Косопад - 20

• 63 349
  • 786
  •   1
Отговори
# 345
Да ви кажа и четката, с която се решите е от голямо значение.
Изследвания в рефернтни граници не значи,че всичко е наред.Важно е да ги разчете някой, който гледа цялостната картина на организма и да види дали съотношенията между хормоните е ок ако няма дефицити.А се оказва, че дефицит са нива на долна и малко над нея, граница.
Така че всичко в норма  не значи всичко в норма.

# 346

Прикачвам част от резултатите

[/img]

# 347
За мен вит. Б12 ви е изключително много висок, а феритина и вит. Д са в долна граница. Нека и другите се изкажат.

# 348
Как да нямаш проблем, като съотношението на FSH:LH e непроппрционално, демек е възможно е да си с Поликистоза. Витамините са най-малкият проблем при хормонален дисбаланс.

# 349
[video][/video]
Онзи ден бях на генеколог. Човека който изроди и двете ми деца на който имам ужасно доверие. Изключва полокистоза като причина. Даже ми обясни че при полокистоза има прекомерно окосмяване, косъма е по твърд и не е причина за косопад. Доктора е на почти 70 години и продължава да работи, имам му доверие. Що се отнася до Б12 висок е защото дълго време си ги набавя и съм прекслила с дозата, мислех че косопад е от липса на Б12
В Токуда доктора каза че не е бил проблем. Май лошото е че незнам на кой да, вярвам.

# 350
Преди да се слагат диагнози във форума от лица без медицинско образование (простете, ако имате такова?), то в кой ден от цикъла са правени тези изследвания? Плюс това мисля, че споменахте, че сте на 39 - едва ли се очаква ЛХ да е като на 20-годишно момиче. ЛХ, ФСХ и естеоген е добре да се изследват на 3-ти ден от цикъл и тогава да се тълкуват заедно, и като съотношение.
Иначе - моите уважения към гинеколога, той може да е страхотен за бременности и раждания, но едва ли е специалист по всичко. При съмнение за поликистоза бих посетила някой може би малко по-млад, задължително с добра техника, за да се види какво става. И ендокринолог.

# 351
Момичета в такъв случай може ли да ме опътите на къде да хвана и какво да направя от тук нататък с тези изследвания  склонна съм да направя нови. Вече съм много объркана и незнам първо към какъв доктор да се за пътя отново. Приемам всякакви мнения и съвети. Просто искам да реша проблема си. Благодаря на всички озовали се.

# 352
Ендокринолог добър, не гинеколог за начало.
Това за поликистизата е така при някои жени, но не баш .

# 353
Може ли някой да посочи добър ендокринолог в София или тема в която се коментира, почвам отначало всипко докато не разреша този казус.

# 354
Първо да кажа, че не съм поставяла диагнози, написах ВЪЗМОЖНО е, за да я опътя какво да прочете. Така че... 🙂 🙂🙂Второ, да..на 3тия ден се изследват, но разликата е огромна между 2та хормона и най-вероятно ще я има дори и в точните дни.

Относно това "Даже ми обясни че при полокистоза има прекомерно окосмяване, косъма е по твърд и не е причина за косопад. "... смени гинеколога направо.

# 355
  • София
Аз съм с поликистоза, и по ехограф и по хормони. По краката почти не ми растат косми вследствие на обезкосмяване с епилатор от години. Също така съм с косопад от около 3 години. Категорично ПКЯ не ми помага да имам повишено окосмяване и дебели косми, точно обратното ми е положението.... Доктора може да е учил по книгите преди 50 години че е така, но явно няма практика и опит с пациентки с този проблем.

# 356
Аз не виждам втория лист от изследванията, но от първия съм на същото мнение. Има неща, които не са оптимални. Успех и пиши.

# 357
Някой ползвал ли е продуктите на DSD de Luxe?
Какво Ви е мнението? Дали помага в тази битка с косопада?

# 358
Здравейте,
Нахлувам с един бърз въпрос 🙂!
Пробвали ли сте лечение с мезотерапия?
След три годишна борба с моя косопад и видимо оредяла коса, дерматолог ми предложи тази процедура! Та ми се искаше да се посъветвам с някой преминал през такова лечение…

# 359
  • София
Косопад от стрес колко дълго може да продължи, някой има ли опит с такъв? Започвам да се съмнявам вече че може да съм така. Но явно не само по време, но и след стресовите събития не спира, а си продължава?! (от миналия август) възможно ли е, или пък просто не съм открила още същинската причина. (Не съм изследвала абсолютно всичко) Само намаляма и се увеличава. Но не и да спира напълно. Но пък и стреса при мен не е спирал напълно 😄 Дори и в периоди когато се чувствам по-спокайна косата си пада. Явно трябва да мине повече време. Не знам. Пък и ако е от стрес едва ли някакви продукти биха помогнали, права ли съм? (Може би само леко да подобрят положението, но не и напълно)

Общи условия

Активация на акаунт