнения: 14 741
Fear the Walking Dead
7.1 ''The Beacon''

https://www.imdb.com/title/tt13583628/

Много добро начало!

Скрит текст:
Първо, страхотна сценография и операторска работа в епизода.
А че Колман Доминго е голям си го знаем. 🙂
Толкова реално бе всичко, сякаш гледахме филм за постапокалипсис след ядрена война (примерно).

Официално, Виктор Странд се превърна в злодей. И причината за шокиращия край според мен е, че той с тази си постъпка окончателно скъса с Алиша и миналото си/им. Не иска заради него да пострада и Алиша и също така да бъде спрян от нея, което ще доведе до конфликт. И се обгради със зомбита благодарение на този 'маяк' така че никой да не проникне в сградата му.
И така, имаме си поредния луд в този луд свят, който ще съгражда нещо ново. Нов свят, пък бил той и в периметрите на една сграда (много голяма)...
Но пък всичко това бе толкова находчиво и крайно любопитно. Как ние хората сме способни от нищо да направи нещо и то в такъв свят и при такива екстремни условия. И това си е така, за мен няма грам измишльотина тук, поне не и в това направление.

Какво е станало с Алиша и хората в бункера? И кой/какво е това 'Падре' Физическо лице (някое побъркано отче), някакво място или идея? Общо понятие за нещо много опасно и фатално? Явно около него ще е фокусът + новия Странд + оцеляването на нашите хора и новата порция връзка с СРМ в един момент.
Разбрахме, че в бункера е имало 128 човека с припаси за 10 години напред.

Алиша е искал да се пожертва за всички останали? Но Уил е попречил на това? Защо? И свързано ли е с 'падрето'

И кои са тези 'Преследвачи' дето събираха кожите на зомбитата. Свързани ли са с 'Падрето' или са някакви случайни откаченяци.

Шокиращ край. Така 'изграждаха' образа на този Уил все едно ще е нов герой със значение за този сезон, а бе убит в края от Виктор. 'Три пъти за щастие' не успя, но четвъртия опит бе фатален. Това си бе класически малък 'wtf' момент.

Сега, не знаем колко дни са изминали от ядрените детонации (защото не бе само една), споменаха се 50 дни. Това ли е засега, 50 дни? Явно говорим за големи разстояния, защото радиацията трябва да е навсякъде, а има места на които спокойно си ходят без костюми и противогази. Като въображаеми зони. Хоп тук има радиация, хоп скачам от другата страна и вече няма? 😮
Надявам се да бъде обяснено по-добре или да бъде обяснено тук в темата от някой ядрен физик (ако има). 😉
-
8.5


промо за епизод 2

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 10:48 от Diavolo

# 166
 • Мнения: 4 789
Още един сериал от вселената ще излезе през 2022 година.
https://deadline.com/2021/10/tales-of-the-walking-dead-anthology … OlbLp8DSZQp1MB86Y

# 167
 • София
 • Мнения: 14 741
Ахам, вчера гръмна новината. Мии, супер 🙂
Ще са само 6 епизода за този 1 сезон, който ще е пробен...

Ще видим истории от миналото на обичани герои (Губернатора и Ейбрахам са на 90% сигурни), както и нови такива, свързващи, пояснителни относно самите сезони и т.н.

още по темата:
->ЦЪК<-И сега за голямата новина от понеделник (реално е неделя вечер американско време)

Официално от Скот Гимпъл
CRM и Commonwealth се знаят едни други.

Нещо, което бе логично, но вече го знаем и официално и то от човека, който е пословичен, че никога не издава нищо и само мънка и отклонява въпростите. Най-важния човек по веригата, самият Скот Гимпъл.
Сега, разсъждавам си на глас. Това какво значи? Че работят заедно и имат някакво сътрудничество или просто едните знаят за другите и толкоз. И не се закачат.
Аз много отдавна бях писал, че очаквам сблъсък между двете общности, неминуемо ми е... Но това нещо (ако ще се случи), ще стане във филмите (или сериала) за Рик Граймс и неговия път.
Какво имаме до момента?
Commonwealth разполага с около 50 000 човека, СРМ имат около 200 000. Commonwealth имат въоръжени сили и работеща доктрина, но не знаем реално с какво разполагат. Предполагам тепърва ще ни го разкриват по малко. СРМ обаче имат хеликоптери и със сигурност чисто военно превъзхождат и то с много. Не знам как ще го разкажат, че да имаме равностоен конфликт и да стои убедително.
От публикувани вече кадри в нета има сцена в която Розита и Деръл сякаш са на обучение при Мърсър. Т.е. явно ще стават войници. Имаме и кадър в който Деръл се промъква в някакво помещение в Commonwealth. Дали ще разбере за някоя важна тайна? А не е ли възможно Джейдъс да се появи в Commonwealth, като важна клечка от СРМ. И Деръл да я види? Или Маги? И да се навържат някои неща... Или ще им попадне някакъв документ или тайна. Или ще чуят някакъв важен разговор.
А възможно ли е СРМ да имат свой човек вътре в Commonwealth? Ланс Хорсби?
И разбира се най-големия въпрос е кога и как ще се разберат за Рик. От Джудит или ще има някаква подсказка в Commonwealth. Кога, не ние зрителите ще разберем, а Деръл, Керъл и Маги. И как.

