ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 598
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Коралче, съветвам те да увеличиш храната през тези първи 2 седмици, които отбелязваш като критични. Ако не гладуваш, шансът за провал намалява. По-добре успешна основа с малко повече храна отколкото ново начало на всеки 10 дни.

# 346
Мушнах и 4-5 пилешки сърца, печени. Беше ми леко гладно, но устоях. ММ, не се съобразява никога с мен..."
И аз правих пилешки сърца вчера и моят мъж не се съобразява с мен обикновено. Изяде си ги сам, даже не се сети да попита искам ли, нищо че аз ги направих, хахахаха

# 347
А как ги правите тези сърца? Пробвала съм веднъж с тях и веднъж с воденички.. Станаха на подметка и ужасно без вкусни.

Вкъщи никой не се съобразява с друг, в смисъл че аз си ям каквото съм преценила, но не ми пречи че всички останали не се хранят като мен.
Мъжа ми си яде хляб, сладко и какво ли още не... Но той от 20г не мърда на килограми. Аз с неговото хранене качвам по кило на седмица.

Ако на някого ще е от помощ аз също мога да пиша какво ям през деня... Но с уточнението, че това е малко храна наистина и не го препоръчвам като цяло.

# 348
  • София
Rayy, благодаря за съвета. Мисля да се в слушам в него, но от друга страна, трябва да намаля порциите, за да ми се свие малко корема и да не чувствам глад. Аз много ям. Давам пример, в неделя сутринта готвих патешка супа, и макар че патешкото е мазно, този път ми се стори постна и добавих масло, картоф, морков, фиде, застроих я с 2 яйца и си сипах 1 черпак да я пробвам... Беше към 10 сутринта, към 11 си сипах още един (супата стана уникална). Предишната вечер бях правила, картофи за печени със сметана сирене и кашкавал, боцнах между другото няколко и от тях. На обяд седнах с детето и мъжа ми, пак си сипах супа,  не бях гладна и я изядох половината. Бях правила някаква измишльотина предишният ден,(натрошен чаени бисквити, сладко от боровинки, цедено кисело мляко разбито с пудра захар и кора от лимон, сметана, наредено на пластове в чаша) . Изядох 1 такова. После не си спомням, една вафличка, вечерта(мини), правих пиле с ориз, 2 пъти си сипвах, с кисело мляко отделно. Между другото и 2-3 сини сливи.
Ако го сметна са над 2000 калории. Само десерта ми е бил около 600. Имала съм и по лоши дни, с включен хляб или баници и тн. Имала съм и по добри дни, в които уж се ограничавам.
Вивала, много е гадно човек да няма подкрепа вкъщи. Преди години, като живеех при майка ми и и кажех, че съм на диета, даже ми звънеше да ме пита, какво мога да ям, когато пазарува.
Essential, има много варианти, може с мазнина, може и без. Без мазнина стават малко по гумени, но с лимонче на мен ми харесват. Слагам ги в тавата, сол, чер. Пипер, може няколко капки бяло вино и пека до готовност. Може и да се задушат предварително в тенджера с много лук в много малко мазнина или без, и след това да се за пекат.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 10:10 от Koralche

# 349
Коралче, ако ограничиш въглехидратите за сметка на мазнините, ще ядеш по-малки порции като обем, но с повече калории и ще си сита. Аз със супа не мога да се нахраня, пълни ми бързо стомаха и след 1 час съм пак съм гладна.

# 350
Коралче, извинянам се че ще го кажа, но това е много ядене... Висококалорично... И напълно неподходящо за режим.
Супата е тежка и с доста въглехидрати. Картофите с тези сирена и т н и те... Десерт изобщо не коментирам.
Тези похапвания и сипвания по 2-3пъти на хранене, и ядене между храненията също не е добре.
Ограничи се до три хранения на ден. Сервиране само веднъж и никакво досипване. Махни похапванията на вафли и всякакви подобни. Плодовете в началото също. Те само ти вдигат инсулина и след 30мин си пак гладна.

# 351
  • София
Essential, това не е режимно ядене. Това е ядене, от което се дебелее хахаха. Това изядох, в деня преди да започна режим Simple Smile)
Вчера ми беше 1 ви ден, менюто беше 2 кафета с мляко, пилешка Пържола От Бут със зеле и моркови салата, вечеря отново зеле и моркови с 60 гр сирене и 3/4 кофичка кисело мляко + 4-5 сърца. Няма и 1000 калории. Трябва малко повече да хапвам. Ще ги регулирам нещата до към 2 - та седмица.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 12:36 от Koralche

# 352
Koralche, 1000 калории като за начало не са ли твърде малко и то така рязко след калоричния преден ден?

# 353
Аз не мога да ям зелева салата особено вечер, става ми много зле на стомаха.

Коралче и аз мисля че правиш големи амплитуди в калориите и затова и бързо се отказваш.
Намалявай ги постепенно.

Аз си държа килограмите от преди няколко дни, вече свикнах с темпото си на сваляне и не се тръшкам толкова, хехе. До нова година мисля че ще сваля още 10кг.

# 354
Здравейте 🤗 Аз толкова време се чудех какво да ям и какви режими да спазвам, и все напразно. Накрая реших, свързах се с една много готина мацка, диетоложка и ми изготви режим. Еми друго си е, уж знам какво да ям, но все нищо не се получаваше. Сега съм много доволна 🤗 Започнах на 09.08. - 65 400, днес съм 62.500, на 40 години съм, 163 см. Целта ми е 57 кг. Мерките също са надолу, всяка седмица и изпращам контролно измерване. Видимо вече изглеждам по-добре. Сега малкия ми проблем е, че отивам с мъжа ми на балнеохотел 10 дни, където каквото ти дадат за ядене, това е, няма избор. Диетоложката ме посъветва да се придържам максимално към режима, но реално няма как. Ще хапвам освен по-малко от забранените неща. Много се надявам да нямам плюс после.

# 355
Здравейте момичета,

при мен нищо ново, и кантара си е на същото положение. Вече не му се връзвам толкова, хехе. Simple Smile

merym16, успех с режима, ще се справиш и на почивката.

Аз не мога да следвам готови режими, само при мисълта...и ми става зле, хехе. Simple Smile Пусти характер, дето да не мога да преживея някой да ми казва какво и как да правя, та и с режимите така.
Аз решавам какво ми се яде на момента.

# 356
merym16, сигурно си много слаба по природа. Аз съм 164 см, но 56-57 кг. бях за последно преди 10 години и ми се брояха ребрата. На мен наистина не ми стоят добре. Харесвам се най-много, когато съм 64 - 65 кг, тоест повече от твоите сегашни кг Simple Smile И толкова и искам да стана. Стартирах преди 1 седмица със 74. Засега се движа бавно, но славно и закрепих на 72. ще видим края на месеца как ще е Simple Smile

На хотели с олинклузив и включена храна не обичам да ходя, връщам се с 2 кила отгоре Simple Smile Вече съм навила и мъжа ми и спираме с подобни места.

# 357
merym, ама казвай коя е диетоложката и какво и колко ядеш 🙏🙏🙏
все пак затова сме се събрали тук Laughing
то и на мен с wow tea ми изпратиха режим, ама и на 5 годишно няма да му стигне храната

+2кг се прибирам от морето, но съм яла по мнооого и от всичко

# 358
И аз не мога да пазя точни режими. Не е за всеки. По-лесно ми е да се огранича в количество и през деня почти не ям. Не ми тежи.

# 359
  • София
Здравейте, момичета!
Ами, да 1000 калории са малко. Трябва да се целя около 1400, така си мисля.
Вчера хапнах, доста по мазно, нямам представа колко е било като калории. Сутринта 3 варени яйца и 10 гр масло. На обяд, около 150 гр, свински гърди на скара с шопска салата (около 150 гр)
Вечеря пак свински гърди, но по малко- 100 гр и половин домат, без нищо. После детето ме моли за пуканки( аз купувам царевица за пукане и ги правя в тенджера с масло) и хапнах малко от неговите. Имам 5-6 дни до МЦ и апетита не ми минал, но горе долу устисквам.
Есеншъл, възможно е леко да се забави темпото, но ти пожелавам да се въоръжиш с търпение. Не си мисли, че сваляш бавно, особено ако не си много висока. 3-4 кг на месец е оптималното сваляне за повечето хора. А колкото по малко стават кг, толкова по трудно става.
Аз не се премерих от колко кг започвам. Някъде около 78 съм, моя кантар е аналогов и като натисна пръстите напред показва 76. Ще си купя цифров другата седмица, макар че миналата година един от лидл цифров ми се развали за седмица и един от Кауфланд за същото време(естествено, че не пазех бележки) . Ниска съм - 160 см. Бих искала да стана 60, а може би 55...На 34 години съм.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 13:22 от Koralche

Общи условия

Активация на акаунт