Simple Smile

# 168
 • Мнения: 21 669
Изгледах вчера 3 епизод.
Интересен беше, ама горе-долу.
Хареса ми тия двамата как се заиграха с нашите, ама така им се пада.
Дяволо, определено мисля, че СМР и Commonwealth ще нападне. Само изчаква.
Но ще видим дали въобще теорията е вярно.
То пък каква друга причина може да има. Не виждам.

На Фиъра не съм гледала. Днес сигурно ще зяпам. Сега по Анатомията се заплеснах Grinning

# 169
 • София
 • Мнения: 14 741
WD, 11.09
Exclusive Sneak Peek Season

Гейбриъл тотално ще превърти. Най-вероятно ще убие божи служител и това окончателно ще го тласне към 'лудостта'
Той ли ще играе ролята на Дуайт от комикса? 🙂

# 170
 • Мнения: 21 669
Мисля, че няма да лудне.

# 171
 • Варна
 • Мнения: 31 258
Той си беше нестабилен още като го срещнаха за първи път.

# 172
 • Мнения: 21 669
Е, после стана стабилен. Израсна. Стана мъж.
Иначе си беше егоистичен пикльо.

# 173
 • Мнения: 21 669
Изгледах 1 епизод на Фиъра.
Скрит текст:
Хареса ми. Финалът ме втрещи. Странд определено е лош.
Но защо? Защо се обърна срещу Морган,така и не разбрах?
Колкото до радиацията.
Измислена работа. По-скоро недомислена.
Значи Уил излиза от бусчето с противогаз. Ама оставя вратата отворена. После като се прибира вътре е без противогаз. Смешно е.
А сградата на Странд? Значи те излизат с маски. Долу има радиация, ама горе на покрива няма и си садят разни неща. Смях в залата.
Дадоха, че животните измират. Имаше риби, други животни.
Но на конете нищо им нямаше. Отново смях в залата.

# 174
 • София
 • Мнения: 14 741
The Walking Dead: World Beyond
сезон 2, епизод 4, ''Family Is a Four Letter Word''
https://www.imdb.com/title/tt15325068/

Това бе най-добрият епизод дотук!

Скрит текст:
Възелът се затяга, а и време за излишни пълнежи няма.
Добре подготвиха почвата за предстоящите драми и обрати.
Хареса ми, че най-накрая имахме добре дозиран, заснет и изигран от актьорите епизод. Не прекалиха в нито една насока, не пресилиха нещата, както имат навика. Имаше и леки изненадки.

Акцентите:

В Периметъра не е имало кръвопролитие от основаването си!
Сериозно постижение, браво на Индира и компания! За съжаление струва ми се, че този мир няма да просъществува дълго...

Индира страда от остра бъбречна недостатъчност? На диализа е, а Аш излъга Елтън, че тя е болната. Но никой друг в Периметъра не знае, само в семейството. Явно се опасяват, че ако се разбере ще оспорят лидерството и.

Хареса ми, ‘’Парада’’ – учебното заведение, което децата са спретнали, за да тренират за бързина. Умно са отстранили зъбите от зомбитата.

Денис не знае за името Хък, че е на Дженифър и не знае, че Сайлъс е част от групата с която е дошла Хоуп. Сайлъс и той не знае, че Денис и Хък са гаджета. Какво ли ще стане когато и двете страни разберат, кой-кой е, хаха.

Тройния възел между Дженифър, Филикс и Пърси бе разплетен много умело. Никой не пострада, а и бе безумие наистина някой да бе предприел нещо. Ако се бе случило нещо с Дженифър, всички в Периметъра подписваха смъртната си присъда.

Хоуп разбра за Уил и истината около СРМ. Все пак се върна заради баща си, а и е дала обещание. И тук разговорът между сестрите мина добре, без излишни патоси и глупости. Според мен Хоуп е права да отидат всички в СРМ, защото иначе рискуват много. Най-вероятно ще измъкнат Хоуп и Лео, ама като на филм. На Уил вече му светна как да ги измъкне, но е твърде рано в сезона, така че ще се объркат нещата...
Дано има някакъв по-различен и реалистичен изход.

Хоуп обаче все още не знае, че тяхната Хък ги предаде и че се превърна в убиец!

Елтън почти си призна, че харесва Аш, а Айрис и Пърси се целунаха ако не се лъжа за първи път.

Дженифър прогледна за майка си и че най-вероятно е лъгана и Филикс е прав в случая. Ретроспекцията как собствената и майка хладнокръвно я държи, докато и чупят ръката (част от прикритието и, когато се внедри в Колония Кампус) бе брутално откровена и не случайно дадоха кадрите един след друг. Това е което се случва в главата на Дженифър и че все повече се осъзнава какво представлява майка и...
-
8.5


промо за епизод 5

Общи условия

Активация на акаунт